busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Sista mars....

Publicerad 2009-03-31 22:47:12 i Allmänt

... i almanackan idag, vilket innebär att imorgon kommer jag garanterat att bli lurad =) kanske kan lyckas med nåt litet lur själv oxå, det vet man aldrig ;)

Har hunnit massor idag, promenad, fika å hundlek med en kompis, jobbat och sen kom syjuntegänget på fika å prat, ingen som sydde idag men pratade gjorde vi alla, trevligt  =)

Bosse mår finfint efter att fått lekt med en vovve och sedan myst i en massa famnar, han är en riktig knähund vår gobit! Apropå gobitar så finns två till, den lilla kramas mycket och gärna just nu och den stora säger " du är min allra bästa mamma", gissa om man smälter trots att konkurensen till den titeln inte är stenhård direkt, finns ju mest bara mej att välja på liksom men det gör absolut ingenting, jag blir så varm i hjärtat! Sambon ligger också på plus efter att ha fixat städning å mat, sånt gillar jag =)

Dags att göra som resten av familjen, go natt!

Mitt i naturen?

Publicerad 2009-03-28 19:56:47 i Allmänt

Idag blev det en tur till mamsen å papsen, barnen fick leka å jag fika, alla nöjda!
Efter lunch sov lilltjejen låååångmiddag så jag å sonen passade på att kura ihop oss i soffan med godisskålen å filmen Horton som jag inte vet hur den slutade för då sov jag gott...

Fick även besök av barnens farbror och hans Springer spaniel, första gången hundarna träffas, vi lät dem mötas ute och insåg snabbt att det gick bra så de fick busa lösa, Bosse var överlycklig, stubbsvansen for runt lika glatt som han själv, kan lova att det blev många rundor runt på tomten! han har tillbringat en hel del tid i korgen resten av eftermiddagen...

Passade även på att ta en promenad ensam med musik i öronen, HÄRLIGT! Gick vid både sjö och skog men när jag kommer tillbaka på asfaltsvägarna mitt i byn så träffar jag på en flock rådjur och en trana, kändes som om dom var lite vilse... Kul med tranan dock, betyder väl att våren är på ingående men om jag var trana så hade jag stannat i värmen minst en månad till!

Sambon har jag bara mött i dörren idag, känns som att det blir för många sånna dagar ibland =( tur att det finns telefon!

Nu blir det Robinsson, hoppas det blir bättre än förra gången men det brukar ju vara lite segt i starten, om inte annat så inser man ju va bra man har det hemma i soffhörnan ;)

Trevlig helg!

Det börjar likna nåt!

Publicerad 2009-03-26 20:14:52 i Allmänt

Börjar så smått få ordning på våra pinaler, tänk va mycket saker man har som är bra att ha men ändå används väääldigt sällan! Trots att jag har slängt och sålt en hel del på loppis och Blocket.se så finns det ändå mängder av prylar kvar... Planen är att ha fått hela huset igenom städat innan jag börjar jobba "på riktigt" i höst. Kändes helt OK när jag gick med tjockmage å sa det men helt plötsligt finns inte lika mycket tid kvar att vingla på men som sagt, vi är på väg...

Så här ser det ut just nu på vår "nya" övervåning, synd bara att jag inte har några bilder från förr...

Hallen med Billy, sväljer en hel del =)




Lilltjejens krypin, supermysigt tycker jag!



Sonens rum, han fick det största eftersom han tar störst plats =)



vårt sovrum, var ju så sugen på IKEAs sänggavel med hyllor som man kan dra ut åt sidorna men den fanns bara i 160 bredd så då fick sambon snickra en gavel efter mina order, jag är supernöjd med den och min hemmafixare ;)



Trivs så bra att jag går och lägger mig supertidigt om kvällarna... snart dags igen...

Ha d bra alla!

Våren?

Publicerad 2009-03-25 20:44:04 i Allmänt

Ja, det är väl som vanligt att våren inte riktigt kan bestämma sig för om den ska komma eller inte. Ena dan solsken å takdropp, nästa minusgrader, snålblåst å snö... Idag har det iaf varit OK, solen tittade fram så det blev promenad å sonen fick cykla. Ser rätt skumt ut med han på cykel med vinterkläder å cykelhjälm, konstig kombination men det är ju bart på vägarna trots att drivorna på sina ställen är höga. Känns som att det kommer att ta lång tid innan all snö är borta  :(

ena dagen täcke på....



andra dagen cykel fram men pulka kan ju också funka!

det är först nu som det går att busa med Bosse på tomten, innan försvann både han och jag i snön! märker att inkallningen fungerar bättre när vi kan vara ute och busa på det viset  men än har vi båda MYCKET kvar att lära! Vågar inte ha honom lös här hemma utan då är det långlina som gäller... Längtar till valpkursen drar igång! Det är så lätt att säga till andra hur de ska göra men jag har ju inte koll på hur jag beter mig själv... svårt också när hunden är så liten, får ju mest jobba med rösten, är ju hur långt som helst om jag (182cm) ska kunna ge beröm med en klapp / smekning! lika vid tillrättavisning, blir gärna ett lätt ryck i kopplet eller en fot som motar bort, ja skillnad är det mot att han en stor hund!

Gillar dock att när det är plaskväder så har jag torkat hela hunden på typ samma tid som det tog att torka en tass på den förra ;)

Annars så har vi ju flyttat en trappa upp och i och med det så har sambon med ett leende flyttat ut i garaget =) det här ska bli min racer i vår / sommar, finns en del att göra...



Nu blir det en kisstur ut i kylan, brrr!

Hundtricket funkar ;-)

Publicerad 2009-03-21 21:43:27 i Allmänt

Igår gjorde vi stan osäker å Bosse fick vara med, gick bra men vi får nog se till att göra det oftare. Hoppas solen tittar fram riktigt snart så kan Bosse hänga med på en fika på nån uteservering. Lääängtaaar efter vår nu!

Eftersom Bosse var med igår fick vi göra affärerna i skift medan den andra va utanför med Bosse. Har aldrig pratat med så många nya människor på stan, Bosse är som en magnet. Vi konstaterade att hundtricket fungerar, om någon vill testa så varsågod att låna underverket någon timme! Arvode kan vi göra upp om när vi ser resultatet, vore ju kul om man fick gå på bröllop eller nåt... =) Ja inte är det konstigt att man smälter när man träffar den här godingen, eller hur?



voff på er!

Nya äventyr!

Publicerad 2009-03-18 19:12:39 i Allmänt

Idag har jag gått på kurs = blivit bortskämd! fika, mat, efterrätt å fika å däremellan lyssna... insåg att jag har svårt att sitta still, får kryp i HELA kroppen!?

Efter mötte jag upp familjen i ishallen, grabbarna åkte skridskor medan vi tjejer tog med oss Bosse å kollade omgivningarna så nu har han gått i gallertrapp å kollat fotboll =) Viktiga erfarenheter!

Nu väntar soffan å TV:n, tror inte jag kommer att ha några problem att sitta still en stund nu =)

Är så imponerad!

Publicerad 2009-03-17 14:47:02 i Allmänt

Har varit till massören igen, fattar inte hur han gör men bra blir det! Just nu känns det som om jag skulle kunna springa en mil men istället tar jag det lugnt och hoppas att ryggen "sätter sig på plats". Inget flyttande idag alltså!

Inatt hade vi premiärsovning på nyrustade övervåningen, båda barnen somnade utan problem, skönt! Jag sov också gott men det gör jag ju jämt.... Vaknade bara när lilltjejen som vi fick i vår säng på småtimmarna slog mej i huvudet och sparkade mej i magen... sen pratade hon i sömnen, lät precis som ett monster i en B-skräckis =) Bosse fick ligga nere i hallen och det verkar han helt nöjd med.

Sonen har en kompis med hem idag, va tomt och LUGNT det blev här nere!? tur att minstingen vaknar snart :) både hon och jag gillar hennes nya lekrum, fullt med saker som hon får göra vad hon vill med utan att någon protesterar :)

dags å fixa lite mellis, mums!

vad var det jag sa?

Publicerad 2009-03-15 20:57:36 i Allmänt

Synd att jag inte satt en peng på schlagervinnaren =)

Busbosse börjar göra skäl för sitt blogg namn... Han biter på mycket som han inte borde och jag har fått riva i rejält när jag plockat dessa saker av honom då han morrar, verkar funka men helt klart kliar det i tänderna! kan ju också vara ett sätt att visa att han vill jobba mer... Gäller att hålla undan ungarnas saker!

Igår missade stackarn att jag sa varsågod vid maten, jag var otydlig för telefonen ringde, hör hur hunden börjar pipa i köket, han väntade in sitt varsågod! duktig kille men jag tyckte lite synd om honom just då!

idag gjorde han en ny hundbekantskap, det var en cool vovve, Bosse kämpde tappert för att få igång lite lek men fick tji! Nä, den andra hunden tyckte att det var mycket roligare att rulla sig i snön, brydde sig sjutton i den lilla hoppgrunkan som for runt honom =) tillsist gav Bosse upp...

Det var superhärligt i solskenet och sonen kunde ta ut nya cykeln då asfalten tittat fram, vilken lycka =)

Har hunnit med ett till 5-års kalas idag, 5-åringen är inte helt trygg med Bosse men pedagog som jag är så passade jag på att förklara att Bosse inte är så farlig och att han bara äter bara 5-åringar, inga andra ;) Bosse blev faktiskt klappad av födelsedagsbarnet lite senare.

nä, date med Beck nu...

Godisdag!

Publicerad 2009-03-14 17:40:41 i Allmänt

Jaha, lördag igen, fattar inte vart dagarna tar vägen? Idag tog jag med mej barnen ut på baksidan för att lek, det gick inte för det var för mycket snö! fick ta en promenad istället så blev det lek vid skolan istället. Lilltjejen har äntligen fått kläm på hur man rör sig i vinterutrustningen =)

under middagsluren passade jag å sonen på att äta godis å kolla DVD, perfekt uppladdning inför 5-års kalaset som vi for på sen! Satt fint med lek å fika =)

väl hemma igen passade gubben på att lacka trappen i raketfart innan han drog till jobbet... vet inte vart han får all energi ifrån? mig kanske? känns som om det är någon som tar min ;)

snart ska lillan nattas sen väntas en kompis dyka upp med sushi, mums! antar att godisskålen åker fram till melodifestivalen, det är ju faktiskt lördag heeela dan! vem vinner? jag skulle inte bli förvånad om sandvikens operadiva kammar in jackpott... hoppas det blir en fartig låt som vinner iaf!

Trevlig helg!

en dag närmare....

Publicerad 2009-03-11 19:53:44 i Allmänt

...att få flytta upp! Nu är det bara trappen kvar, sambon håller på att måla nu, stinker i hela huset men blir fint. Har nyss nattat barn och tänker städa toaletten nu, tänk va skoj det är att städa när det är nytt!? Synd att det inte håller i sig...

Några bilder, ganska suddiga, ni får väl prova att kisa ;)



Rullgardin med döskallar och magnetdörren som blev en jättehit!



allt för idag, nu åker toaborsten fram =)

Nu räcker det!

Publicerad 2009-03-10 22:43:50 i Allmänt

Vill inte ha mer snö! Jag vill ha krokus, sädesärlor å SOL! Tror dock att jag kan ana lite vår i luften, kidsen på jobbet verkar ha drabbats av vårkänslor liksom Bosse det bara yttrar sig på olika sätt.... Eleverna är lite yra å fnissiga medan Bosse försöker ha onämbara aktiviteter med mina tofflor (som jag förövrigt har virkat helt själv), tycker att han e alldeles för ung för sånt!?

Nu är det nära flytt en trappa upp =) har redan börjat bära lite saker, blir lätt lite ivrig jag.... "bara" trappan å lite lister kvar sen så! Gubben min har gjort ett jättejobb! jag får stå för piffningen när allt e klart, det tycker jag e skoj! Har drömt mej bort med IKEA katalogen.... insåg rätt fort att många bäckar små... bildar ett jättestort hål i plånboken! men nått nytt blir det iaf.

Har haft "junta" här hemma, gjorde typ fem korsstygn sen blev det fika, Dumlekladdkaka, riktigt sött å gott =) Sonen grät när han bara fick en bit för det var det godaste fika han någonsin ätit... tur att det blev en bit kvar till imorgon =)

Lilltjejen våran har pratat massor idag! Hon började dagen med att klart å tydligt säga brorsans namn sen sa hon"borta" när  hon gömt en sak, klocka, tick tack, sen en hel del på grekiska som vanligt =) hela dan har hon varit som en solstråle!

Nu är det dags att gå å sova skönhetssömnen, hahaha!!!

Lördag

Publicerad 2009-03-07 22:51:50 i Allmänt

I dag har hunnits med massor!

Morgonmys me barnen, frukost, städning, promenad, hockey, landbandy, snöhögsklättring, lunch, dusch, biltur, blomshopping, släktträff, fika, biltur igen sen toppades allt med besök av 5 barn och 3 tjejkompisar. Då blev det lek, tacos, surr, plock, skratt, 1 klämt lillfinger, tårar, godis, chips, läsk, melodifestival!

En riktigt skoj lördag om man bortser från lillfingret...

blev sent i säng för de små men då var de lättsövda!

Bosse har hittat sin uppgift här i livet, att attackera min kompis lurviga, bruna tofflor!

Tack å gonatt!

Ett gott skratt...

Publicerad 2009-03-05 20:44:13 i Allmänt

... har jag fått idag! Stod i en provhytt då någon brevid upptäckte att hon hade olika stövlar på sig! Kom å tänka på en kollega som kom till jobbet med en sko och en gummistövel! hon hade lite bråttom efter att ha rastat hunden! fniss!

sen har det blivit en del rally TV-spelande med sonen, det innehöll mycket skratt (och en tår när jag lyckades vinna, ooops)

nu hoppas jag att Brynäs dänger till med ett glädjande resultat i sista perioden!

må så gott! =)

En onsdag!

Publicerad 2009-03-04 19:46:32 i Allmänt

Idag har jag å lillan varit me storebror när hans dagis hade lilla vasaloppet, åka skulle han bestämt inte göra meen vi plockade med skidorna ifall han skulle ändra sig, och som han sa så blev det inget lopp utan lek i snön istället, minst lika kul! Vi hade bestämt att han skulle gå kortdag och gå hem med oss efter loppet så han fixk tidigt hemlängtan... Väl påväg hem så fick han chansen att prova spåret när han var helt ensam å då gick det minsan bra att åka! Bättre sent än aldrig =)

var hemma och slappade medans den lilla tog en långsovning, härligt! sen packade vi in oss i bilen å for iväg på lite material shopping till vår rust. Efter första stoppet var vi tvugna att fälla ena delen av sätet så jag kan lova att det var packat....

Bosse hängde med på turen så nu har han upplevt parkeringen på valbo köpis samt en trottoar, snacka om att vidga sina vyer =)

Läste nånstans att en 12 veckors valp bör ha träffat 12 människor, 12 hundar och gått på 12 olika underlag. På den sista går vi bet om man inte får räkna tösnö, nysnö, skottad snö, plogad snö, skoterspårs snö, djup snö osv. Lite is har han ju också provat! Det har ju också blivit en hel del gul snö, hihi!

nu ska storebror i säng, den lilla slocknade för länge sen! sen blir det Beck som jag av nån konstig anledning bara han se de fem första minuterna av i söndags innan det blev alldeles mörkt??? konstigt... =) kanske Beck svart? haha!

tjing!

Det blev en cykel!

Publicerad 2009-03-02 19:15:28 i Allmänt

Lånen omskrivna med kanonränta, kylen fylld, lister ligger redo att geras och sonen fick en ny cykel! Han visste nog inte riktigt vad han skulle säga när vi kom hem med den men tyckte att han behövde provsitta.... sen gick han ut med pappa och farmor och testkörde, å hej va de gick! Ganska snart kunde han starta själv trots att den var ganska stor. Nu får den vila fram till våren är här på riktigt!



Var trötta men glada barn här på kvällskvisten, farmor har väl kört slut på dem eller om det var tvärtom? ;)

Måste visa en bild på när dottern är ute och går med Bosse, ingen av dem har någon vidare koppelteknik....
Notera att ena foten varit på besök i vattenskålen, Daniel Doppsko (kommer ni ihåg det barnprogrammet?) har fått en konkurrent =)


Go kväll!

Ensam hemma!

Publicerad 2009-03-02 13:29:55 i Allmänt

Imorse fick Bosse vara ensam hemma medan vi for med sonen till dagis, handlade väl om en 15-20 minuter. När vi for stod han i hallen och tittade fundersamt med huvudet på sne, trodde väl att han skulle få hänga med på äventyr! När vi kom hem igen låg han i buren och sov, inte med en min visade han att han var glad att vi var hemma igen! Tror faktiskt att han kommer att fixa det här med att vara ensam galant bara vi ser till att han får träna på det, svårt när vi är hemma mest hela tiden...

Snart ska vi fara till banken för att skriva om lån, känns helt OK i dessa dagar =). Barnen (och Bosse) får till sonens stora förtjusning sällskap av farmor. Skönt att slippa ha dem med på banken. Antar att vår bankman tycker det samma efter vårt förra besök då båda juvelerna var med... kan säga att det gick åt en del kex under det besöket och ganska mycket smulor blev kvar på bankens matta....

ska även inhandlas lister till övervåningen, blir nog ganska många meter är jag rädd... sen får man väl passa på att fylla upp kylen igen... fattar inte vart all mat tar vägen??? hörde att det var cykelrea så det kanske kan va läge att kolla in den oxå, sonen som är 120 lång lär ju inte kunna cykla på en 12" i vår =)

Får nog avsluta med att erkänna att ipren var rätt intelligent ändå, känns mycket bättre idag! =0)

Hej hopp!

Ryggläge...

Publicerad 2009-03-01 18:22:38 i Allmänt

...har jag haft heela dan... Förkyld och grymt ont i kroppen men bara höger sida? antar att det har med tillrättaläggningen av ryggen att göra, nån som har nån annan diagnos? Testar nu hur intelligent Ipren egentligen är ...

Först åkte jag Vasaloppet liggnde i soffan, barnen och Bosse lekte hur snällt som helst bredvid, gobitarna! Ja, ska jag vara helt ärlig så fick de några kex som uppmuntran (kan även kallas muta). När sambon vaknat efter sitt nattskift kröp jag över till sängen och där blev jag kvar hela eftermiddagen medan övriga familjen var på fikaturne hos barnens kusiner. Kan inte minnas sist jag var helt ensam i huset?!? skönt var det iaf och väldigt roligt när de kom hem igen bubblandes om vad de gjort! Mindre kul att gubben måste stressa iväg till jobbet men snart ledig vecka igen!

Får väl flytta över till soffan igen bara jag fått de små i säng, blir ju en ny Beck!

nu ska fixas välling,
må så gott!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela