busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Önskningar om ett gott 2012

Publicerad 2011-12-31 12:52:48 i Allmänt

Sista dagen 2011. Det har varit ett bra år!

Nyårslöften avger jag ibland, inför nya året lovar jag att ta bättre hand om mig själv, det innefattar bland annat mer motion, tjyvstartade idag med en 7 km lång hundpromenad, det gör inte ont när det ser ut så här (trots att jag faktiskt saknar snön).









Nu blickar vi mot ett nytt år med nya äventyr!



Dagmar

Publicerad 2011-12-26 19:08:45 i Allmänt

Lite nonchalant skrattatde vi åt medias varningar om stormen Dagmar.
Haha, som de skrivit om kaos och värstingoväder och sen märker man inte nåt, haha!

Skrattar bäst som skrattar sist för Dagmar var inte på sitt bästa humör. Det blåste på rätt bra och hon tog med sig många träd och därmed även strömmen...

Jag har inte sovit så bra inatt utan legat och lyssnat på hennes framfart. Trots allt så klarade vi oss väldigt bra, inga skador här hemma så vitt jag kan se och jag tror inte att något blåst bort för oss heller? Typ 14 timmar strömlöst fungerar också när det är 6 grader varmt ute och vi har ju braskasett att elda i samt ett elverk om det krisar riktigt.

Värre för dem som äger skog eller som sitter fast i ett tåg eller i trafiken eller alla de som vet att de kommer att få vänta minst en natt till på att få tillbaka elen, tufft!

Vårt samhälle är väldigt sårbart när vi inte har tillgång till el...

Fick en mysig fikastund med massor av levande ljus då vi var och firade mamma som fyller idag.

Nu lite familjemys framför Bilar 2 DVD:n som sonen fick i julklapp, han har väntat hela dagen på att strömmen skulle komma tillbaka så att han skulle kunna se den!

Imorgon väntar jobb så det får bli tidig kväller...

Ha det gott!

God Jul!

Publicerad 2011-12-23 18:46:33 i Allmänt

Nu är allt klappat och klart!
Ska strax mysa ner mig i soffan med familjen och mumsa julgodis och spela bingolotto.
Något av en tradition och varje år kammar vi in noll vinster och säger aldrig mer men efter ett år sitter vi och kryssar igen...

Jag har haft sällskap i köket medan jag kockat inför julen:



Troget har han väntat och visst har det slunkit ner en och annan godbit...

Det har även slunkit ner en och annan i min mage och fler lär det bli!



Jag kan varmt rekomendera er att göra Ernst vita tryfflar, chokladkola med after eight och gräddkola med mandel, muuuuumsiga alla tre!

Passar på att tacka för alla fina julkort vi fått. I år har vi inte skickat ett enda,
vår julhälsning kommer här:

Vi önskar er alla en riktigt

God Jul!

Hur har ni gjort?

Publicerad 2011-12-22 21:12:11 i Allmänt

Nu har i alla fall jag gett ett bidrag både till hjärnfonden och cancerfonden. Inga jättesummor men det är ju som bekant så att många bäckar små tillsammans bildar en stor å...

Vad jag önskar att ingen skulle behöva drabbas av dessa vidriga sjukdomar! Varken personligen eller som anhörig men verkligheten är ju tyvärr inte så. Verkligheten är ju att vi alla berörs av dem. Man får helt enkelt sätta sin tillit till forskningen!

Någon form av "hjälpjulklapp" tror jag faktiskt att de flesta av oss kan ta oss råd att ge och som tur är finns det ju även många insamlingar för dem som inte har möjligheten, dem kan man ju också tänka på ;)

Dan, före dan, före doppare dan!

Vinter

Publicerad 2011-12-20 21:01:24 i Allmänt

Idag har det varit en riktigt fin vinterdag!
Snö och solsken är en bra kombination.

Mindre bra är kombinationen blötsnö och träd...
Så här ser mitt älskade Hagtornsträd ut:



Bortom all räddning misstänker jag. Kanske duger till att vara klätterträd ett tag iaf?
Efter lite motorsågsjobb alltså!

Många i byn har varit utan ström sen i söndagskväll pga att träden i skogen beter sig på samma sätt. Vi har klarat oss med kortare avbrott som tur är. Det blir riktigt mörkt när man är van vid grannar och gatlysen.

Idag har sista julkapparna inhandlats, det var väldigt lugnt i affärerna, undrar om det blir superrusch på fredag när löningarna trillar in? Inte kommer jag att vara i någon affär då iaf! 

Tränar vidare med mina trådar, igår blev det en julstjärna:



Bling, bling!

Terapi!

Publicerad 2011-12-18 20:57:32 i Allmänt

Jo, det kom mer snö till barnens förtjusning!
De har lekt massor ute idag. Bosse fick också vara med dem och busa, det var en mycket nöjd och trött hund vi fick efter det.

Dottern har suttit med mej och pysslat på eftermiddagen. Genom åren så har jag bla pysslat med korgmålning, cernitlera, korsstygn, virkning men det var ett bra tag sedan...
För mig är pyssel liksom träning och trädgårdsarbete ett sätt att rensa hjärnan. Jag gillar att sitta och pilla med småsaker bara jag får göra det i lugn och ro. Sen är det ju bonus om det blir nåt utav det hela.

Efter ett besök på Panduro så har jag nu införskaffat lite saker för att pyssla med ståltråd och pärlor. Jag har varit sugen på det ett tag och haft lite ideer och efter en snabb sökning på luffararbeten på Googel nyss så hittade jag ännu mer skoj att prova!

Har också insett att Panduro är dyrt, Coop hade faktiskt också mycket användbart och efter jag shopat loss så var sambon snäll och påminde mig om att jag faktiskt vunnit en fin box med tänger/avbitare på folkrace i somras. Hmm, den hamnade i garaget och därför har jag inte sett den utan glömt den...

Har ju mest haft en plan på att fixa nåt som kan pigga upp mina stackars orkideer när de inte blommar, de är ju så fula och tråkiga då!

Det här blev mitt första alster:



Provade även en annan variant:



Det här hjärtat gillar jag även om det finns andra i familjen som tycker det motsatta:



Dottern gjorde halsband medan hon (som vanligt) pladdrade på om ditt och datt.
Trevligt att få ta del av hennes funderingar!



En stödvila på soffan har också hunnits med samt bakning av saffranskaka som mest jag mumsat på... Tur då att jag fick gå en lite längre prommenad med Bosse på kvällskvisten.

Till sist bjuder jag er på detta alster och utmanar er lite,
kan ni se vad det föreställer? 

Barnen gissade på att det var en katt respektive en hund. De har fel.
Sambon visste vad det skulle bli men hävdar bestämt att ingen kan se vad det är.
Jag är benägen att hålla med men alla är vi nybörjare i början!

Håll till godo!



Min blogg

Publicerad 2011-12-17 11:26:07 i Allmänt

Varför blogga egentligen? Ja, det är det många som undrar...

I mitt fall så gillar jag att skriva, jag gillar också att se tillbaka på bloggen, det blir en form av dagbok om än en offentlig sådan och därmed även en censurerad sådan.

Jag väljer att inte lämna ut de mina (och mig själv) allt för mycket och är väl medveten om att det som en gång hamnat på nätet finns kvar på nätet både i positiv och negativ bemärkelse.

Mycket kan också missbrukas av dem med inte så goda intentioner men att låta bli att använda dessa medier pga dem är inte min väg att gå.

Så min blogg är i första hand till för mig men jag tycker såklart att det är roligt att ni tittar in här!

Äntligen trillade det ner lite vitt från himlen men jag önskar mer av den varan.

Hittade i Hundsport det bästa med vintern. Ursäkta ordvalet men jag är benägen att hålla med:



Jag är inte helt pigg utan dras med en förkylning med hosta och feber. Har dock fått vila ordentligt så jag är på bättringsvägen.

Jag och sambon ska nog roa oss med lite julshopping på eftermiddagen, vi har inte så mycket att handla då vi ligger väldigt lågt på julklappsfronten och firar julen hos andra så matkontot blir inte heller så häftigt, ska bara fixa en jansson och lite fikabröd att ta med. Har en förhoppning om att vi ska bli klara snabbt och hinna ta en fika och i lugn och ro studera alla som flänger omkring, vi får väl se...

Känns som att vi är rätt ensamma om att inte ha fixat en enda julklapp än! Jag tycker faktiskt att hysterin kring julen lätt går överstyr. Det viktiga är väl ändå att träffas?

Jag brukar varje år ge en julgåva som hjälper. Har inte bestämt mig än vilken årets blir men det lutar åt cancerfonden och/eller hjärnfonden. Jag utmanar er att göra det samma!

Sen flera år tillbaka har jag avsagt mig alla julklappar då jag anser att det är vansinne att "byta pengar" med varandra. Det blir dock en liten krock för mig där så jag gillar att ge andra en present men då vill jag att det ska vara en present med tanke bakom och inte något "bara för att".

Jag gillar dock vår tradition med julklappsbyte där klappen får kosta 50kr, blir lite utmaning att hitta nåt lämpligt!



Så här blev vårt pepprkakshus i år, ser mumsigt ut va!?

Ha en underbar helg!

Fullt upp!

Publicerad 2011-12-12 21:00:18 i Allmänt

Som vanligt så här i december så är det fullt upp! Mycket att hålla reda på men även mycket skoj!

I torsdags var vi till Forsbacka Wärdshus för julfest med jobbet. God mat och trevligt.

I fredags var det Novellfest på jobbet. Min skolas svar på Nobellfesten med långbord, finklädsel, pampig musik, tal, kungligt besök och naturligtvis delades Novellpriset ut!

På kvällen åkte vi till Gävle på 30-års partaj, skoj men vi for hem rätt tidigt.

I söndags hade Ackes dansskola uppvisning på folketshus i Sandviken. Första gången som dottern stod på scen, det fixade hon galant! Vi, liksom alla andra i salongen, var såklart väldigt stolta!

Efter en lunch i Sandviken åkte vi vidare till Furuviksparken för lite julstämning.



Så fint med alla lampor, mrashaller och eldar. Det blev karusellåkning, tomtebesök, ponnyridning, ormklappning, besök hos schimpanserna, fantastisk eldshow och glögg.

Har ni inte varit dit så tycker jag att ni ska göra ett besök!

Nu är det dags att ladda inför morgondagens luciafirande sen tycker jag att det är dags för mina tomtar att få komma upp ur källaren och lufta sig lite...

Ha det gott!

Hundgöra

Publicerad 2011-12-07 19:48:55 i Allmänt

Idag var det alltså dags att ta Bosse till veterinären för vaccination. Det hela avlöpte rätt bra trots att jag hade en hund med ragg rest från nacke till svans när han fick komma ut ur bilden. Många nya lukter antar jag? Vi fick vänta en stund och det gick bra, vi hade sällskap av en vovve med matte.

Tjejen som gav sprutan var superduktig och hennes lugn smittade av sig på oss som var lite halvstirriga och efter 10 minuter var vi åter i bilen.

På kvällskvisten blev det en promenad med Årsundas hundliga, vi var bara 4 mattar med lika många vovvar men det var skoj att träffa dem. Några centimeter snö har kommit under dagen så vovvarna tyckte att det var skoj att sniffa i den sen tror jag att den nya snön gett dem lite mer studs i benen?

Har hittat en kul present till barnen:



Den ska hängas i adventskalendern och sen hoppas jag att de är lika sugna att se den som jag är!
Jag tyckte hemskt mycket om den som barn, ska bli spännande och se vad jag tycker nu!

Nu blir det till att baka lite inför morgondagens kalas för sambon.

Miljöombyte!

Publicerad 2011-12-05 20:29:04 i Allmänt

Här kommer några bilder från förra veckan, jag och sonen passade på att överraska mina föräldrar som for till Lanzarote för att i lugn och ro fira pappas 70-årsdag.

De blev rätt förvånade när jag och sonen meddelade utanför tågstationen i Gävle att vi bokat samma resa och skulle följa med! Ett under att vi lyckades hålla det hemligt hela vägen fram till avresa, jag har varit nära att försäga mig flera gånger!



Så skönt att få rå om sonen en hel vecka.



Sten finns det väldigt gott om på vulkanön så varför inte göra något av dem?



Mitt bidrag i stensamlingen.



Vandrade ut till Papagayostränderna, började med gångväg, avslutades med klättring...
Innan avresan hade jag läst på nätet att det var en promenad på 5 km, via google maps förstår jag varför det tog så lång tid för oss, minst 7 km vandrade vi, bra gjort av vår 7-åring att fixa det!

Hemvägen gick lättare, när vi kom tillbaka till bebyggt område blev det taxi till hotellet, skönt!



Saltkokt potatis med mojo rojo och fisk, mumsigt!



Oändliga lavafält, ingen växtlighet.



Nedbäddad, fick bli ett dopp i havet efteråt.



Mitt favoritställe, i solen vid havet, underbart!!!
Längtar tillbaka och drömmer redan om nästa tripp men då vill jag ha hela familjen med.

Nu är det dags att ta tag i alla förberedelser inför lucia, jul och nyår, det är trots allt en mysig tid vi har framför oss.

Bus Bosse passade på att fylla 3 år när vi var borta, han blev dock firad av lillmatte och husse. Själv bjuder jag honom på ett veterinärbesök med vaccination i veckan, ett nödvändigt ont men det brukar gå snabbt och smidigt.

HURRA FÖR BOSSE!





Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela