busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Partaj i dagarna två :)

Publicerad 2011-01-30 12:39:50 i Allmänt

I fredags var det fest för svärfar som fyller 60, hurra för honom!
Det var god mat och dryck, sång och skratt men vid halv elva gav vi upp för då tyckte vi att det var läggdags både för barnen och mej.



Fick en chock dagen därpå då vi fick sova till klockan nio! Det var helt underbart att vakna pigg och utvilad något som inte är fallet idag men det rår jag helt och fullt för själv...

Igår var det den årliga hockeymatchen mella Stellan Stars och AMF Årsunda,
naturligtvis så var jag på läktaren och fick se många mål i rätt bur.
Efteråt var det grillbuffe på Livingroom, supergod mat, sen massor, massor av skratt, det var så pass att tårarna trillade emellanåt, tack mina vänner för att ni bjuder på er själva!

När vi skulle åka hem kom vi inte ut från krogen (!?) har väl hänt nån juldag nån gång att det varit sån trängsel men vi tog det lugnt och väntade snällt kvar i soffan till sist istället för att trängas.

Blev med andra ord en sen kväll men den här dagen får bli en softar dag så jag har krafter kvar till kvällens ispass, nästa match är det ju tjejernas tur!

Bosse och jag fortsätter att hitta uppätna djur, den här gången en hare.
Jag spanade efter spår men känner mig något förvirrad när jag bara såg harspår?
Kan vi ha en mördarhare strykandes i området???



Ha en riktigt skön söndag!

Maria Åkerberg

Publicerad 2011-01-27 20:55:47 i Allmänt

Nja, inte riktigt men ändå!
Har besökt tandläkaren som kollat att allt stod rätt till med mina tänder och som sen polerade och fixade så jag är fin i munnen sen blev det ett välbehövligt besök hos frisören.

Tandläkaren rekomenderade eltandborste, något som även talpedagogen tipsat om för att sonen ska lära sig säga R så idag slog jag till på en sådan. Hade flyt för de reades!

Fyllde även på badrumsskåpet med lite hår och hudvård.
Har fastnad för märket Dermanords produkter, tydligen håller de på att byta namn till Maria Åkerberg men det är fortfarande samma härliga innehåll i tuberna.
Visst kan man hitta billigare produkter men jag gillar deras tanke med att man ska kunna härleda till vart alla ingredienser i produkten kommer ifrån sen så är de även väldigt dryga och känns bra.



Min nya telefon visade inte sig från sin bästa sida idag ( kanske berodde på ägaren till viss del...)
Jag började ladda hem uppdateringar vilket till sist resulterade i en död telefon och det insåg jag när jag skulle ringa sambon för att bestämma träff när jag var klar hos frisören!
Vad handikapad man blir när man inte kan ringa på stört, det är då man inser vilken hjälp mobilen är trots att det rör triviala saker. Som tur var mötte jag en vän på stan och fick låna hennes mobil, tack för det!

Till sist måste jag skryta om hur fint Bosse gick i kopplet igår på vår kvällspromenad,
plötsligt händer det!

Hej på er!


Trötter

Publicerad 2011-01-25 20:00:31 i Allmänt

Det blir tidiga kvällar här hemma och till råga på allt så har jag nu åkt på en förkylning som satt sig i öron och bihålor nu är jag även lomhörd och har huvudvärk, suck...

Skulle ha åkt på möte ikväll men det hoppade jag över, sambon är iaf där.

Nu blir det mys med Bosse i soffan och en balja te och sen hoppas jag att alla baciller är bortblåsta imorgon och att jag fått sova en hel natt utan en liten tjej som stör mig. Hon är väldigt charmig och gosig när hon kommer traskandes över till vår säng om natten MEN JAG VILL SOVA!

Naturligtvis så är det mamman som hon vill småprata med mitt i natten, konstigt egentligen för hon får ju bara ett svar, "lägg dig och sov"...

Go kväll!

Uj, uj, uj...

Publicerad 2011-01-23 19:51:51 i Allmänt

Idag blev det en tur till köpis med familjen för att inhandla ny mobil åt me. Har läst test i massor den senaste veckan och då de dyra telefonderna inte riktigt fullt ut erbjuder det jag söker så blev det en billigare variant nämligen en HTC Wildfire.



Just nu ligger den på laddning sen ska det bli spännande att se om jag får fart på den...
Spotify premium med så nu har jag tillgång till all härlig musik på mina promenader!

Blev ett besök på IKEA också för lunch och inköp av ett nytt kök,
nämligen det här:


Har gjort en rejäl rensning på lilltjejens rum (dags för Blocket eller loppis) och kunde inte motstå detta då hon (och även sonen ibland) gärna svänger ihop en pannkaka eller så. Ligger dock kvar i kartongen ännu så det roliga har vi framför oss...

Sen lämnade vi barnen hos snälla L och S-E så vi kunde fara ner till ishallen för ett skridskopass.
Herregud vad vinglig jag är! Gick dock bättre kroppsligt än vad jag trott, visst är flåset dåligt men jag kunde ju vara med iaf!

Nu är det dags för söndagskvällens höjdpunkt,

SOLSIDAN!

Åhhh, vad härligt!

Publicerad 2011-01-20 13:56:09 i Allmänt

Just det utbrast lilltjejen idag när vi var på väg till skolan för att hämta hem storebror och hon hade helt rätt, det var härligt ute med all snö och sol!



Vill passa på att varna eventuellt känsliga personer för en läskig bild längre ner i inlägget så är du kräsmagad kan du sluta läsa nu men jag antar att alla blev så nyfikna nu så ni genast scrollade ner, eller???

Som sagt en härlig promenad blev det. Bosse hade sele och "gummikoppel" som jag dragit runt min midja för att ha händerna så han gjorde sitt bästa för att hålla täten...



...men emellanåt blev det stopp för att sniffa i rådjursspår eller på gula fläckar och plötsligt hittade han mitt i vårt skoterspår något som såg ut som blod som han gärna ville nosa i, jag tänkte dock att det måste vara något annat för spåret var flera meter långt. På hemväg såg vi vad det var, ett stackars rådjur som fått lämna in.



Om det är ett djur som har släpat det hela vägen så är det ett stort djur men det kan ju också vara en mänsklig hand som har flyttat det. Syntes inga djurspår i närheten men det är ju inte spårsnö ute direkt...
Hur som helst så finns det någon hungrig i vår närhet för det här är det fjärde slagna rådjur jag stöter på i vår by inom 3 års tid och då har jag inte ens varit ute i skogen utan rört mig i bebyggt område.

Hela baken samt magen är uppäten, någon kunnig som har en tanke om vad det är för någon som mumsat? 
Vore skoj med lite kommentarer om vad ni tror!

De kan inte ha det lätt nu rådjuren med all snö och kyla.

Jag som tycker att det är lite spännande med djur och natur smög ju så nära jag kunde och kikade men lilltjejen tyckte att det var lite läskigt och ville åka hem, sonen rynkade lite på näsan och spanande in något längre bort som också skulle kunna vara ett rådjurskadaver men lika gärna stubbar.

Nu blir det en tur bort till H med familj för att dansa ut julen, hoppas på en kopp kaffe också!

Ha det bra!

Som Bambi!

Publicerad 2011-01-18 20:14:54 i Allmänt

Ja, det är ingen överdrift att påstå att man far runt som Bambi på hal is!
Idag tog jag bilen till jobbet trots att det inte är mer än några hundra meter dit, kändes säkrare att ta den än att halka till fots... Kvällspromenaden med Bosse blev inte lång, han hade också uppenbara problem med halkan, hoppas han inte sträckt sig!



Som tur var fick han hänga med husse till motorbanan idag och där kunde han härja runt utan koppel något som vintertid tyvär händer allt för sällan... Det är så härligt att se en hund springa lös och verkligen få sträcka ut, man riktigt ser vad bra de mår av att få vara fria!

Nu blir det mest träning innomhus men jag kan lova att Bosse är en hejjare på att gå fot i köket!

Har nu jobbat två dagar och det känns i kroppen och knoppen... Igår sov jag redan 21.00 och jag tror inte att klockan blir mycket mer ikväll. Hostan har blivit värre trots att jag inte avslutat antibiotikakuren ännu och det känns inte så skoj, skönt dock att bara jag rivit av morgondagen så har jag ledig dag sen.

Skoj är det iaf att träffa kollegor och elever igen!

Ha det!

Slappar söndag

Publicerad 2011-01-16 16:50:37 i Allmänt

Idag har det varit en lugn dag. Planen från början var att vi skulle gå bort till rinken och åka skridskor men när vi väl masat oss ur sängen insåg vi att det snöat en del och snöandet hade övergått till regn så vi fick tänka om!

Efter lunch blev det istället en sparktur. Att få plats med tre barn och mej på sparken var inga problem och Bosse fick springa bredvid (läs framför, tur att selen var på) medan barnen låtsades att han var en häst...

Vi hittade snöhögar att klättra i och Bosse hade massor av goda spår att sniffa på. Plötsligt såg det ut så här:






Jag började fundera på om det var fyra strutsar jag hade med mej eller???
Jag motstod grupptrycket och fortsatte hålla mitt huvud högt..

Hemma igen blev det fika och en match i Looping Louie



Ett riktigt skoj spel som passar lika bra för en 3-åring som en 6-åring som en 35-åring.

Nu har mörkret fallit och vi har tänt vår fina snölykta som vi gjort idag



Dock finare i verkligheten än på bild...

Nu väntas sambon hem så vi kan söndagsmysa med pizza. Ser också fram emot TV tittande då Solsidan är tillbaka! Sen får det bli tidig kväller så jag orkar med jobbet imorgon, ska bli skoj att träffa både kollegor och elever igen.

Ha det gott!

Fredagsutflykt

Publicerad 2011-01-14 19:31:04 i Allmänt

Idag blev det en tur med familjen till Valbo Köpcentrum. På måndag ska jag ju jobba igen så det är hög tid att försöka komma igång igen och visst är jag piggare men samtidigt har jag massor att ta igen...

Det är fruktansvärt jobbigt med kylan, minus 20 gör att jag knappt kan andas och blir illamående, tur att jag inte behövt vara ute mer än korta stunder.

Det blev en sväng in på Telia för att kolla på ny mobil, är såååå sugen på iPhone 4, ganska onödigt men bra ändå särskilt i kombination med spotify premium... Tål att tänkas på!

Sonen handlade lite för sina julklappspengar, det är miniskateboards och BMX som äger nu!



Jag shopade nya skridskor. De gamla är ärvda efter brorsan och jag misstänker att de är köpta på OBS för typ 20 år sen så de kanske har gjort rätt för sig? Ett gäng puckar blev det också, sköt ju bort alla förra året...



Det blev Stadiums egna märke, billiga och förhoppningsvis bra. Nyslipade iaf så nu kan jag inte skylla min åkning på skridskorna! En liten fundering, om man köper skridskor för 5000kr, åker de av sig själv då? Gör mål om man trycker på en knapp? Ja, ja, det kanske går att ringa med dem? Eller kolla mejlen? Eller????

Bosse fick nytt godis och tuggben sen köpte jag en smidig variant på munkorg som han kanske får använda vid viss träning framöver, vi får se... Håller på att introducera den nu och trots massor av frolic så håller Bosse gärna lite distans men tar vi det bara lugnt så kommer det nog att fungera.

Mer shoping än så orkade jag inte så efter en fika for vi igen.
Lilltjejen tjurade lite när vi for hem eftersom hon inte fått köpa något men efter ett stopp på RUSTA så var det ett helt annat ljud i skällan...



Det här mina vänner är det närmsta hästägande vi kommer!

Nu fredagsmys!

Inget vidare avslut...

Publicerad 2011-01-12 11:30:21 i Allmänt

... och knappast någon höjdare till start heller, på året alltså.

Lagom till jag gick på långledigt över nyår så åkte jag på influensa, den värsta jag har haft nån gång, fruktansvärd huvudvärk, ont i leder och muskler och feber på toppen av det.

Som vanligt så tacklar jag det hela genom att sova, sova, sova och sova och efter några dagar gick febern ner  något och jag kände mej piggare men hostig.

Men helt plötsligt så steg febern igen och jag intog sovposition igen.
Efter nio dagar med feber insåg jag att något var fel i kroppen och fick en läkartid där man
kollade sänkan som var hög (75) och lyssnade på mina lungor och så fick jag diagnosen lunginflammation.
Antibiotika fick jag på stört och det var min kropp glad för!

Nu när jag börjar kunna sitta uppe så kan jag inte låta bli och fundera på hur det hade varit om jag bott i ett annat land och inte fått mina piller, hade kroppen orkat då eller vad hade hänt? Hua, hemska tanke men samtidigt är jag tacksam för att jag bara kan lyfta på telefonen så finns där hjälp.

Jag är också tacksam för att jag har min sambo som fixat allt, sen våra snälla föräldrar också såklart.

Visst är det bra dingt att man ska behöva bli sjuk för att riktigt förstå vad bra man har det när man är frisk!

Bosse har fått många mystimmar i soffan men tycker nog att jag börjar bli bra tråkig.
Tur att husse vill gå ut i alla fall!

God fortsättning!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela