busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Puh....

Publicerad 2010-04-26 20:31:58 i Allmänt

Intensiva dagar nu... hinner inte med allt jag tänkt och det är jobbigt. Har små "komihåg" lappar på kylen, i jobbkalendern, almanackan, i byx- och jackfickor, ja lite överallt faktiskt och ändå glöms saker bort eller koms ihåg just när jag ska somna...




Bussen är iaf urstädad och ska snart provsovas, sambon har fixat min bil till träningsdagen och Bosse är anmäld till fortsättningskurs i lydnad.

Nu ska jag ta tag i några lappar...

Hej hopp!

Plockepinn...

Publicerad 2010-04-22 20:48:42 i Allmänt

... var jag och köpte igår. Har en plan att jag ska kunna använda det till Bosses agilityträning. Kanske ska berätta att det var ett jätteplockepinn...



Idag har vi varit i ladan igen, hade en lugn och uppmärksam hund med lagom dos bus som enligt mej var superduktig!!! Gick slalom 8 pinnar (med kompostgaller iofs men ändå) gick igenom platten, hoppade upp på gungbrädan och brydde sig inte ett dugg om att den small ner och hoppade hinderkombination med böjd tunnel. gissa om jag är stolt matte idag?!

Kan det ha med saken att göra att jag hade gammal tjockpannkaka som jag tog från jobbet innan den hamnade i komposten som belöning? Hoppas inte för det kan bli svårt att hitta sån att ha med varje gång ;)



Många roliga kurser som drar igång nu, fortsättningskurs på agility, specialsök och fortsättning grundlydnad, jag vill gå på allt men har beslutat mig för att sist nämnda passar bäst just nu.

Nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en kopp te och den chokladbit som jag var och köpte trots att det bara är torsdag ;)

Go kväll vänner!



Vart tar tiden vägen?

Publicerad 2010-04-20 21:00:11 i Allmänt

Läste nyligen ett citat " det enda som är rättvist fördelat är dygnets timmar, alla har 24 att förfoga över"... Jo men visst, just nu känns det som om de 24 inte räcker riktigt till!

En hel del att fixa inför kommande träningsdag, sjöbevattnings möte och utskick, jobb, barn, hund, hem, agility, projekt folkracebuss (en dyna nästan klar, är stolt över mina sykunskaper) snart första tävlingen!

Inte blir det hela bättre av att sambon jobbar eftermiddag och har en ännu längre "att göra lista", tur att det är många roliga "måsten" iaf.

Nu ska här nålas vidare medan jag kastar ett öga på Desperate och min nya favvo Cougar town, tur att jag är tjej och kan göra två saker samtidigt ;)

Tjingeling!

Lugn lördag...

Publicerad 2010-04-17 13:50:43 i Allmänt

Efter ett kiropraktorbesök i veckan har jag mest legat på rygg... Har jobbat men det har känts i kroppen och jag blev fruktansvärt trött...

Idag känns det dock bra igen men nu är lilltjejen lite hängig så det blir en lung lördag.

Sambon jobbar hela helgen så jag har roat mig med städning (det tar ju aldrig slut) samt bakat en morotskaka att bjuda mamma och pappa på då de kommer och håller oss sällskap på eftermiddagen.

Har även börjat projekt "pimp my ride" dvs folkracebussen.



Har börjat klä om dynorna till sittgruppen, spännande och se slutresultatet....
Så här ser det ut inne i bussen just nu.



Finns dock bara stolar åt förare samt två passagerare just nu och inga bälten så viktigast är att fixa till det. Kan ju vara bra om hela familjen kan åka med!

Jag tycker ju att det är skoj att försöka "inreda" och har redan börjat klura på en massa i mitt tycke smarta lösningar som sedan sambon får hjälpa till att förverkliga.
Vi är inte alltid på samma nivå men brukar faktiskt alltid hitta något som båda gillar.

Dags att frosta morotskaka och ladda kaffebryggaren!

Trevlig helg!

Bravo Bosse!

Publicerad 2010-04-12 20:48:24 i Allmänt

Den här måndagen är jag riktigt nöjd med! Solsken, deklaration som visar att jag ínte behöver betala restskatt utan istället får inkassera kronor och som avslutning en tur till ladan för agility med en Bosse som var helt underbar!

Idag tog han hela balanshindret (som var så läskigt förra veckan) sen fick vi köra lite olika kombinationer typ hinder-tunnel-däck och det gick också bra. Roligt hade vi och det är ju så det ska vara! Snart är snön borta och då blir det hinder i trädgården, så det så!

Kommer ni ihåg youtubeklippet med Sheltien? Jag blev ju lite inspirerad, vi är en bit på väg, döm själva här!

Jag tycker att han är så duktig, tänk vad man kan göra för en gobit eller två ;) Lite trångt att träna i hallen bara men det går det med...

Nu hörde jag bestämmt soffan ropa på mej, bäst jag skyndar mej dit!


Söndag och sol!

Publicerad 2010-04-11 21:31:16 i Allmänt

Efter gårdagens tjejkväll lät snälla familjen mej få rejäl sovmorgon medan de for iväg till farmor. När jag väl masat mej ur sängen så blev det kaffe på verandan i solskenet, underbart!

Har även hunnit med att städa upp i "pensionärskuvösen".
Jag gillar den skarpt! Bosse och barnen gillade också att få vara där igen.



Vad kunde passa bättre till middag en sån här dag än det här?



Mumsigt!!!

Sonen bjöd in sig själv på övernattning hos mormor och morfar så
kvällsproceduren här hemma gick dubbelt så fort idag...

Nu är det dags att samla kraft inför kommande vecka.

Kram på er!

Lööööördag =0)

Publicerad 2010-04-10 10:12:27 i Allmänt

Skönt med helg trots att vädret inte är det bästa. Det blir en lugn förmiddag i väntan på att sambon ska vakna efter nattskiftet sen är planen att det blir lite garagejobb och en långpromenad, kanske jag provar något löpsteg också?

Barnen har siktet inställt på ICA och lördagsgodis.



Jag har siktet inställt på ost, kex och vin med ett härligt tjejgäng.




Nu bjuder lilltjejen på fika så jag ska ta plats vid lilla bordet på hennes rum, passar inte riktigt oss som är +180cm men det är smällar som jag gärna tar ;)

Trevlig helg!

Ortoped kanske???

Publicerad 2010-04-07 21:00:46 i Allmänt

Idag stod jobb på schemat, det är ju påsklov och mycket lugnare än annars så idag passade jag på att gipsa några barn. Funderar på om jag kanske ska söka jobb på ortopeden? Eller så inte för det jag gipsade var deras ansikten, blir superfina masker sen med hjälp av lite färg och pynt. Kruxet är att barnet måste ligga still och vara tyst en lång stund, varje pedagogs dröm eller??? Alla barn fixade det momentet galant!

Vår lilla tjej hade jag också kunnat gipsa idag för att få lite lugn och ro, vilken pladderkvarn! Tillsist så stänger jag bara av och hör inte vad nån säger här hemma... Lycklig var hon iaf idag när hon kunde cykla helt själv!



Ni kan ju gissa hur hon lät när det var dags att gå in... Våra grannar vet....

Här kommer bildbevis direkt från kvällspromenaden på att Bosse kan gå fint i koppel!



Det händer inte ofta och inte länge men det händer!!! Bästa Bosse :)

Dags för en kopp te och en bok, hoppas på det viset kurera min förkylning.

Ha det bra!

Inte riktigt pigg.

Publicerad 2010-04-05 20:21:46 i Allmänt

Har sedan igår inte mått något vidare, känns som feber men termometern visade på 36,1??? Förkyld och ont i ryggen...



Som vanligt så kurerar jag mej med så mycket sömn som är möjligt, har blivit många timmar men nu på kvällningen så bet jag ihop och packade in Bosse i buren för ett agilitypass.

Agilityfröken tyckte med glimten i ögat att jag kunde se till att vara sjuk nästa vecka också för Bosse jobbade jättebra ;) Roligt när det funkar även "ute" och inte bara hemma när vi tränar.



(Foto Hanna Hedqvist)

Nä, nu blir det sängen igen så jag orkar med morgondagen då det är dags för jobb igen.

Hörs!

Påskpyssel för hela familjen

Publicerad 2010-04-03 20:54:06 i Allmänt

Idag har hela familjen varit ute i garaget och "påskpysslat".

Det är den här pärlan som ska förvandlas till min folkracebil



Idag började alltså projektet och första delen i arbetet bestod av att riva ut all inredning....

 

Barnen byggde en "egen" bil på garageuppfarten sen åkte de land och rike runt sjungandes "jag är en riktig raggare" :)

Efter lunch tog jag chansen att njuta av solen, premiär för solstolen på verandan! Bosse var överlycklig när han fick springa runt på baksidan, det var ett tag sen...

Sen styrde vi kosan mot mina föräldrar för påskmiddag, gott och trevligt!

Nu blir det Falk innan det är dags att sussa, kanske lite mer påskgodis också?

Ha det!

Glad Påsk!

Publicerad 2010-04-02 11:35:17 i Allmänt

Igår var det ju skärtorsdag och påskkärringarnas dag.

Sonen kom framåt kvällningen på att han också ville vara påskkärring så lilltjejen hängde på. Hon fattade inte varför man skulle ha prickar på näsan men efter efter ett stopp hos farmor där det hamnade både slantar och godis i kaffepannan så hade hon fattat poängen!

Så här fina var de:






Fyllda pannor som ni ser, och jag misstänker att det blir mer godis imorgon...
Men det är ju bara påsk en gång om året :)

Den här dagen började med en långpromenad med Bosse, något litet löpsteg smög jag också in, någonstans ska man ju börja... Bosse var duktig och lydde "stanna" trots att han var en bra bit framför mig, sånt gör mej glad!




GLAD PÅSK TILL ER ALLA!



Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela