busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Sommar och sol!

Publicerad 2009-06-29 19:56:46 i Allmänt

Vilket väder!!! Känns som om vi hamnat i Grekland, uuundeeerbaaart!!!
Tid till att blogga tar jag mej inte men här kommer en kort uppdatering:

Idag fick jag veta att jag får jobba kvar på min skola i höst! Jag är så glad för det! Underlättar jättemycket för oss rent praktiskt sen så trivs jag naturligtvis jättebra!

Barnen gillar att vara på stranden men lilltjejen har noll respekt för vatten :-/

Sambon har ett kortskift kvar sen semester! gipsad högerhand hindrar honom inte, han har fixat massor i garaget och idag har han snickrat myggfönster, hur vet jag inte...

Bosse är slö i värmen. Han och jag har hälsat på hans familj i Kilafors. Bra för han fick träffa sin kullsyster som var en cool tjej! Det är sådana hundar han behöver vara med nu då han fortfarande är rädd :-( tycker ändå att vi verkar vara på rätt väg.. fick massor av tips av kusin/uppfödare Mona, tack för dem och fika med surr på Baltanen :-) Extra skoj var det att få träffa Basenjin Pärla i verkligheten. Hade ju hört att den rasen behövde få hälsa i sin egen takt på nya människor... Pärlas egen takt var attacksnabb :-) vilken gobit!

Nä, nu ska jag ut och njuta av värmen, ha det gott alla!

Inte riktigt som jag tänkt mig.

Publicerad 2009-06-23 22:08:09 i Allmänt

Denna tisdag hade planerats upp i minsta detalj men inget blev som det var tänkt...

Planen var att jag å Bosse skulle åka å hälsa på min kusin och Bosses mamma och syskon medans barnen skulle vara hos farmor så att sambon skulle hinna meka klart folkracern inför Motala festivalen.

istället var sambon tvungen att åka till hälsocentralen för att kolla upp höger tumme som han slagit i ratten vid en startsmäll på tävling i torsdags, han åkte 9 i morse och ringde hem strax efter 12 då han skickats vidare till Gävle för röntgen och sen fick han vänta.... tre läkare behövdes för slutgiltig diagnos som lyder "avulsionsfraktur fäste ulnara kollateralligamentet i MCP 1 höger", han har inte helt klart för sig vad det betyder men ordinerades gips i fyra veckor... Efter att ha väntat in någon som kunde gipsa så kunde han styra kosan hemåt igen men då var det eftermiddag...

Ingen utflykt för mig idag allstå och tråkigt nog ingen Motala Festival för sambon :-(



Däremot har jag njutit av det underbara sommar vädret hela dagen!!! Sjöbevattningen har fått jobba hela dagen då barnen plaskat massor :-)

Hoppas på många härligt soliga dagar i sommar!!!

Midsommarhelgen!

Publicerad 2009-06-21 21:16:09 i Allmänt

så var midsommar -09 över... Har haft en helt underbar helg!

Midsommaraftonen bjöd på halvdant väder men vi gick ändå till gammelgår`n för att dansa och fiska fiskdamm. Så här fin midsommarstång hade södra Sörby fixat i år.



Efter det for vi hem till en annan familj för att grilla. Vi var 14 vuxna och 10 barn, full fart men måste säga att barnen var så duktiga, inget bråk och tjafs utan bara massor av lek och en hel del godis! Vi vuxna satt mest på rumpan men lyckades tugga i oss en hel del gosaker vi också!



Få se nu... visst var det max 10 personer man fick vara på studsmattan samtidigt????

På midsommardagen har det blivit tradition att vi har fest hos oss men då är inga barn välkomna ;-) Vi träffades på eftermiddagen för att leka lite lekar sen åt vi i vanlig ordning massor av midsommarmat, mums! Framåt kvällen blev det en tur till Strandbaden där det var trubbadur men natten avslutatdes med singstar här hemma =0)



Idag har jag städat... Gick ganska fort ändå med tanke på att vi var strax över 30 personer här igår! På eftermiddagen kom barnen och Bosse hem, trötta men mycket nöjda efter en natt hos mormor och morfar! Det var en enkel match att få dom i säng idag, antar att jag inte blir uppe särskilt länge jag heller....

Ha det gott alla!

Jomensåatt...

Publicerad 2009-06-18 22:27:29 i Allmänt

... det var ett tag sen jag skrev... 

Var ju lite bekymrad över Bosses beteende, skällig, nervös och "döv". Fick rådet att "sjukskriva" honom, dvs tvinga honom till så mycket vila som möjligt och det gjorde vi i möjligaste mån och resultat kom genast!



Efter ett par dagar hade jag en hund som fixade hundmöte på trånga cykelbanan och som snällt satt bakom mej och väntade/sökte ok av mej medan jag pratade med mötande husse (som oxå hade en lugn hund kan tilläggas).

Så enkelt egentligen men jag tänkte bara att när han inte får promenera så behöver han annan aktivitet :-/ Stackarn fick ju alldeles för mycket att bearbeta och det vore väl synd att påstå att det varit lugnt här hemma... Tusen tack för tipset M!

Annars så är han pigg efter vet. besöket. Slipper tratten nu och rör sig obehindrat. Sen hade jag rätt när jag misstänkte att det fanns löptik i området, hon bor i grannhuset och det har Bosse fattat... Tack vare kastreringen så hoppas jag vi slipper matvägran/kräkningar och ylningar i framtiden, iaf från vår hund ;-)

Har ju även börjat använda klicker och de funkar över förväntan! Gäller bara att hålla tummen i styr så jag inte klickar fel... Har hört nånstans om nån som dresserat sambon med hjälp av klicker??? hoppas verkligen det är en skröna, hihi! Kan se det framför mig, mannen som fäller ned toaringen och frun som står bredvid, KLICK! duktig gubbe, nu får du chips, hahaha!!! Nu är det ju fritt fram för ev manliga läsare av bloggen att hitta på hur det skulle kunna se ut i omvänd situation ;-)

Idag har jag hittat yttepyttesmå men ändock kantareller så planen är att köra lite klicker/kantarell träning :-) Tänk sen när jag å Bosse kan bräcka pappa i kantarellplockning ;-)



Tillsist vill jag önska alla en riktigt trevlig midsommar!!!










puh!

Publicerad 2009-06-14 21:27:29 i Allmänt

Pustar ut efter en intensiv men rolig söndag. Sonen blev 5 år idag, hurra, hurra, hurra, hurra!!!!

Vi trotsade regnet på förmiddagen och testkörde sparkcykeln som han fick i present. Bosse gillade inte alls vädret utan tog skydd på vagnsunderredet.

Sen har det varit tv-spel och film medan jag fixat inför kalaset.

På eftermiddagen small det till och alla kom och fikade, totalt var vi 19 personer. Det är då jag verkligen uppskattar att vi byggt ut köket och fixat övervåningen för varje extra kvadratmeter behövs. Sonen fick ett berg med paket, många saker som han önskat sig så han var superglad! När han gick och la sig sa han att det hade varit en superrolig födelsedag och tackade för paketen, vår gobit =0)



Annars så undrar jag hur mycket det kan regna egentligen??? Nu har det ju vräkt ner i två dar! Det räcker!

Jo, nu är han billig...

Publicerad 2009-06-13 20:18:51 i Allmänt

Min moster undrade (med glimten i ögat) när dagen då jag skulle säga att "idag är Bosse billig" skulle komma. Den dagen var idag...

Undrar om veterinären gjorde nåt fel när han kastrerade Bosse för inte ska väl hörseln försvinna vid kastration??? Nä, en döv och skällig hund vill jag inte ha! Slutade  med att jag morrade  :-(

Funderar på om det kan vara nån löptik i området, nåt luktar iaf väääldigt gott i vägkanterna... Understimulerad är han iaf inte däremot kanske det varit lite väl mycket intryck sista dagarna, måste nog jobba med att hitta Bosses "stoppknapp" misstänker jag? "Påknappen" är ju inte svår att hitta på en Russell ;-)

Ja, ja, imorgon är det en annan dag då vi kan ta nya tag, nu sussar han iaf gott och då är han väääldigt sööt så jag tar nog tillbaka det där med att vara billig... ;-)

Nu ska jag göra Bosse sällskap inne vid tv:n, ha det vänner!

Glad i hatten!

Publicerad 2009-06-12 20:53:00 i Allmänt

Ännu en maxad dag...

BVC med sonen för 5-års kontroll och spruta. Gjorde ont men gick bra ändå, han bet ihop rätt bra lillkillen...

Studentfirande av sambons kusin :-) En go kille! Skoj att träffa släkten och massor av gott blev vi serverade, mums!


Hem och fixade inför sonens barnkalas. Han hade bjudit hem åtta glada vänner på tacokväll. Fullt ös men bara roligt, inget tjafs och bråk utan glada barn i fina partyhattar :-)



Lilltjejen fixade egen partyhatt, blivande designer kanske? eller inte... ;-)



Tittut i tratten =0)

Sen var det ju det där med spikmatterapporten...

Läste först bruksanvisningen = ta det lugnt, första gången räcker det att ligga ca 10 minuter på mattan.

OK. La mej på mattan, gick ut lite lugnt med tröjan på, kändes väääldigt bra, blev väckt av sambon ca 30-40 minuter senare.... Kändes ändå bra den lilla stund jag kände efter innan jag somnade om igen :-) Fick ju veta att jag inte är ensam iaf, eller hur M J? Tack för kommentaren, alla sådana uppskattas!

Sen måste jag ju berätta att Bosse är sitt vanliga jag igen! Att han är nypoererad verkar han inte fatta! ;-)

Trevlig Helg Alla!

Inte skoj att heta Bosse idag....

Publicerad 2009-06-11 20:22:18 i Allmänt

Imorse bar det av mot veterinären. Bosse fastande och nervös, han kände väl av att matte inte var cool heller, fattar inte vad det är med sjukhus / veterinär osv? Så fort jag kliver in genom dörren är det som om alla tiders plågor och lidande kyper ur väggarna och på mej, jag blir både orolig och ledsen trots att jag egentligen inte har ett dugg att vara orolig eller ledsen för, skumt...

Spänd matte = superspänd Bosse. Efter att ha klarat av vågen och hälsat på veterinären var det dags att hoppa upp på bordet så att veterinären kunde känna på knälederna. Bosse var så spänd att hon inte kunde känna nåt och han visade sitt missnöjde med att morra.... Inte kunde man fjäska med godis heller eftersom han var fastande... Kändes inte roligt att lämna honom kvar kan jag säga :-(

Medan jag väntade på att få ta hem Bosse igen fick jag tillbringa många timmar på stan i min ensamhet, ganska lyxigt! Skönt att gå runt och titta i lugn och ro men fick även många ärenden uträttade. Shopade en del oxå, fick ju tillbaka skattepengarna idag och inte riktigt allt gick till veterinären...



Unnade mej en spikmatta, har inte testat än men rapport kommer! Hittade även en smart påse att ha godis å påsar i, den har krokar så man kan fästa den i kopplet/byxorna eller vart man nu vill, blev äntligen en klicker oxå, kan behövas nu när Bosse inte får gå långpromenader eller busa vilt för aktiveras måste han ju göras på nåt vis ändå och då kan det ju vara läge att försöka börja "klicka in" honom. Ska läsa på lite mer först ;-)

Åter till veterinärbesöket... När Bosse sov så kollade de lederna och hittade inget konstigt, de var också snälla och klippte klor så nu är de KORTA... 

När jag skulle hämta hem juvelen berättar dom att han försökt bita veterinären :-( Personalen bara skrattade men jag tycker INTE att det är skoj :-( Pigg är han inte, antar att det är som en redig bakfylla, slö å skakis är han men blir lite gladare när han får gå ut och kissa för då slipper han tratten.



Lilltjejen skrattar varenda gång hon ser honom sen ropar hon - Bosse, tittut! Jaa, kan bli så att Bosse får leka tittut i tratten upp till två veckor men jag hoppas verkligen att han slipper den snabbare.

På kvällen fick han vila i lugn och ro då övriga familjen var å kollade på sonens fotbollträning, han var överlycklig då vi for hem efter att ha gjort ett mål och vunnit matchen de spelade på slutet =0)

Nu ska jag gå å tjura i soffan då jag nyss fick veta att allt regnande gjort att det inte blir nån tävling i helgen... Tror jag ska passa på att tröstäta nått sött också...

Tittut!


SOMMARLOV!!!

Publicerad 2009-06-10 20:05:28 i Allmänt

Vaknade av regnet som smattrade mot taket, sände genast en tanke till alla de som skulle vara fin/sommarklädda för examen idag... :-(

Sambon gjorde lite garagejobb på förmiddagen medan jag, barnen och Bosse trotsade vädret och tog en promenad / cykeltur för att utforska byns cykelbanor, ja inte dom med asfalt utan de som är som typ crossbanor med hopp och så. Sonen har blivit en hejare på att cykla!

Bosse vill gärna hänga på i lillhusses tempo när vi är ute så det blir en hel del träning på att gå fint i koppel, resultatet är väldigt varierande....

Vid lunch åkte jag till jobbet för att göra mina sista timmar. Hade ett fåtal barn på fritids så efter lunch och en tur ut i skogen blev det glass och film, lagom aktivitet efter en  regnig skolavslutning...Jag ska vara föräldraledig heeela sommaren, underbart! Barnen har också sommarlov och sambon jobbar bara fyra helger till! Nu vill jag ha soool!!!



Nu önskar jag alla som har ett trevligt



och ni andra får ha en trevlig sommar =0)

Trädgårdshjälp...

Publicerad 2009-06-08 19:27:03 i Allmänt

Idag har jag kört ett race i trädgården, ja inte med folkracebilen utan jag har fått massor gjort! Rabatterna är rensade och blommorna och tomaterna planterade i krukor och maskrosorna på uteplatesen har fått ge plats för bord och stolar istället, nu väntar jag bara på att det blir en riktigt fin sommar :-)



Bosse har varit trädgårdsmästare han med... vill gärna vara med och hjälpa ( läs stjälpa). Sen har han skällt ut vår största lerkruka efter noter... konstiga ideer ibland...

Blev så stolt över både hund och barn idag när sonen ropade in Bosse och på eget initiativ sa "att nu när han kom så fort måste han få godis" varpå han får hunden att sitta fint och sedan i lugn och ro placerar ut gobitarna i köket medan Bosse snällt sitter kvar och väntar på "varsågod" innan han  börjar leta och mumsa!

Sånt ska man komma ihåg när det är nån liten juvel som sätter sig på tvären ;-)

Tjingeling!

Ännu en helg har passerat...

Publicerad 2009-06-07 20:22:39 i Allmänt

Hela lördagen tillbringades på Årsunda Motorstadion då det var dags för deltävling nummer 3 i X-cupen. Gula faran och jag höll sams och hade turen på vår sida, slutade 5:a i damernas A-final. Är ruggigt imponerad av klubbkamraten som tog hem seniorernas A-final, han kan ratta! Mycket roligt med hemmatävling, träffade många trevliga personer.

Är så otroligt tacksam för all hjälp jag får på tävlingar med att passa barn, hund, fixa bilen osv. Det finns så många snälla människor runt omkring mej, TACK alla ni för att ni gör det möjligt för mig att håll på med folkrace, en blomma till er!

                                                                                         

Bosse fixade lördagen riktigt bra, var så mycket lugnare den här gången, kunde till och med möta (vissa) andra hundar utan att skälla! Den här gången tror jag att han hade nöje av att vara med, SKÖNT!

Lördagkväll tillbringade jag hemma i sällskap med två gamla, oops, jag menar före detta, klasskompisar. L hade handlat och fixade förrätt, drink, mat å snacks medan jag packade upp, duschade å nattade barn. Sååå skönt att sätta sig vid dukat bord och bara vara! Blev nåt glas rött och surr sen somnade jag trött, mätt och belåten :-)

L sov över så det blev en förmiddagspromenad med henne, barnen å Bosse som fick nåt fnatt och drog som aldrig förr??? När lilltjejen sov middag passade jag på att luta omkull mej på soffan, drog timmerstockar efter typ 2 sekunder... resten av dagen har vi "bara varit". Sambon var snäll och knackade lite plåt och bättrade färgen på min racer så nu är den klar till Skutskär på lördag!

Solen har äntligen tittat fram så nu blir det en kopp te och aftonbladet på verandan, nice =0)

                                                                                  

                                                                                ha en trevlig söndagskväll!

Lång fredag?

Publicerad 2009-06-05 18:55:53 i Allmänt

Ja, mycket har hunnits med denna fredag och då är den ändå inte slut än (och inte mina "måsten" heller...) Idag har jag betat av en låååång attgöralista.

Värt att nämnas är att jag fixat tid hos veterinär en för att kastrera Bosse sen bad jag att de ska kolla upp hans leder/bakben för han gör konstiga skutt ibland... har läst att det kan vara rastypiskt så det behöver ju inte vara nåt fel men vill vara på den säkra sidan! Vi har ju luxation i släkten men inte hos hundarna ;-))

Har oxå varit med mamma till Norbyviken och handlat superfina blommor och tomatplantor till bra pris, rekomenderas!

Lilltjejen börjar bli sitt vanliga goa men aktiva jag, skönt men man får hänga med i svängarna :-)

Nu ska jag iväg och besikta folkracern inför morgondagens tävling.

Hej Hopp!

Bara regn...

Publicerad 2009-06-04 22:26:43 i Allmänt

Hur kan det regna sååå mycket? Hoppas det ger sig nu för annars kommer inte banan att hålla på tävlingen på lördag. Hemmatävling då, det ska bli skoj men lite pirrig är jag för alternativspåret som jag tycker är lite trixigt men å andra sidan är jag mer sams med bilen som jag har nu än den jag hade sist jag körde det...

Idag har hela familjen varit till valbo och uträttat ärenden. Bosse fick hänga med då det inte fanns någon risk för att han skulle drabbas av värmeslag i bilen...

Sonen var lite besviken då det inte var uppslutning på fotbollsträningen. Enda anledningen till att han fick åka dit var att hans pappa är tränare och det vore ju bra om han fanns på plats ifall någon annan ville lira boll i hällregn men det var det (som tur var) ingen som ville.

Kvällen tillbringade sambon och jag TILLSAMMANS i soffan i sällskap av Wallander. Det känns som att det var länge sen vi hade en helkväll ihop, mysigt!

Go natt på er!

Fullt upp!

Publicerad 2009-06-03 20:05:33 i Allmänt

Fullt upp har jag haft, fattar inte vart dagarna tar vägen?

Funderade på att vi haft Bosse i 4 1/2 månad, det har gått väldigt fort samtidigt som det känns som om han alltid funnits hos oss! Det är roligt nu när vi kan ta riktiga promenader tillsammans, han är trevligt promenad sällskap vår Bosse :-)

Trevligt sällskap fick vår Bosse här om dagen då grannens dotter var på besök med sin fem månader gamla Boxerhane. Båda vovvarna var lösa på varsin tomt och hittade så klart på varandra. Bosse skällde i vanlig ordning och gav sig inte förrän han fått Boxern med på jagalek trots att de fortfarande var på varsin sida om staketet. Den energi som alla pratar om att Jack Russelln har syns verkligen när Bosse leker med andra hundar, han blir som ett streck, far som en blixt längs marken, och vill bli JAAAGAAAD!!! Mitt upp i racet måste han lägga in små glädjeskutt, det har till och med hänt att han inte lyckats med skutten utan istället vurpat och rullat vidare som en liten boll.. Det är riktigt underhållande att titta på kan jag lova :-) Tyvär så försökte grannhunden sig på ett inbrotts/utbrottsförsök genom staketet så då fick det vara färdiglekt för den gången...



Idag har jag jobbat min näst sista dag sen ruschade hela familjen iväg på gårdsfest. Det är en riktigt trevlig tillställning, alla dagisbarn med familjer och fröknar träffas på hembygdsgården och där underhåller barnen med sång, man kan gå en tipspromenad och det bjuds på fika samtidigt som man hinner surra med varandra. Temat i år var djur så sonen fick en hundnos målad på näsan och hundöron (strumpor) på kepsen. Hela tillställningen tog strax över en timme, alldeles lagom! Tyvär inga bilder därifrån men när vi kom hem började det regna (igen) och vi fick se det här:



Sonen önskade att han kunde åka rymdraket genom regnbågen och kolla på färgerna. Härlig tanke!

Jag tar och kryper upp i soffan och kollar LOST istället, spännande värre!

Ha det bäst!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela