busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Tacos

Publicerad 2009-10-30 14:40:50 i Allmänt

Så var Höstlovet avklarat, idag var det väldigt lugnt på jobbet, skoj för de barn som var där som fick möjlighet att göra lite annorlunda saker, bla serverades tacos till lunch, mums :-P

Sonen har varit och provkört sina nya skridskor på Göransson arena idag tillsammans med sin pappa, dottern fick hälsa på mamma på jobbet en stund medans :-) Sonen var glad och nöjd trots några "rovor" ;-)

Nu inväntas mina föräldrar för lite fika och framåt kvällen är vi bjudna till en annan familj på, ja gissa? just det, tacos men inte vilken taco som helst utan "halloween tacos med blodröd sås" ;-)



Jag hoppas på att hinna ta en tur på Kyrkogården den här helgen, tycker att det är mysigt att vandra runt i mörkret och se alla ljus brinna...



Ha en bra helg alla!

Fem minuter över...

Publicerad 2009-10-27 21:21:01 i Allmänt

... och då hamnade jag naturligvis här ;-)

Snart drar Desperate Housewifes igång så blir det soffan med tekoppen!

Idag var jag på föreläsning på förmiddagen, handlade om skolplan 2011, framförhållning eller hur? Jag är inte van att sitta och lyssna och efter ett par timmar började kroppen säga ifrån, nyttigt för man får en bra förståelse för vad eleverna går igenom... Konstaterade även att ett gäng pedagoger som sitter och fikar låter bra mycket mer illa än ett gäng elever som har lunch... ;-)

Efter föreläsningen fick jag gå hem då jag ska jobba 8 timmar imorgon. Passade på att springa ärenden på stan innan jag for hem för lunch sen packade jag och barnen oss in till stan igen för att besöka banken, fota lilltjejen som närmar sig två-årsdagen, kolla läget på leksaksaffären (bra att få tips inför jul), fika och sen hittade jag nya gardiner och en fin vägglykta till sovrummet. har inte fått upp något på väggarna sen rusten blev klar så det börjar bli dags...



Äsch, ni får väl lägga skärmen på sida eller nåt :-D

Väl hemma igen hade jag värsta energin (vad kom den ifrån???) drog igång med middag, städning, gardinbyte, rastning av hund och nattning av barn på typ en och samma gång, gick jättebra trots att inte sambon var hemma. Ibland har man flytet :-)

Sambon har fixat diskho till barnen idag, åhhh va de har lekt "kök"  :-)



Bordet stod i huset när vi flyttade in, "hoarna" är gamla hundmatskålar och så det var bara blandaren som kostade typ 80kr. Ett gammalt CD-ställ får jobba som diskställ numera :-)

Nä, nu ropar tv:n!

Må så gott!

Hänt sen sist...

Publicerad 2009-10-26 19:41:44 i Allmänt

Hoppsan, så har det gått en halv vecka sen jag skrev senast, så vad har då hänt?

En kollega slutade hastigt (men mindre lustigt) i fredags, nytt jobb hägrar för henne och jag tror att hon kommer att få det bra men allt gick så väldigt fort! På fredagkväll fick vi mycket uppskattat sällskap av barnens fadder, blev mat, sötsaker och Idol, mysigt :-) Va duktig de är Idolerna i år, har flera favoriter...

  



Lördagen finns det inte många minnen av... Var tvärdäckad, helt säker på att jag drabbats av influensa! Feber, hosta, huvudvärk, värk i benen, yrsel och en konstig känsla i hela kroppen :-( Sov till halv fyra på eftermiddagen (!?) och då kändes det faktiskt lite bättre!

Söndag morgon vaknade jag och kände mig rätt pigg igen, skumt men bra :-) Trotsade regnet och tog Bosse med mig till agillity banan där även Kicken med matte var och tränade. Vovvarna kunde nosa på varandra och ville gärna leka men fick inte för oss då det är agillity som gäller där, inget annat... Kunde nöjd åka hem lite senare med en glad hund efter att ha tränat lite med platt tunnel, slalom, gungbräda och följa hand.

Idag har jag jobbat. Det är höstlov så dagarna ser lite annorlunda ut, skönt med ett avbrott! Idag har det varit mycket pysslande, med Halloween i antågande blev det en hel del masker, (finns att skriva ut på ungafakta.se )  När jag hittat hem igen satte jag sonen att jobba vid köksbordet, plötsligt såg han ut så här:



vårt andra "lilla monster" har på eget bevåg matat Bosse idag... Sambon trodde inte att hon hunnit med att ge honom så mycket men med tanke på vad många svarta påsar det gått åt under dagen så börjar vi misstänka att hon hunnit med att bjuda på en hel del...

Har lånat ut racern till en annan tjej som ska tävla i helgen, när de hämtade den passade vi på att bjuda henne med familj på middag, trevligt med sällskap och barnen tyckte att det var jätteskoj! Blir så dåligt med att träffa andra familjer den här tiden på året...

Nu sover de små sött och jag tyckte att jag hörde soffan ropa på mej???

Ha det bra alla!

Häxan Surtant...

Publicerad 2009-10-22 21:50:37 i Allmänt

... har jag varit idag :-(

Fortfarande går jag och drar på nåt som inte vill släppa men inte heller bryta ut. Idag var det riktigt segt och det gjorde mej sur och grinig vid minsta motgång... Som tur var har jag under dagen ändå haft några guldstunder så jag får väl glädjas åt dem...

Bosse har varit nån sorts manlig variant av Häxan Surtant. I går kursade vi med "utställningsgänget". Min juvel skällde mest hela tiden, massor av ragg och osäkerhet :-( blev ju säkert inte ett dugg bättre av hur jag kände mej...

Idag var vi på förberedande agillity, gick bättre än igår men inte så bra som jag önskat... Märker dock att han gärna gör övningarna på agillitybanan, det som är jobbigt är när han inte får göra övningarna :-) Idag har han provat hoppa hinder, testat stå med framtassarna på gungbrädan, nosat på platt tunnel och ett höjdhinder, det är roligt så nu är det upp till mej att träna vidare på det vi lärt oss!

Just nu ser det ut så här i mitt knä...



MYSIGT :-)

Måste bara visa...

Publicerad 2009-10-18 22:56:00 i Allmänt

hittade filmklipp på backen, det finns här! I det 3:e heatet kan man om man är snabb se mig smyga ner för backen i den röda 900:an med gula ränder. Lyckades dock ta mej upp till en 3:e plats innan jag fick målflagg :-) Ett extra plus för kommentatorerna på sidan om... Vilka råa skratt! Något som redigeraren tagit väl vara på, kolla slutet så fattar ni ;-)

Längtar till nästa säsong, skulle bara behöva ett gäng sponsorer, någon som är intresserad??? =0)

Nä, dags att vila upp sig inför kommande arbetsvecka...

Ha det gott!

Så där ja!

Publicerad 2009-10-18 12:48:15 i Allmänt

Är riktigt stolt över mig själv som klarat av Hedemoras folkracebana, var lite orolig för det finns en rejäl nedförsbacke direkt efter startrakan...



Det killade i magen när jag gick ner för den och då funderar man ju hur det ska gå att köra med fem bilar runtomkring sig. Träffade en tjej som åkt pulka i den och hon sa att man kom långt :-)

Det här var min första seniortävling, skoj att testa åka med grabbarna och ännu roligare när det efter en start med trasig drivaxel (tack alla ni som i raketfart bytte den åt mej) faktiskt gick bra, slutade som 2:a i D-final och då hade jag mer än halva startfältet bakom mej så jag är nöjd :-)



Bilen är med hem sen fick vi även ett nytillskott på anbuden så sambon och sonen fick ta en tur till Hedemora idag igen för att hämta hem den :-)

Bosse var också med till Hedemora, han var riktigt lugn men fick mest vara i bussen. Idag for hela familjen upp till agillitybanan och ALLA jobbade hårt...



Race mellan hinderstöd...



... kan se ut på olika sätt!

Bosse och dottern delade glatt på köttbullarna medan sonen körde olika banvarianter!



Sen blev det ett kort stopp hos svärfar och Bosse fick busa med Bamse...



... här jobbar Bosse hårt för att få igång lite jaga lek



men Bamse blev fort trött i benen!

Nu blir det soffmys med dottern :-)





Spökbilden var...

Publicerad 2009-10-15 19:06:20 i Allmänt

... fotot i mitt nya pass, hua! Hoppas jag kommer igenom passkontrollerna...

Ännu en jobbdag har passerat. Sonen börjar bli nästäppt och lilltjejen har rinnande ögon... Bara en dag kvar innan välförtjänt vila kommer! (Hur mycket vila det nu är att stiga upp i ottan för att dra iväg på folkrace :-/ )

Fick en trevlig fikastund på em ihop med bla sambons kusiner medan barnen fick leka med sina kusiner och Bosse fick skälla och nosa på Springer Spanieln Moa :-) Nu är vi alla glada, nöjda och trötta...

Ha d!

Spöket från 1800-talet...

Publicerad 2009-10-14 20:00:44 i Allmänt

Som min kollega brukar säga "så var den här dagen över och den kommer aldrig mer igen", får tolkas fritt :-)

Tack så mycket Dr M för tipset, det där med att bli extra känslig pga infektion i kroppen tror jag kan stämma bra, matdagbok känns dock lite jobbigt, tänk vad tjock den skulle bli, jag skulle nog få skrivkramp på kuppen ;-)

Idag fick jag släpa barnen ur sängarna då vi skulle vara på dagis kvart i 7. Våra juveler har blivit riktiga sjusovare! Bosse fick en långdag ensam hemma men på min rast fick han promenad och bus samt ny aktivering att pyssla med i sin ensamhet, verkade fungera bra då inget är söndertuggat här hemma :-)

Tidig morgon = tidig hemgång, då passade jag på att ta en tur till storstan för att hämta ut passet, slinka in på Biltema och tillsist leta stövlar åt tösen. Det var inte gjort i en handvändning direkt... I 6:e skoaffären hittade jag äntligen något som passade i storlek, funktion och pris, enda problemet är att tösen inte vill ha dem på sig men imorgon kommer hon inte att ha något annat att välja på ;-)



Stressade hem då jag och Bosse skulle på kurs men tyvärr blev den inställd i sista stund så vi fick träna själva. Vi hade en trevlig stund ihop med promenad och träning och sen hade vi sån tur så vi träffade två pudlar på hemvägen som  Bosse tom kunde nosa på och gärna ville leka med :-)



Här tränas "ligg" i höstlöven, inte så jätteskoj tycker Bosse men poserar ändå :-P

Slutligen så undrar jag om det är någon som känner igen den här spökdamen från 1800-talet???



Nä nu blir det Arga snickaren å sen Persbrant, fotbollen klarar jag mej så bra utan :-)

Ha det gott!

Någon doktor kanske???

Publicerad 2009-10-13 18:37:45 i Allmänt

Hmm, lite bloggtorka här... Har inte hänt nåt särskilt sen sist...

Idag åkte jag på en allregisk reaktion eller nåt annat, vad vet jag? Har hänt tre gånger förr och alltid på jobbet!? Får magont och klåda i hårbotten och i handflatorna och hettande ansikte samt nässelutslag över kroppen, det hela kan avhjälpas med min allergimedecin mot hösnuva har jag märkt... Skumt är det och inte ett dugg kul :-(

Ja, mer spännande än så blir det inte idag, nu ska här nattas barn sen blir det soffan ihop med "Desperata Hemmafruarna" :-)

Kram på er!

Nya äventyr...

Publicerad 2009-10-09 19:28:54 i Allmänt

Äntligen fredag! Efter en bra dag på jobbet så hämtade jag upp barnen på dagis och sedan mamma och Bosse samt släpvagnen då jag lovat mamma att vara chaufför åt nya resårmadrasser.

Glatt brummade vi iväg till IKEA, kollade upp vart vi kunde hämta madrasserna, tog en långfika och vandrade till lampavdelningen och där tappar vi på två sekunder bort sonen, snabbt delade vi upp oss åt varsit håll men ingen pojk inom synhåll... Efter många om och men och underbar hjälp av IKEA personalen (helt plötsligt vimlade det av gulklädda människor som letade vilsen fem-åring, otroligt organiserat, TACK!!!) kom han tillrätta.

Han hade ensam knatat längst ner på lagret till madrasserna för det var ju sånna vi skulle ha! Tänk att han hittade? Är vi för ofta på IKEA måntro??? :-P När vi inte var där blev han ledsen och ropade och då hittade personalen honom och kunde medela mig som vid det laget inte alls var cool utan redan börjat tänka det värsta... Puh!

I bilen hem började han författa följande samanfattning av dagen :-)



"FIKA VILSE IKEA" =0)

Lillasyster har också använt pennan



Kanske en bild av hur hennes mamma var på IKEA idag??? Har sagt det förr men jag tror att jag kvalat in till dagens samtalsämne på IKEA personalens fikaraster ett antal gånger nu... :-P Får väl bjuda på det :-)

Nu ska jag och gossen myspysa i soffan!

Trevlig helg på er!

upp och ner...

Publicerad 2009-10-08 15:59:01 i Allmänt

Usch, det har varit en seg vecka... Sviterna från helgens bravader måntro? Mer troligt att jag drabbats av nån bacill som kroppen försöker förinta... Ena sekunden mår jag pyton för att strax känna mig pigg igen, skumt...

Igår var jag och Bosse på träning. Mest handlade det hela om hur man ställer sin hund, inte aktuellt för oss pga stubbsvansen men nyttigt ändå! Vi var fyra ekipage, två av dem känner Bosse och jag men han tyckte ändå att det var säkrast att skälla ut en av dem samt den nya bekantskapen efter noter samtidigt som han visade tydlig ragg :-( *suck*

Annars så har vi övat lite på att backa samt att följa hand inför kvällens agillitykurs. Backträning hade vi framför TV.n med en påse dillchips och klickern, mumsigt tyckte vi båda två :-P

Vår tonåring har även hunnit med att smita två (!) gånger, som tur var utan några olyckor, han kom ju inte direkt på inkallning om man säger så...

Nu blir det pannkaksstekning, tror att det kan få slinka med en sån till kursen för att uppmuntra Bosse ;-)

Bjuder på den här gofisen, allt klär en skönhet!



Ha en fortsatt bra dag!

Många goda skratt...

Publicerad 2009-10-04 20:27:55 i Allmänt

... har jag fått den här helgen!

Vi har ju haft KM, gick väl sådär... Lite ivrig på gasen emellanåt... Skoj var det iaf :-)



Kvällen tillbringades på Strandbaden med god mat, trubadurer, dans och mingel, skoj! I vanlig ordning nöjde vi oss inte med det utan knallade hem och plockade fram Singstar... Många var vi, helt plötsligt hade vi körslaget live i vårt vardagsrum :-D



Idag blev det sovmorgon, städning och sen kom barnen hem från övernattningen hos sambons faster, både barn och faster verkade väldigt nöjda, allt hade gått bra, skönt!

Tog en tur till svärfar m fam å fick lite fika, trevligt. Till kvällen slog vi till på pizza å cola, sååå gott! Just när sambon kom hem med pizzan gick strömmen så vi fick äta i skenet av värmeljus, mysigt :-)

Nu blir det lite planering inför morgondagens jobb sen är det nog go natt...

Ha d!

På tur...

Publicerad 2009-10-02 22:17:43 i Allmänt

.. har jag och barnen varit idag.

Har bla varit å fixat nytt pass, när jag sa till polismannen att jag såg kriminell ut på bilden sa han "nä, jag tycker bara att du ser väldigt samlad ut" HAHAHA :-D till saken hör att jag var lite lätt stressad för samtidigt som jag skulle titta i kameran fösökte jag hålla koll på en liten tjej med mycket spring i benen...






Har fortfarande inte riktigt fattat att vi ska åka på semester!!! Lääängtar!!!

Har även varit på biblioteket sen blev det middag hos herr Kamprad och det går ju inte att gå tomhänt därifrån... Kan tänkas att det kommer bilder på några av inköpen...

Imorgon kör vi KM, blir sprint, dvs vi kör en och en på tid på folkracebanan. Jag tycker det är svårt att få upp farten när jag inte har någon att jaga eller bli jagad av men jag ska göra allt för att tagga till! Har fått erbjudande om hjälp att bli uppretad ;-)

Hade sista hundkursen i veckan :-( men som tur är har vi två gånger kvar på förberedande agillty sen har jag anmält oss till en annan grupp som ska träna lite för att ställa ut, kontaktövningar osv. Bra att träffa nya hundar och sen kommer vi att vara på en ny plats varje gång.

Ha en riktigt bra helg!
 

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela