busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Hänt i veckan!

Publicerad 2010-02-27 15:20:16 i Allmänt

Här kommer några bilder från mina senaste äventyr.

På jobbet hade några elever utlyst frisyrtävling, på skolgården mötte jag denna underbara skapelse:



Jag tycker att den andas hopp om att våren är i antågande!

Annars så har det ju handlat en hel del om snöskottning... Suck...

Fördelen med snön är att Vinterpokalen som även är deltävling i Rally SM går av stapeln just nu.

Igår var vi ut på publiksträcka, kändes lagom när både barn och hund skulle med, vågar inte släpa ut barnen i skogen med all denna snö, nej då är det smidigt med ordnad parkering och publikplatser nära intill! Annars s är ju halva nöjet med att åka på rallytävling att hitta det ultimata stället i skogen att stå och titta (och fika) på.

Idag var vi in och kollade på servicen som hölls inomhus för SM-klassen, annorlunda men kul sätt att visa upp sporten och alldeles säkert uppskattat av alla de som skulle sköta servicen.

De här killarna höll vi tummarna för...




... tyvärr så räckte det inte då lådan rasade men vilka tider de hade fram till dess!

Men de här grabbarna kämpar fortfarande på ute i skogen, de blev hindrade längs vägen och förlorade en massa tid men än är väl inte sista ordet sagt!



Heja, heja!

Annars så har de senaste dagarna tråkigt nog inneburit många tankar kring livet och vad fort det kan förändras, flera personer i min närhet har den sista tiden drabbats av olika ledsamheter och det gör naturligtvis att jag påminns om vad mycket jag har och vad lätt det är att ta allt för givet...

Var rädda om varandra!!!

Vinter, kyla, is och snö.

Publicerad 2010-02-24 20:11:59 i Allmänt

Som så många andra är jag less på det här nu men idag fick jag lite hopp då solen tittade fram och faktiskt värmde lite!

Slutade tidigt idag så efter jobbet hämtade jag barnen på dagis sen for vi och hämtade upp mina föräldrar och styrde kosan till min mormor och morfar. Skoj att träffa dem för det var länge sen! Barnen letade snabbt fram leksakerna och blev naturligtvis bjudna på godis precis som jag själv blev som barn!

Nu har jag snott ihop en kladdkaka då jag räknar med främmande imorgon, fanns inget i varken frys eller skafferi att fika på.. undrar vem som ätit upp allt? Kan det vara samma person som tryckt i sig resterna av barnens lördagsgodis??? Hmmm, måste vara kylan som gör att jag måste ha nåt sött mest hela tiden... Usch!

Nej nu är det dags för Bosses pedikyr sen ska vi myyyysa :-)

Kram!



Rapport...

Publicerad 2010-02-23 10:14:20 i Allmänt

... kommer här!

Vi fick stryk med 5-1, aj, aj... Vi kan skylla på att deras målis står i Brynäs till vardags samt att de hade två spelare som for som virvelvindar men i slutändan så är det ju bara att gratulera!

Skoj var det men svårt och jobbigt. Det var en ung kille som dömde och han hade det inte lätt... På slutet släppte han väldigt många offside!

Kvällen avslutades med god mat, dryck, dans och mingel på Livingroom, skoj, skoj! Hemfärden gick med buss och det var en skräckupplevelse, man kan undra vilka kriterier man måste uppfylla för att få köra buss hos x-trafik? kan blyfot vara ett av dem? Kan lova att det kändes väldigt bra att få kliva av bussen.

Bäst av hela helgen var nog ändå söndagen då jag fick husera som jag ville i huset då jag var helt ensam hemma,  sambon jobbade och de små var hos mormor och morfar, sååå skönt! Brunch i soffan med en film gillas! lite snöskottning blev det ju också, kändes i kroppen kan jag lova.

Bilder kanske dyker upp... eller så inte...

Fick världens bäst tips i lördags! Om man räknar lördagarna fram till det är vår så blir de inte särskilt många, snart är vi där! Gäller att tänka positivt, jag börjar ledsna på iskyla och snöskottning!

Ha det gott!

Dagen med D...

Publicerad 2010-02-20 14:50:49 i Allmänt

... är här!

Om en liten stund styr vi kosan mot ishallen för taktiksnack, uppvärmning, laddning och sen ska vi ju få på oss utrustningen nån gång där emellen!

Är faktiskt pirrig men förväntansfull, tror att det kommer att bli skojjigt!

Nu måste jag se till att få nåt i magen samt packa trunken...

Rapport kommer senare :)

Trevlig Helg!

Idag...

Publicerad 2010-02-18 21:50:07 i Allmänt

... har jag hunnit med att jobba, bjuda mina föräldrar på fika, shopa med L, fika med L, shopa lite till, hittade faktiskt lite nytt! Sen har jag varit ute med världens bästa hund! Såååå duktig på kvällspromenaden med tillhörande övningar, roligt!!!

Nu försöker jag trolla till en ny hårfärg, gillar inte de grå strimmorna nå vidare och utväxt gör ju inte att det ser roligare ut direkt...

Måste ju även kolla in Anja, vilken bragd det är av henne att ens stå på ett par skidor idag!!! Läskig vurpa igår, snacka om att bita ihop och komma igen, respekt!!!

Tjingeling!

Fettisdag

Publicerad 2010-02-16 23:00:06 i Allmänt

Den här dagen avslutades med en sån här:



Tyckte att jag gjort mej förtjänt av en sådan efter genrepet till lördag, dvs ett pass på skridskorna.
Det var sambon och sonen som varit gulliga och shopat mumsigt fika, dom kan dom!

Bosse har träffat på två lösspringande vovvar idag (inte samtidigt) och det gick jättebra båda gångerna men när han mötte två i koppel var han tvungen att voffa lite, men bara lite så vi är nöjda! Det var husse som promenerade med honom idag och han har lite mer avslappnad inställning än vad jag har... Bra för Bosse!

Ett exempel var när han släppte fram Bosse i koppel till nyopererade grannhunden (också kopplad). De har inte varit bästa vänner förr så jag hade aldrig vågat släppa ihop dem när den ena var konvalecent (stavas det så???) men husse vågade och det gick hur bra som helst! Jag får sluta tänka på allt som kan hända men det är inte lätt när man är en sån som alltid tar i planeringen vad som kan hända...

När det gäller barnen väljer jag ibland att titta åt ett annat håll när de far runt bara för att jag ser alla potentiella faror, får nog tänka lika med Bosse!

Barnens kusin talade om för oss att han tyckte att Bosse kunde komma och sova över hos dom snart, sånt gillar jag! Undrar om hans föräldrar gillar det lika mycket? Fniss!

God natt vänner!

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2010-02-14 19:56:58 i Allmänt





Idag är det alla hjärtans dag!

Hoppas ni haft en lika härlig dag som jag. Finns ju inget bättre sätt att fira
dagen än att vara med sina nära och kära!

Jag har haft en underbar dag med min familj hos sambons kusin med familj.
Där fanns även andra släktingar och vänner till dem
 så det var vuxna, hundar och ungar i en salig blandning!

Massor av lek i snön, korvgrillning, skoteråkning och söndags stek stod på menyn.
Riktigt bortskämda har vi blivit och ännu bättre blev det då solen värmde oss.

Nu har de små (inklusive Bosse) knoppat in för natten så jag och sambon
får lite lugn och ro :)

KRAM PÅ ER!

PS. Det var rätt låtar som vann!

Festivalstaden del 2!

Publicerad 2010-02-13 18:38:48 i Allmänt

Igår var det festivalstämning på jobbet, många elever var extra finklädda, till lunch var matsalen dekorerad med ballonger och personalen hade festivaltröjor. Det serverades lyxig potatisgratäng med kalkon och blandsallad och som efterrätt chokladpudding och allt ackompanjerades av schlagermusik.

Lite senare körde de äldsta eleverna Idolfinal och vi på fritids fick tursamt nog vara publik! Vilka fina framföranden de gjorde! Jag fick låna en boa i riktig schlageranda!



Idag for jag och sonen till Göransson arena för att se genrepet. Vi var där i väldigt god tid för att hinna kolla läget i lugn och ro sen hade jag (så klart) planer på att vi skulle kunna ta en fika men planerna gick i stöpet då insläpp var 30 minuter före start!?

Vi fick roa oss med knatte innebandymatch, helt ok, varmt och man fick sitta. När vi kom tillbaka ringlade sig kön runt HELA arenan, när start tiden passerat hade inte alla kommit in än, vet inte riktigt hur arrangören tänkte där? Vi hade iaf skapligt med kläder på oss men många var finklädda och frös...

Väl framme så bjöd Delicato på chokladbollar så det blev en "halv" fika...



Det var skoj att se genrepet med allt det innebar, mycket jobb för att få ihop en produktion! Förra veckan så var ju Dolph min favvo så jag undrade ju hur det skulle bli den här veckan utan honom men det fixade Christine och Måns galant med en hel del självironi!

Sonen har sin favorit klar, Erik Saade! Jag gillar också hans låt men tycker att den påminner om Tom Jones slagdänga Sexbomb fast i upptempo... Fastnar gör den iaf! Annars så gillar jag ju alltid Andreas Johnsson..

Våra platser var bra trots att det inte ser så ut på bilden...



Efteråt så blev jag åter igen varse att jag inte är så bra att hålla i mina pengar emellanåt men det är väl klart att grabben ska ha en tröja! Bortskämd? Hmmm.... Nummer 1 och hans namn är tryckt på ryggen, sonen planerar för att ha den när han är fotbollsmålis i sommar!



På väg hem till byn stannade vi till ute på sjön, det var magiskt där med moln, dimma och ett väldigt annorlunda ljus, försökte fota men lyckades inte riktigt få med stämningen helt...




Det är ju Bosses blogg så jag måste ju bjuda på en sista bild från igår då vi var ute och busade. Hade med mej en glad hund som lyssnade på hit och höll ganska mycket koll på mej, jo jag pratar faktiskt om Bosse!



Här har ett rådjur traskat förbi... Sniff sniff! Här hoppar Bosse men ibland går han på framtassarna ändå när vi är ute, ser väldigt annorlunda men roligt ut, det händer när han är ivrig och oftast är det väl nåt som är gott att lukta på med i bilden!

Efter ett så här långt inlägg blir det väl torka i ett par veckor??? Eller så inte för imorgon är det ju en ny dag med nya äventyr!

Nu blir det att ladda om inför festival omgång 2, den här gången tänker jag titta i sängen. Spännande att se alla lokala kändisar i TV-rutan!

Ha en trevlig kväll!

Festivalstaden...

Publicerad 2010-02-11 22:11:42 i Allmänt

.. som den numera kallas har vi besökt idag. Blev lite shoping för mej och barnen medan sambon hade dejt med tandläkaren. Sen tog vi en fika. Klart jag provade en festivalbakelse! Betyg en 3:a av fem, lite besviken då det var en chokladbakelse och det älskar ju jag men det räckte inte hela vägen.

Mycket folk i rörelse, skoj för det är inte ofta det händer! Ett jättepartytält står uppställt på torget och bredvid fanns en uppbyggd backe där de körde träning inför railjam, snowboard och skidor, sonen gillar detta och vill hemskt gärna ha en snowboard...



Man har även pyntat med lila, blåa, rosa gatlysen, lite lysande pelare här och där och Statoil lyser numera ilsket illgrönt! Bilden tagen i farten men döm själva...



Bosse var också med på äventyret så jag passade på att miljöträna big time... Mycket folk, en del hundar och mitt på stan en häst med vagn, den tyckte iaf jag var helt otippad! Jag tycker att vår juvel skötte sig riktigt bra, några skall men då vart han faktiskt skälld på först.

Taktiken nu är att jag kör en variant av "ryggsäcken" tills han är lugn sedan går vi vidare, fungerar jättebra men en förutsättning är att jag inte behöver hålla koll på tvååringen samtidigt och det behövde jag ju inte idag! Känns dock lite udda att sitta med honom mitt på stan men jag får väl bjuda på den också...

Trött blev han iaf så kvällen har tillbringats i mitt knä i soffan, myyys!

Ha det bra!



Apropå avslappning...

Publicerad 2010-02-10 22:39:15 i Allmänt

... så kan jag meddela att Bosse faktiskt visat prov på det idag!

Idag insåg jag att det var dags för kloklippning igen (tänk att tiden går så fort eller så har vår hund supersnabbväxande klor?) och det är ju inte Bosses favorit direkt... När jag tar fram klosaxen smyyyyger han hukandes iväg, ser rätt skoj ut men funkar inte på mej!

Nej, upp i mitt knä åkte han och där får han sedan ligga medan jag klipper. Bra för då ser jag lätt pulpan och kan lätt hålla honom om det behövs. Till att börja med så tog det som vanligt en liten, liten stund innan han låg så still som jag ville men när jag var klar med alla fyra tassar så sov han nästan!!! Passade på att mysa så en stund, så jag hoppas att han snart förknippar klosaxen med det istället! Får väl försöka ta fram den oftare...



Annars så har lillmatte kört hårt med Bosse, det går så där... Sitt fattar han väldigt bra om hon har godis, ligg om hon bäddar på golvet åt honom, nej när hon står med ytterdörren öppen och han är sugen att hänga på ut. Igår när han blev för ivrig så drog tvååriga lillmatte i med "BOSSE! lugna ner kroppen!" Det citatet får jag ta på mej... Hihi!

Jag har kört hårt med hockeyträningen, två kvällar i rad nu! I går trotsade vi snöovädret, fick gräva fram puckar många gånger men ändå försvann de så imorgon blir det till att shopa nya. Idag hade vi bara två och då blir det lite körigt att få övningarna att gå ihop!




Nu ska jag träna på avslappning, go natt!

Känguru och monster...

Publicerad 2010-02-08 19:38:47 i Allmänt

Hade en mycket trevlig söndagskväll igår. Maten var mumsig, filmen var bra och sällskapet var på topp! Vi åt på Helt enkelt, mysigt ställe med trevlig personal och himmelsk mat, jag åt känguru (!) för första gången i mitt liv och L drog till med lammkött...




och så över till monstret...

Idag har jag och Bosse gjort ännu ett agilitypass, det gick så där... Kort kan man väl säga att kombinationen hög stressnivå och godis inte vart så lyckad så det resulterade i en fräsande hund men luttrade agilityfröken visade tydligt att det inte var önskvärt beteende av hennes elever att nafsa i frökens fingrar. Bosse fattade vinken och jobbade superbra efteråt så vi fick avsluta i positiv anda, alltid något...

Återigen syns vikten av att kunna läsa Bosse samt att kunna lugna honom i tid! Svårt tycker jag men skam den som ger sig. Mycket avslappningsövningar får det bli framöver... Det mår vi nog gott av båda två!

Hej hopp!

Super söndag!

Publicerad 2010-02-07 13:20:49 i Allmänt

Vilket avslut det blev på gårdagen då! Vår Emil Jönsson drog ju till med vinst i värlscupen, sprint och det var en seger med enorm marginal! Snart OS, hoppas att formen sitter i då! Melodifestivalen var helt OK, sonen gillar ju musik så vi kröp ner i sängen och kollade medan sambon såg sporten.



Idag hade jag klockan på ringning för att ta mig in till ishallen till klockan 8.00 och köra ett pass med mina härliga lagkamrater. Blev lite full i fniss när jag kom fram och såg att våra motståndare gjort samma sak! Nu har vi kollat in varandra från varsin sida planen... Två veckor kvar!

Hem och städade av lite, mycket välbehövligt! Nu sitter jag med kaffekoppen och väntar på att lillstintan ska vakna från sin middagslur.

Sen blir det en tur till stora staden för att fira bästa L med (förhoppningsvis) god mat och filmen Avatar, ska bli så skönt att lufta sig lite!



Kram på er!

Ledig lördag!

Publicerad 2010-02-06 18:29:10 i Allmänt

Har haft en riktig slappar dag.

Sovmorgon sedan förmiddagsfika med barnen hos deras kusiner, hem och sov middag med dottern som vaknade och hade nästan 40 graders feber så då blev det mys i soffan...
Sen fick vi besök så då blev det ännu mer fika och surr. Dottern har efter lite ipren ny energi, skönt för henne!

De enda ansträngningar jag gjort är promenaderna med Bosse... Har lite träningsvärk efter gårdagens tur på längdskidor, skrapade ihop 5 kilometer, har inget flyt i åkningen men det gick iaf fort utför! Det här var ju mitt andra försök i vinter så det finns kanske hopp om att jag klarar de 2,5 milen jag ska åka nästa vinter...

Snart blir det tacos som sambon och sonen fixat, mums! Sen ska vi kolla melodifestival, om en vecka är det vår tur att se spektklet live, har biljetter till genrepet, skoj!

Hoppas ni också haft/har en skön lördag!






Ny slipat!

Publicerad 2010-02-03 22:57:22 i Allmänt

Öppningsdag på jobbet idag och det betyder ju att jag fick kväller väldigt tidigt!
Hade en myspys eftermiddag med barnen, de var väldigt trötta efter dagis idag, båda två hade varit ute på äventyr i snön, skoj!

Jag försöker sälja lite möbler på blocket, fick nära på hicka när jag insåg att ett vitrinskåp jag ropade in på auktion för ett antal år sedan kostar minst 15000 att köpa nytt idag!!! Jag vet inte exakt vad jag gav men inte över tusenlappen... Kommer ihåg att det kom fram en dam och påpekade att jag hade gjort ett fynd men inte fattar jag sånt! Ska bli spännande och se om vi får något bud på det. Sambon sa från början att vi lika gärna kunde köra det på tippen men jag hoppas att rätt person får syn på det, annars får det nog stå kvar :-)




Har även tagit en promenad med Bosse där jag la in lite extra träning. Det var skoj och gick riktigt bra! Vi har upptäckt mini Frolic, perfekt när man har en mini hund!




Kvällen avslutades med ett ispass på nyslipade skridskor, vingligt var det ändå... Två veckor kvar att träna på, puh...

Nu ska jag vila mej i form, go natt!

Ett nej betyder alltid nej! eller???

Publicerad 2010-02-01 20:14:51 i Allmänt

Min annars så trevliga dag blev nyss inte så trevlig. Jag blev inte heller så trevlig om man ska tro sonen och det gör jag... Jag fick mej en åthutning av honom...

Mitt i nattningen knackar det på dörren och utanför står en tjej från Viasat, Bosse skällde ut henne efter noter (bra där ) medan jag snabbt förklarade att jag absolut INTE var intresserad av något men tror ni hon gav sig??? Nej, såklart inte hon kom ju från Viasat! Åhhh, va sur jag blir! Tillsist hör jag att lilltjejen vaknat så då fräste jag och drog igen dörren :-(

Jehovas knackar också dörr här ibland. Viasat skulle kunna lära sig ett och annat av dem för de är ALDRIG påflugna men ALLTID trevliga och de vet att ett nej är ett nej!

Kan också slå ett slag för Boxer som fungerar alldeles utmärkt!




Så där nu har jag tjurat klart :-)

Har varit på ett agillitypass med Bosse idag, han var skällig på de andra hundarna men svansen viftar iaf glatt :-) Det blir nybörjarkurs i vår som jag tänkte att vi ska gå på, skoj! Men jag har MASSOR att lära...

Vi tränar vidare, främst "sitt, stanna kvar" och "följa hand".

Sonen och Bosse brukar leka kurra gömma, sonen säger åt Bosse att stanna kvar i ett rum sedan springer han och gömmer sig och Bosse sitter snällt kvar ända till han hör lillhusse ropa "sök", då blir det fart och han brukar snabbt hitta på honom :-) Jag tycker att dom är superduktiga båda två, men jag är kanske partisk...

Nu blir det en kvällsfika med sambon!

Go kväll!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela