busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Andas ut...

Publicerad 2010-01-30 19:45:37 i Allmänt

... kan jag göra nu! Det var väldigt lätt att natta barnen idag, de liksom jag är riktigt möra efter dagen bravader. Jag är trött i hela kroppen men på ett sånt där skönt avslappnat sätt liksom. Känns helt ok att slänga sig i soffan nu och spana in dramatiken i Robinson!

Sambon har varit på rally sen igår och väntas snart hem igen.

Jag fick sällskap av en kompis igår och vi höll i traditionen med gott att äta och dricka och musikunderhållning i form av guitar hero och singstar. Magmusklerna har fått träning genom hysteriska skrattanfall :-) Så skoj hade vi att hux flux så var klockan halv tre på morgonen, oooops!

Idag har vi haft mysdag här hemma men till sist blev jag rastlös och tog med mej barnen till badhuset. Superkul har vi haft! Jag är rädd att det är hål i deras badkläder efter all rutschkaneåkning... Fnissade lite åt lilltjejens kommentar i duschen "mamma, jag blev blöt", hihi, jo så är det med duschar och värre blev det i bassängen! 



Äventyret avslutades lämpligt nog på Mc D. Skönt att slippa kocka tycker jag!

Hej på er!

Man ska inte ropa hej...

Publicerad 2010-01-29 18:25:40 i Allmänt

Har inte kunnat ta mig in på bloggen de sista dagarna men nu blir det en kort uppdatering!

Skröt ju om Bosse som kom så fint på inkallning, minns ni?

Samma dag kl.22.10 på kvällen passade juvelen på att smita, jag tog det lugnt till en början men insåg rätt snabbt att han hittat ett rådjursspår, såg dock att han sprang runt på grannens tomt men trots mina ihärdiga försök att få honom till mej så lyckades det inte. Nähä, tänkte jag och började skotta snö istället för jag vet att jag kan inte jaga ikapp honom...

Ingen hund kom så då gick jag in.... fortfarande ingen hund... Nu hade det gått en halvtimme och ute var det snöstorm...

Nu börjar jag fundera i banor som "tänk om han blir påkörd", "orsakar en trafikolycka", "fastnar i snön" eller... listan kan bli lång och är inte alls realistisk alla gånger.... Ringde till och med grannarna vid stora vägen bara utifall... Hrmm...
 
Barnen sov men jag var ensam hemma så jag tyckte inte att jag kunde bege mej ut på jakt. Tillsist gick jag iaf ut och började spåra... Kom inte mer än in på grannens tomt så kom Bosse skällandes och med svansen (trots att den är så liten) bokstavligen mellan benen, full i snö och skakandes, han såg riktigt ynklig ut!

Med tanke på vad han levererade morgonen därpå så har jag dragit slutsatsen att han hittat något ätbart på grannens tomt och där stod han nog och mumsade hela halvtimmen...

Igår släppte jag ut honom på vår inhängnade baksida, vis av erfarenheten! Då går åbäket in under verandan och vägrade kliva ut förrän husse skottat upp ett hål i snön. Vägen in dög tydligen inte att gå ut igenom!? Halv elva på kvällen, suck!

Idag har vi varit hos mina föräldrar och det var med viss skepsis som jag lät Bosse leka lös där men han är med hem igen, tack och lov!

Trevlig helg vänner!

Klass 2 varning utfärdad!

Publicerad 2010-01-27 19:55:22 i Allmänt

Ja, man började bli lite orolig vad som skulle hända på väderfronten idag efter alla varningar men än så länge så klarar vi oss bra. Har visserligen kommit en del snö men den är lättskottad :-)

Kan inte låta bli att tänka på alla de människor i vårt land som inte har ett hem. Vissa dagar fryser jag trots full vintermundering, tänk de som varken har kläder eller någonstans att ta vägen...

Tänker också en hel del på de i Haiti, främst alla barn... Jag har iaf skänkt en slant till läkare utan gränser, hoppas verkligen att det hjälper någon! Tänk vad bra jag och många med mej har det, jag borde aldrig gnälla men det gör jag ändå och då gäller det alltid småsaker, dingt!

Idag har Bosse kommit på "hit" flera gånger, skoj tyckte vi båda två! Han gillar ju snön och blev ännu gladare när det trillade ner lite mer av den varan.

Nu blir det mer misär men självvald sådan, Expedition Robinsson :-)

Trevlig kväll!

Vinter elände....

Publicerad 2010-01-25 20:11:08 i Allmänt

Har varit bloggtorka ett tag och det beror mycket riktigt på att vi åkt dit på kräksjukan hela familjen, Bosse är den enda som klarat sig (peppar, peppar). 

Jag verkligen HATAR den åkomman, jag blir alltid utslagen när jag blir sjuk men i lördags förmiddag vågade jag inte ens ha ansvaret för båda barnen... Snälla farmor ryckte in så sambon kunde jobba några timmar!

Sonen var sist ut och blev dålig inatt men trots det så har han varit piggare än mej idag :-/ Om man hade samma energi som ett barn ändå!

Ni kanske kommer ihåg vårt dilemma om vi skulle ha hund i soffan eller inte? Nu är det defenitivt kört! Sonen och jag låg där inatt och då kom Bosse och fick vara med och mysa, sen var han så go och kröp ihop med sonen och då gick det ju absolut inte att göra nåt annat än att låta dem mysa vidare...  Ooooooops!



Tråkigt nog så innebär dessa baciller att jag och Bosse missar agillity träningen ikväll :-( Vi får träna hemma istället, hittade inte konerna men det här går ju också!



Vi ska träna vändning runt vinterstövel ;-)

Hoppas ni håller er friska och krya, jag har iaf gjort allt jag kan för att döda varenda liten bacill som kunde tänkas gömma sig här hemma! Tvätt- och diskmaskinen har gått varm, kylen är rensad, disk- och tandborstar slängda, en flaska rengöringsmedel har gått åt medan jag har uttalat förbannelser mot vidriga baciller!

Ha det!


Tråkigt slut på en bra dag

Publicerad 2010-01-20 23:37:46 i Allmänt

Idag fick jag kliva upp tidigt då jag öppnade på jobbet. tycker faktiskt att det är väldigt skönt att gå upp och ta en kopp kaffe och läsa tidningen i lugn och ro men jag är glad att jag inte har så tidiga mornar varje dag!

Efter jobbet drog hela familjen in till stan för att se till att barnen fick dos två av svinsprutan, att sonen blev klippt och att några andra småärenden blev uträttade. Bosse fick också hänga med för att ta en kort stadspromenad... Har varit dåligt med det den sista tiden...

Efter middagen var det dags att träna lite skridskoåkning igen. Har lånat benskydd och handskar av sambon för känna på verkligheten lite :)



Stressade hem och bytte av sambon som skulle spela innebandy. Passade på att trampa lite motionscykel, flåset behöver också sitt... Hade sedan siktet inställt på duschen och en semla men istället blev det till att ta hand om lilltjejen som började kräkas :(

Blev förvarnad på dagis att det gick magsjuka så jag antar att det är det och inte sviter av sprutan. Stackarn mår inte alls bra :( Bosse tog chansen att krypa upp till henne i gästsängen, det har kunnat sluta med en hund indränkt i ni vet vad men han klarade sig...

Nu håller jag tummarna för att hon snabbt ska krya på sig och att vi andra slipper eländet!

Lååångpromenad!

Publicerad 2010-01-19 11:45:02 i Allmänt

Vilken skön start det blev på den här dagen!

Sambon har ledig vecka men barnen går ju på allmänförskola så idag gick de dit och jag och sambon kunde koppla Bosse och ta en lång långpromenad. Kändes väldigt konstigt att bli "barnledig" sådär mitt i veckan men samtidigt väldigt skönt att få chansen att prata ostört...

I nästan två timmar var vi ute. Passade på att leka kurragömma med Bosse, ha honom lite lös sen träffade vi hästar och en hund samt väntade på husse medan han var in på ica... Kan lova att det är en sliten vovve vi har nu!

Antar att han kommer att tillbringa resten av dagen här!



För min del är det slut på friden. Istället är det hög tid att styra kosan mot jobbet, stängning idag...

Ha en bra tisdag!

Kvällstur till vida

Publicerad 2010-01-18 19:26:18 i Allmänt

Måndag = jobb

På kvällskvisten tog jag och Bosse en tur till ridhuset i Vida för att träna lite agility.

Det märks tydligt att Bosse inte träffat andra hundar på ett tag :( Får se till att planera in en lekdate!

Själva övningarna tyckte jag gick bra, han kan om han vill! Fick en del nya saker att öva på hemma, skoj!

Ska köpa en slalombana, har hört att Rusta har bra agilitysaker till bra pris?

Nu blir det kloklipp innan mysstunden i soffan!

Voff!

Friluftsdag!

Publicerad 2010-01-17 09:44:00 i Allmänt

Igår fick vi både friskluft och motion så det räcker!

Förmiddagen tillbringade vi i elljusspåret. Det var invigning av mina nya skidor. Det måste vara närmare 10 år sedan jag sist stod på längdskidor och då var det en engångsföreteelse. Efter dagens stapliga provtur så känns väldigt bra, det var riktigt roligt!

 



Sonen kämpade också på, premiäråk för säsongen för honom, gick jättebra!



Efter lunch och vila for vi till rinken där barnen fick lära oss mammor lite knep inför den kommande hockeymatchen. Nu har jag en månad på mej att träna upp mig på skridskorna, oj, oj, oj...

Den enda som hade lite energi kvar på kvällskvisten var Bosse som inte varit med på alla äventyr men han fann sig glatt i att ligga i våra knän och myyysa :-)

Idag blir det lite skridskoåkning igen sen får vi väl se vad vi kan hitta på mer!

Ha det bra alla!

Helg igen!

Publicerad 2010-01-15 20:19:27 i Allmänt

Den här veckan har gått fantastiskt fort men det är ändå skönt att det är helg igen!

Jag har inte känt mig riktigt på topp så någon träning har det inte blivit, det ska det bli ändring på imorgon! I natt drömde jag om att jag var ute och åkte skidor, håller väl på att förbereda mig mentalt eller så var jag påverkad av allt skidprat som varit på jobbet där ett skidprojekt just nu pågår. Vi hade celebert besök av självaste Emil Jönsson i veckan (har jag hört för jag såg honom inte) och det var otroligt uppskattat av eleverna.

BusBosse har varit MysBosse med husse som jobbat nätter den här veckan, klart Bosse också ska ligga under täcket, man är väl inte grythund för intet! Bra träning inför platta agillitytunneln ;-)

Annars så har vi varit vid mina föräldrar på besök och där fungerar det att låta honom spring lös. Åhh vad han njuter när han får rusa runt fritt! Man blir glad av att se honom! Bra att träna inkallning också.

Idag så har han tränat på sitt skall, först när han träffade brorsans katt och sen vid ett hundmöte, han lär ju vara hes imorgon så då blir det väl lugnt och skönt :-P

Försöker även att få lite fason på koppelgåendet. Så här vill Bosse att det ska se ut när vi är på promenad....



Jag tycker inte det samma men har väl bara mig själv att skylla då flexikopplet använts alldeles för mycket...

Fortfarande kallt men vad härligt det är när solen tittar fram!



Ha en underbar helg!

För trött för att blogga...

Publicerad 2010-01-13 19:51:06 i Allmänt

Hade öppning på jobbet idag, det är tufft att behöva riva upp barnen ur sängen, usch! Men bara de vaknat till så åker de glatt till dagis!

Jobbdagen började med ett falskt brandlarm men sen flöt allt på i vanlig lunk.

Eftermiddagen har jag använt till att städa, känns som Mission Impossible... När jag plockat undan tre saker kan man ge sig den på att dottern rivit fram misnt fyra nya saker! Nu är det iaf renbäddat, undan plockat och dammsuget så nu blir det soffan en kortis innan det är gonatt!

Gäääsp...

Nya örhängen?

Publicerad 2010-01-11 19:43:39 i Allmänt

Vill tipsa er om den här tävlingen där man kan vinna örängen från den lilla boden. Lycka till!

Idag har temperaturen legat runt -10, skönt! Roligt för alla barn att de kan vara ute och leka i snön! Lite skridskoåkning blev det också på jobbet idag. Det är många barn som åker ifrån mej men jag har skoj ändå!

Nu blir det soffan, tror jag ska kolla in vad Ceasar Millan har för sig idag :-)

Ha det!



Så här har helgen varit!

Publicerad 2010-01-10 19:59:15 i Allmänt

Lördag eftermiddag så lämnade vi barn och Bosse hos barnens farmor där de alla skulle övernatta sen drog vi mot Gävle.

Här styr min chaufför mot Biltema för att inhandla diverse bra att ha saker så att den andra bilen ska kunna rulla igen...



Så här vackert var det längs riksväg 80!



Sen tog det vackra tyvär slut... Det vi såg slutade inte som vi ville...



Så vi tröstade oss med kinamat sen styrde vi kosan hem och såg Robinson i sängen medan vi mumsade godis...

Idag blev det sovmorgon sen hämtade vi upp resten av familjen och fick samtidigt fika med prat, trevligt! Tre av oss tog sedan en promenad hem i det kyliga men soliga vädret, bara -17 idag...





Sonen och jag fick inte nog med friskluft så vi snörade på oss skridskorna och åkte till rinken.



Efter en timme frös jag rejält om tårna och fick under protest med mej sonen hem igen...

En kanon helg helt enkelt :-)

Ha det gott!


Fantastiska fredag!

Publicerad 2010-01-08 18:27:40 i Allmänt

Åhh, vad jag gillar fredagar! Så skönt att ha hela helgen framför sig!

Har haft en lugn dag på jobbet och jag har nyss avnjutit ungsbakad lax med pressad potatis med familjen, en favorit hos oss alla!

Pojkarna har dragit ut i garaget för att försöka fixa till vad det nu är som är trasigt på bilen. Jag och lilltjejen ska mysa lite innan det är läggdags för henne. Hon har tjatat lääänge efter nappen och filten nu...



Har lite träningsvärk efter gårdagens träning, skönt att känna att jag använt mina allt för ofta vilande muskler.

Bosse tycker att det är jobbigt nu när termometern åter igen krypit under -20... Jag lider med honom! Svårt att skydda tassarna. Någon hade som förslag att sticka hundsockor??? Nåt sånt här kanske? ;-)



Ha en fantastisk fredagskväll!

Halkigt värre...

Publicerad 2010-01-07 22:13:32 i Allmänt

Idag var det då dags för dagis och jobb igen! Vi tog oss dit i tid men mycket mer än så var det inte...

Hade en bra dag på jobbet, skoj att träffa elever och kollegor igen! Barnen hade också haft en rolig dag med sina kompisar men de var bra trötta framåt kvällningen :)

Idag har jag varit in till Inter Sport och shoppat längdskidor! Fick underbar hjälp av personalen, det verkade vara en kille med koll så nu är väl resten upp till mej!

Var även till gymmet en sväng och avrundade det hela med 20 minuter i simbassängen. Kom fram till att det är rätt tråkigt att simma... Finns det vattentäta mp3 spelare??? Allt blir så mycket roligare med bra musik i öronen!

När jag skulle styra kosan hemåt igen hade det blivit nåt knas med bilen :(

Höger bakhjul hade låst sig, jag trodde att det berodde på all snö och is men sambon var mer inne på nåt med bromsbackarna (tror jag???)

Hur som helst så var det inte helt enkelt att ta sig hem, tur i oturen ändå att det var så pass halt så hjulet kunde glida på isen... Efter en sladd som jag faktiskt styrde upp (!) och massor av "ooops" så var det väldigt skönt att svänga in på garageuppfarten! Tid tog det att hitta hem, max 3:an och inte över 45km/h en enda gång...

I morgon tar jag sparken!



"In sweden vi call it a kick" hihi :)



Go natt!

Ny istid?

Publicerad 2010-01-05 21:10:33 i Allmänt

Den globala uppvärmningen känns avlägsen just nu för här är det bara kallt!

Termometern har sjunkit under -24 nu, brrr! Är glad att vi har fungerande värme. En till positiv sak är att Bosse snabbt fixar det han ska göra ute. Skönt att inte behöva bry sig om rumsrenhetsträning i dessa dagar!

Idag har vattenfärger, spel, playdoh varit framme. Sonen var ute en kortis men lilltjejen ville jag inte släppa ut. Själv tog jag en promenad till ICA och trots lager på lager och raska steg så kändes kylan.

Här är några av dagens alster:



"Tåg i godislandet"



"Röd"

Har även samlat ihop alla tomtar, tagit bort adventsljusstakarna och granen. Sonen vägrade ta bort sitt pynt så han får väl ha det kvar ett tag till då! Själv tycker jag att det är lika roligt att ta bort sakerna som det är att ställa fram dem vid lucia :)

Nu får jag bita ihop och ta sista turen med Bosse innan jag kan krypa till kojs med min bok!

Glöm inte mössan ;)

Bacilldödande!

Publicerad 2010-01-04 21:26:37 i Allmänt

Dagen började med beskedet att det främmande vi hade igår under natten drabbats av magsjuka, stackarna! Hoppas dock att vi klarar oss då vi måste ha dödat massor av baciller ute i kylan idag!

Vi har haft besök av mina föräldrar sen har vi varit i pulkabacken och kört race. Lilltjejen älskar att åka bob och pulka men tar sig inte så bra uppför backen vilket innebär att jag får agera lift... Bra motion!

På eftermiddagen for vi till mina föräldrar för att testa den bana som sonens morfar så snällt plogat upp. Hårt jobb med all den snö som trillat ner här, tur att han har hjälp av traktorn ;)



Lilltjejen gjorde snöänglar...



Så fin med gloria och allt!

Jag sneglade på den här...



Under all snö döljer sig en SAAB, kanske en framtida folkracer till mej??? Premiär 8:e maj i Söderhamn...

Jag tog en underbar kvällspromenad genom skogen (på bilväg, pulsade INTE genom skogen). Det var magiskt ute men pannlampan satt inte i vägen...



Ganska snabbt var det bra mycket mörkare än så här och pappa var inte sen att berätta spökhistorier som utspelat sig i trakten innan han vände om hemåt och lämnade mig ensam med gastarna ;)

Mötte dock inga rullande hjul eller blev förföljd av några spöken. Däremot tyckte jag att det var väldigt skönt att röra på kroppen!

Ha det gott!

Tar det aldrig slut???

Publicerad 2010-01-02 18:10:47 i Allmänt

Snön fortsätter att trilla ner, måste ha kommit en halvmeter? Tur att det är lättskottat iaf...

Idag har vi varit på en underlig konsert. Det var Idolerna Calle och Erik som uppträdde på Media Markt. Sonen gillar ju Erik (men jag tycker faktiskt bättre om Calle). Duktiga var de båda två men det kändes lite skumt att stå och kolla på deras uppträdande mitt bland kylskåp och tvättmaskiner... Sonen fick en skiva med sin favorit men vi skippade autografjagandet :)



Bosse har lyckats sno åt sig resterna av nyårsdeserten som stod lägligt placerad på verandan... Hade helt glömt bort det när jag släppte ut Bosse... Kan lova att det var en nöjd men något skamsen hund som kom in... Han slickade sig om munnen lääänge efteråt... Lite orolig blev jag då det var en rejäl bit med en hel del Daim i men han verkar må fint :)



Ha en trevlig lördagskväll!

Det nya året...

Publicerad 2010-01-01 19:48:35 i Allmänt

... startade lite segt. Idag har vi mest varit inne och myst men emellanåt har vi tagit oss ut för att skotta, hur mycket snö ska vi få egentligen???

Vi firade in det nya året i pulkabacken och sen här hemma med några middagsgäster. Efter tre rätter var vi så mätta att allt vi orkade med var att halvligga i soffan innan det var dags att gå ut och kolla in fyrverkerier och skåla in det nya året. Sonen och hans äldre kompis lyckades på ren vilja hålla sig vakna till tolvslaget, en bedrift som har gett vissa effekter idag om man säger så...



Sambon hoppas på att få öppna fler Pommac flaskor i år, då i tävlingssammanhang. Tur att han fick träna på att öppna för det var ett tag sen sist... ;)

Fyrverkerier var det gott om i kvarteret. Bosse har ju varit förskonad från sånt i sitt liv så innan vi gick lämnade honom satte vi på radion och gav honom en "godisgömma", sen gick jag in och kollade läget och det var tvärlugnt, mycket skönt! Hoppas det får fortsätta vara så, jag lider med alla dessa hundar som mår så dåligt på nyår och sista april.



Sen kan jag medela att guitarhero gick hem hos sambon också, särskilt när han fick högre poäng än mej :( nu blir det till att tjuvträna :)

God fortsättning!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela