busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Massor att fira :)

Publicerad 2010-05-31 21:07:39 i Allmänt

I fredags kväll lämnade vi Bosse och lilltjejen hos mina föräldrar sen drog vi andra mot Storvik och Kyrkberget för en helg med AD-center tvådagarsfolkracefestival. Jag deltog i tävlingen som aktiv medan sambon jobbade som tävlingskontrollant (domare), fungerade bra, vi var inte oense om några domslut ;)

Lördagens tävlande gick jättebra, kom 2a, 1a, 1a och fick med mig 19 poäng till söndagen.

Söndagen var ju morsdag men även min 35-års dag, helt OK att fira den i en dammig depå!
Först att grattulera mig blev besiktningspersonalen sen kom vänner från "Gryts" med denna fina bukett



så enkelt men värmer så mycket!!!
fick även helt oväntat två fina lyktor av en vän sen massor av härliga grattis och kramar hela dagen!

Körningen i första omgången var lätt kaotisk, tog i för mycket och slutade som 4a men rattade glatt in som 1a i nästa omgång så då kom jag till A-final och där blev jag 2a vilket innebar en plats i en superfinal där 1an och 2an från dam, senior och oldboys deltog. Där låg jag 4a ända in i det sista då en kabel hoppade av så bogserad in i mål fick jag 5e platsen...

Niclas Alfredsson var som vanligt på plats och fotade




Jag i den röda saaben i mitten, min klubbkompis i andra röda saaben vann superfinalen och kom 2a i seniorernas A-final.

Prisbordet gick inte av för hackor så med mig hem fick jag både pokaler och en massa "bra att ha" saker!

Idag stod jobb åter på schemat, är rätt trött efter helgen men det är väl smällar man får ta...
Har även blivit firad idag, trevligt att få besök och surra lite över en kopp kaffe!

Nu är det dags att ta kväller!

Go natt!

Lite träning!

Publicerad 2010-05-25 20:21:19 i Allmänt

Idag har jag och Bosse varit här



Han inte ens få av honom kopplet så hade han tagit fart och var halvägs över gungbrädan! Då vi bara tränat "dunsljudet" på den tidigare i ena änden fick jag lite hjärnsläpp när jag förstod att Bosse minsan tänkte vandra över hela vägen så jag fann mig inte ens att ta emot gungan när den tippade över! Var helt säker på att han aldrig mer skulle våga prova men efter lite dunsträning på låg nivå så knatade han glatt över hela vägen igen! Nu måste vi "bara" se till att träna kontaktfältet så han inte får för bråttom av!

Han fixade även platta tunneln trots att den var väldigt blöt invändigt, balanshindret utan att tveka det minsta, däcket, två hinder och tunneln i följd samt i omvänd ordning! Han kan också gå i åtta runt mina ben samt "high five" och "low five", bästa Bosse!!!

Upptäckte att han gärna jobbar för smörgåsrån, får väl testa om det funkar nästa gång också!

Voff på er! 



Bilar & dammsugare

Publicerad 2010-05-23 21:14:27 i Allmänt

Så har ännu en helg passerat och för min del har det faktiskt haft mycket med bilar och en del med dammsugare att göra. Får bli en bild blogg idag, ni vet säger mer än 1000 ord!

Redan fredagkväll styrde vi mot Skutskär för att inkvartera oss i depån och anmäla och besikta. Efter en natt i bussen var det dags för tävling. Sambon hade otur med sin bil även denna helg men för mig gick det bra och jag fick nöjd kliva upp på pallen som trea!



Väl hemma på lördagkväll så var vi ganska möra hela familjen vilket innebar tidig kväller. Jag vaknade lite senare att två smällar, var upp och tittade och såg ryggen på några grabbar som drog iväg skrattandes men som tur var upptäckte jag inte vad det var som smullit förrän idag annars har jag varit ute och jagat dem inatt! Om de ändå hade valt någon av de skrotbilar som vi har istället för personbilen, grrrrr!



Annars så har dagen ägnats åt städning, perfekt syssla när det vräker ner ute.
Lilltjejen använder sin dammsugare till något helt annat nämligen som bensinpump till bobbycaren!
Här agerar hon serviceteam åt storebror.



På grund av allt regnande så blev hundkursen inställd idag men vi har tränat ändå!
Med hjälp av godis och klicker så gör nu Bosse "give me five". Vi har även repeterat slalom mellan ben och rulla runt.

Som avslutning tog vi en långpromenad, flera hundmöten men vår juvel skällde bara en gång och då hade vi redan passerat den andra hunden. Passade på att träna lite sitt, ligg, stanna kvar samt klättring på stubbar. Här har BusBosse full koll på en liten fågel men han sitter kvar som jag har sagt och gjorde det ända till jag sa varsågod och då först åt han upp fågeln. Hihi, nej då det sista var på skoj!



Det gick inta att komma fram överallt... Vart tog vägen vägen???



Nu ska här laddas för en ny vecka med nya tag!

Trevlig kväll!



Dunder och brak!

Publicerad 2010-05-20 20:27:57 i Allmänt

Oj vilken sommarvärme som helt plötsligt kom! Det var jag inte beredd på...

Efter jobbet åkte jag och barnen hem till min bror för att kika på deras nya familjetillskott,
gobiten heter Svetlana, smeknamn Svettis, vissa av oss föredrar att kalla henne Sötis istället, tycker att det passar bättre...



Besöket blev dock inte långvarigt då det drog ihop sig till oväder, åska från flera håll och på det spöregn. Jag är glad att Bosse inte brydde sig om att det dundrade trots att hela huset skakade emellanåt!

Lilltjejen har hjälpt till att fixa min bil till Skutskär på lördag, sambon har också fixat lite, bland annat ett stötdämparbyte samt en åtliggande broms så nu kanske jag kan köra lite snabbare den här helgen ;-)



Sonen lyckades riva sig på en spik på dagis idag, själv säger han att det är det värsta som har hänt honom i hela hans liv medan jag tycker att någon av de tre operationer han gjort borde kvala in högst på listan men han hävdar bestämt att rivsår är värre! Jag har ingen erfarenhet av något av ovanstående men hoppas att såret ska läka fint och fort.

Hur som helst så var dagen räddad då han fick dra på sig nya fotbollskorna och åka på fotbollsträning,
att åskan hängde i luften (lååångt bort såklart) och regnet föll spelade ingen som helst roll!



En helt OK torsdag med andra ord, nu blir det vila,

kram på er!

Vinnersjöblomster

Publicerad 2010-05-19 19:46:42 i Allmänt

Idag blev det en tur till Vinnersjö för att handla lite sommarblommor till trädgården. I tre växthus finns (eller iaf fanns, för det börjar bli urplockat) mängder av fina blommor och olika tomatsorter till bra pris så nu trängs ett gäng på vår veranda i väntan på att jag ska plantera om dem... Kan nog ta det lite lugnt för frostrisk finns väl än.



Efter shopingen blev det en tur till mamma och pappa för en kopp kaffe. Bosse fick sin för året första fästing men jag upptäckte den rackaren innan den hann suga sig fast, nu är den nedspolad, en död fästing är en bra fästing!
Usch, vad läskiga de är, fyller ingen funktion alls utan är bara äckliga parasiter som sprider vidriga sjukdomar, blä!!! I år ska jag köpa frontline eller liknande, någon som har erfarenheter av andra märken?



Nu ska jag mumsa årets första rabarberpaj som jag och sonen snodde ihop på kvällskvisten, mums!



Ta hand om er!


Full fart!

Publicerad 2010-05-16 21:47:24 i Allmänt

De senaste dagarna har varit intensiva, har bland annat gjort ett jätteryck i trädgården som resulterat i flera stora högar med ris som ska fraktas bort så fort som möjligt. Har även varit på banan där det var arbetsdag med städning och trädfällning, varit till valbo för att kolla på EMD och shopat fotbollskor till sonen, Biltema och handlat nya dämpare till lördagens tävling i Skutskär och helgen avslutades med hundkurs.



Sonens favoriter spelade några låtar aukustiskt i valbo köpcentrum.

Även när det är helg finns ju alla dessa dagliga måsten som tvätt, städning, disk, frukost, lunch, mellis, middag, rastning samtidigt som barnen ska få välförtjänt uppmärksamhet och om de inte får det så kan jag lova att de börjar bråka så de får  oförtjänt uppmärksamhet istället, bättre än ingen alls tydligen!

Sambon har jobbat hela helgen och går nu på eftermiddagsskiftet och det gillar jag inte, efter dessa veckor sänder jag alltid en tanke till de som är ensamstående året om, allt blir ju så mycket lättare när man är två!

Ja, ja nog gnällt, skoj har det mesta varit iaf!

Barnen har blivit rejält folkracebitna, lilltjejen somnade med en bil i handen... De ser gärna folkracefilm och har bättre koll än mej på när, var och vem som körde den och den bilen. Favoritlåt? Folkrace såklart

Bosse har ju fått kursa idag. För några månader sen försökte jag ju få honom att rulla runt men gav upp efter några dagar men idag när vi testade på kursen fattade han galoppen snabbt så nu rullar han vår gobit!

Tränade även så att söka och sedan markera det upphittade sittandes, förhoppningsvis en hjälp om vi ska få till vårt kantarellsökande!

Idag var vi på en ny plats där andra människor och hundar också rörde sig, nyttigt!

Nä, go vänner nu ropar sängen!

Lördag hela veckan?

Publicerad 2010-05-13 23:19:07 i Allmänt

Ja, så känns det just nu, som att det är lördag hela veckan. Jag hann ju knappt fatta att jag skulle jobba så var det ledigt igen...

Igår kväll var jag till en vän på middag med tjejerna som jag var till Gran C med, skoj att träffas igen och jättegod thaimat och vin gjorde det hela ännu bättre!



Idag har vi trotsat vädret och varit i Borlänge på folkrace, dock bara som publik den här gången. Jag tror att det har varit fint väder en enda gång när jag varit där på tävling annars har det regnat eller snöat eller både och! Idag var inget undantag, det vräkte ner mellan skurarna om man säger så...  Men med kläder efter väder så fungerar det ändå!



Bosse var med och höll sig hyfsat lugn trots allt som händer runtomkring. Regnet gillade han inte och inte blir det bättre av att jag envisas med att dra på regntäcke men det är jag som bestämmer... Efter en stund så gillar han läget och verkar inte märka av täcket alls.

Nu blir det sovning så jag orkar med att jobba imorgon och sen är det ju faktiskt lördag på riktigt!

God natt!

En stor tjej

Publicerad 2010-05-11 11:40:03 i Allmänt

I går var det dags, övriga familjen skulle åka och shopa present till kusinen som blir 4 år varpå lilltjejen utbrister

- Då ska jag lämna mina nappar i leksaksaffären och få en sparkcykel!

För er som inte visste att det var möjligt så kan jag berätta att det är det inte heller OM man inte har en pappa med sig som betalar cykeln i smyg....

Och så blev det!



Det tog lite tid att somna igår kväll och natten har varit orolig men det var ju väntat, lilltjejen börjar bli stor!

Nu väntar jobbet och sedan föräldramöte inför sonens start i förskoleklass i höst, han blir stor han också!

Ha en bra tisdag!

Premiär nerver

Publicerad 2010-05-09 21:20:19 i Allmänt

I fredagskväll packade vi ihop oss och styrde kosan mot Söderhamn för årets första folkracetävling till lika första x-cup tävling.

Det var även premiär för hela familjen att sova i bussen, ingen el hade vi och jag tycker inte om att använda gasol men med ett par grader varmt ute och isvindar så hade vi inte mycket att välja på... Gasolvärmen åkte på och vi fixade natten!






När det väl var tävlingsdag var jag nervös av helt andra orsaker... Usch, det var värre än vid min första tävling, hade typ tunnelseeende på startplattan men så fort röda lampan slocknat så går det nervösa som tur är över!
Körningen gick lite både och... lite misstag här och var men i det stora hela rätt okej ändå, jag måste bara våga gasa lite till! Slutade 5:a i B-final... Filmklipp finns på youtube

Sambon körde supersnyggt men hade oflyt, när han låg i ledning i A-final lossnade startmotorn och trillade ner på en kabel som orsakade kortslutning = slutkört, surt!

Så här såg det ut i första omgången när sambon rattade, undra på att vissa kallar folkrace för sandlådelek för vuxna, hihi! Fler bilder på www.motorpics.se



Båda bilarna fick iaf följa med hem igen, skönt!

Idag hade vi rejäl sovmorgon och sen har tvätt och städning stått på schemat. Bosse och jag var på kurs, gick bra idag också! Måste också påpeka att det fungerade bra med Bosse på folkracen också, så skönt!

Nu blir det soffan,
ha det gott vänner! 

En massa nytta...

Publicerad 2010-05-05 21:06:14 i Allmänt

... har jag gjort idag. Inte så skoj med tvätt och städning men nödvändigt...
Tur att jag fick hjälp av lilltjejen :)

Svinkallt ute, jag längtar så efter sommarvärme! Tog kvällspromenaden förbi sjön och drömde om långa dagar med sol, bad , lek och mumsig picnick, snart så!



Nä, dags att plocka lite till innan jag ska sova, lite kvar att fixa inför helgens folkracepremiär, X-cup i Söderhamn på lördag, snart dags att börja bli nervös ;)



Så här såg det ut i fjol, i år finns alternativspår, kan bli spännande!

Go kväll!

En massa roligt!

Publicerad 2010-05-02 21:37:29 i Allmänt

Det var ett tag sen jag bloggade, har haft fullt upp!

I fredags var det ju sista april och det firade vi med att premiär sova i bussen. Vi var ett gäng som samlats vid banan för att grilla, elda kase och skjuta fyrverkerier samt fixa det sista inför träningsdagen som var dagen därpå.

Lilltjejen hade vi lånat ut till mormor och morfar men vi andra gav faktiskt bussen godkänt som sovplats. Gladast av alla var nog Bosse som fick äran att sova med husse och matte, han var så glad att han var tvungen att komma och spontan pussas flera gånger under natten...

Fyrverkerierna fixade vår vovve galant, vi hade ju positiva erfarenheter sen nyår och den här gången hade vi mys i sängen med korv som snacks medan det small utanför.

Dagen därpå var det skoj att dra upp rullgardinen och mötas av den här synen...



... som jag längtat! Det blev en mycket rolig och lärorik träningsdag trots varierande väder... Skoj att träffa alla folkracevänner igen!

Sen fick vi sno oss hem, lämna barnen till farmor, svida om (dock inte till glitterspray som det ryktats om) och fara på Årsunda IFs idrottsgala, där möttes vi av röda mattan....



... och en trerätters middag och suverän underhållning ledd av ståupparen Stefan Söderblom, jag skrattade mig halvt fördärvad åt alla galna upptåg som vi fick se! Fick ju även bjuda ett skämt... Hihi! Jag ser fram emot ÅIFs 100-års jubileum om 10 år!



Idag har jag varit på fortsättningskurs med Bosse. Det gick superbra! Är så stolt över honom! Vi är bara fyra deltagare i nuläget men vilken kanongrupp och vad mycket vi kommer att hinna göra om vi inte blir fler.

Idag fick vi se en uppvisning i lydnad, testade skvallerträning, hundmöten, kontaktövning, sitt, ligg, stanna kvar, gå fint i koppel och en massa roligt hundprat!

Har även fått gå med i Team Årsunda Agility vilket betyder att jag och Bosse kan träna på agilityplanen, perfekt! Med mer lydnads- och agilityträning så kan vi kanske gå fortsättningskurs i agility till hösten eller så.

Nu ska jag ladda inför morgondagens planeringsdag...

Ha det bäst!


Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela