busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Dopp

Publicerad 2009-09-29 09:35:38 i Allmänt

Så är det åter igen arbetsvecka med allt det innebär :-)

Helgen har varit kanon! Lördagen tillbringades på Kyrkberget med X-cup final, kom 2:a i b-final. Tycker att den banan är väldigt rolig att köra :-)

På söndagen blev vi bortskämda med mat hos sambons faster sedan behöll hon barnen så vi kunde traska ner på villa/hälsomässa i lugn och ro. Passade på att prova aromamassage, ljuvligt!

Igår jobbade jag långdag, efter middagen tog jag med mina små ner till stranden och kollade in jättevågorna, hösten är verkligen här nu... Träffade tyvär på en lösspringande hund :-( den var nog jättesnäll men Bosse gillade det inte... Efter ett tag dök dock en Husse upp, då hade vovven ifråga gett upp hoppet om att få prata med mej eller Bosse utan istället siktat in sig på lilltjejen som satt i vagnen, hon hade däremot inget emot att prata med en ny vovve :-/

Efter detta möte passade Bosse på att dräpa vågor, han lyckades inget vidare men det såg skoj ut :-) Lite kallt i vattnet och isvindar så det blev jogging hem till duschen efteråt!



Sonen plaskade oxå....



... medan lilltjejen myste under filten i vagnen!



I dag stänger jag = låång sovmorgon, nu ska jag ta med mig Bosse på promenad i höstsolen :-)

Ha d gott!

På kurs!

Publicerad 2009-09-23 22:09:48 i Allmänt

Bosse har varit med om en hel del sista dagarna. Igår fm blev det långprommis med vagnåka och hästmöte. Det var dock mest lilltjejen som satt i vagnen medan Bosse fick gå...




Efter jobbet for jag och Bosse iväg på förberedande agillity kurs. Nytt ställe, nya människor, nya hundar, konstiga hinder, närbelägen väg med bilar, passerande hundar och hästar gjorde att Bosse var på helspänn men jag tycker att det hela gick riktigt bra! Roligt och nyttigt var det, sittande, följa hand, slutspurt och stå på låda (kontaktfälltsträning) ska tränas till nästa gång :-) 

Fick även en bra leksak att ha som uppmuntran, ett kantbit som blivit över när man berett fårskinn, Bosse gillade den massor, jag gillade mest att den så lätt fick plats i fickan eller handen!




Idag har vi varit på vanliga hundkursen, näst sista gången :-( Vi fick prova på att spåra. Superkul! Bosse fattade galoppen direkt, något som jag tänker testa fler gånger, kanske kan prova leta familjemedlemmar också, problemet är väl bara att det är så få av dem som orkar sitta still och vänta på oss sen ska man ju vara tyst oxå... Finns ju en som man kanske kan lura att sitta still om han får med sig rosa delen av Aftonbladet ;-)))

Mer som varit roligt idag är att jag fick ta emot positiv kritik på jobbet samt att barnen lånade med sig sina kusiner hem för lek efter dagis, det är två goa killar :-)

Som vanligt blev det Idol för att heja på en duktig tjej, henne kan ni se mer av här.

Snart lördag och X-cup final, dags att börja ladda :-) Video klipp från Söderhamn finns här. Tror jag hade 305? Annars kan ni titta efter en röd bil som far hit å dit... :-S

Tjing!

Utskälld...

Publicerad 2009-09-21 19:11:23 i Allmänt

Idag fick jag lite lätt höjd puls på förmiddagspromenaden... Hade Lilltjejen i vagnen och Bosse i kopplet. Tog vägen förbi en gård där jag vet att det ibland finns en Boxer, den brukar springa lös på sin inhängnade tomt och ger sig gärna tillkänna men inte mer än så...

Snacka om att jag blev ställd när jag insåg att den fått sällskap av två  kompisar av samma ras och de skällde ut oss efter noter medan de tappert attackerade stängslet som INTE såg ut att stå pall för tre vilda vovvar, de blev så i gasen att de började slåss med varandra när de (tack och lov) inte kunde komma ut till oss! I mitt stilla sinne var jag beredd att i första hand försvara lilltjejen om de skulle lyckas komma ut, Bosse hade jag isf släppt och hoppats på att han varit snabbare, hemska tanke! Lite lugnare blev de när jag morrade i åt dem och då hörde jag till min glädje att ägaren hittat ut, puh! Kommer aldrig att gå den vägen igen...

Smått förtvivlad vandrade jag vidare helt säker på att allt jag byggt upp med Bosse gällande andra hundar fått sig en rejäl knäck men strax kom vi förbi en vovve i långlina som satt i grindhålet och kikade på oss, Bosse kollade in honom och sökte sedan mig, fick en godis och travade glatt vidare!!! Puh igen!!!

Tycker iaf fortfarande att Boxern är en väldigt fin hund...



Resten av dagen har jag mest gäspat, börjar känna mig lite småförkyld och det har jag inte tid med nu! Blir till att kurera mig med en kopp te framför TV:n :-)

Voff på er...

Härlig helg!

Publicerad 2009-09-20 19:09:26 i Allmänt

Har haft en rolig helg med massor av fika, god mat och trevligt sällskap. Har inte blivit nåt nyttigt gjort men det är ju bra mycket trevligare att umgås med folk :-)



Blev dock lite dåligt med sovning då Singstar prioriterades ist... Tog dock en stödvila med lilltjejen idag sen får det väl bli tidig kväller i kväll!

BusBosse har inte alls busat nåt särskilt utan mest varit trevlig :-) Fixat flera hundmöten och sen har vi tränat inkallning och "stanna", har gått bra det med!



Ha det gott alla!

Ett par skor till...

Publicerad 2009-09-18 22:23:52 i Allmänt

Idag har det varit en bra dag, lugnt på jobbet med goa, glada elever, äppelpajsbakning å sen skulle ju den senare ätas oxå :-) Fick även ett gapskratt när det var dags att gå hem för dagen :-D

Väl hemma for jag å barnen in till stan för lite shoping, sonen fick sina efterlängtade skor med knytning! Sen passade det bra med middag på "Gyllene M:et".

Här är de, junior har knytit alldeles själv :-)



Bosse fick oxå hänga med till stan, mesta tiden i bagageluckan men lite fick han sniffa på stan, annars så har vi tränat lite "hundmöte". Tog chansen att vandra fram och tillbaka utanför staketet medan en schäfer och hans husse lekte på sin tomt. Det är då jag uppskattar att Bosse bara väger 6 kg och inte 45... Efter fjärde vändan var han iaf lugn igen :-)

Nä, dags för sista promenaden för dagen, den brukar vara till postlådan typ...

Natti natti!

Bokat :-))

Publicerad 2009-09-16 20:53:55 i Allmänt

Kolla in det här, ska bli UNDERBART!!! Jag å tre barndomskompisar, en vecka i solen med god mat å dryck, lovley!!! Nu håller jag bara tummarna för att vi får vara friska...

har haft en tuff vecka hit tills med både personal- och föräldramöte, känner på... Idag har jag roat mej med kurs ihop med Bosse, gick bra idag oxå :-) Har även fått inbjudan till prova-på agillity, ska bli skoj!

Sonen har lärt sig knyta rosetter så nu får vi fara iväg och köpa knytskor som jag sagt att man kan få när man kan knyta själv...

Lilltjejen är i högform, pladdrar på värre än nånsin å sjunger " ja e en raggare, glider, fram oooooh ooooh" haha!

Nu ska jag kolla in idol, underhållning på hög nivå ;-)

Ha d!

Bosse me på turne!

Publicerad 2009-09-13 23:25:32 i Allmänt

På eftermiddagen i fredags var det dags, då hade vi stuvat in barn, hund å packning i bilarna, hängt på trailarna med folkracebilarna och kunde styra mot Söderhamn. Trots att vi kom iväg i god tid så räckte inte timmarna till riktigt... Väl framme i Söderhamn lastade vi av, anmälde oss och besiktade bilarna och då var det hög tid att få i barnen mat! I Sandarne hittade vi en pizzeria som fick klart godkänt. :-)



På Ljusnefors camping hade vi bokat stuga att övernatta i, den var jätte fin men kall då inga element var på men i kylen var det varmt å skönt eftesom det inte heller var igång :-( Framåt natten var ordningen dock återställd och stugan som en bastu ;-) Barnen var övertrötta och uppspelta så det tog tid innan lugnet la sig i stugan och då var det dags att knoppa in själv... Bosse gillade äventyret och blev ännu gladare när han fick sova med oss i sängen, gäller att passa på att mysa när tillfälle ges :-)

Tävlingarna gick sådär, jag lyckades förtjäna min 1a svarta flagga = oschysst körning och 0 poäng, ooops... Sambon kom till C-final men i en startsmäll blev han kvar i sandfållan med ett annorlunda stuk på bilens bakdel :-( Trots det så var det en rolig dag! Bosse var mycket lugnare den här gången, såå skööönt =0)



Båda bilarna fick följa med hem igen, tur det! Inte förrän vid åtta på kvällen kunde vi styra kosan hemåt så barnen gjorde inte direkt nåt väsen på hemvägen om man säger så ;-)

Idag har vi haft en riktig mysdag med tågbanebygge, soffmys å fyrhjulningsåkning. Lite städning har också hunnits med och en lååångpromenad, härligt!

Kolla in åkturen här

Dags att ladda batterierna inför en ny vecka, ha d bra alla!

Nya påhitt av BusBosse...

Publicerad 2009-09-08 21:29:40 i Allmänt

... när vi kom ned ramlandes för trappan efter en god natts sömn upptäckte vi att Bosse rivit bort lite tapet och sedan slickat på väggen så gipsskivan var uppblött! Sambon morrade nåt om skott ?!? medan jag mest funderade på vad det var för gott som suttit på tapeten...

Bosse gjorde ett nytt försök att attackera väggen men då var jag men och tillrättavisade så under dagen har det varit lugnt :-)

Har varit å storhandlat så det blev en hel del tuggben med i kassarna :-)



Annars har det varit full fart, jobb, föräldramöte på dagis hem avlösa mina föräldrar som varit barnvakt och sedan nattning av barn som INTE ville sova :-( Lilltjejen somnade sist av dem och då var klockan över nio... Snart dags för mig att knoppa också så jag är på hugget imorgon då vi kör Skoljoggen, 090909 kl.09:09 hihi!



Go natt vänner!


Dä, vovve!!!

Publicerad 2009-09-05 22:14:53 i Allmänt

I dag har jag och barnen gjort en ny erfarenhet, vi var på hundutställning! Det var verkligen hundar överallt i alla tänkbara storlekar och former :-) Utställningen pågår två dagar och jag hörde att 3500 (!?!) hundar deltar! Lilltjejen satt glatt i vagnen och pekade medan hon gång, på gång, på gång utbrast "dä, vovve". Som grädde på moset fick vi även träffa kusin med dotter och gobiten Pärla!



Bosse fick stanna hemma och vila inför eftermiddagens äventyr som bestod av en tripp ner till sjön för att kolla in Jetski tävling, massor av motorer, människor och hundar blev för mycket för vår juvel som drog igång och tokskällde :-( fick gå iväg en stund men kunde iaf gå tillbaka och titta en stund innan det började bli lite jobbigt igen och vi fick gå hem och vila.

Efter lååång vila för Bosse och städning och film för oss andra (gissa vem som gjorde vad?) fick Bosse dagens ena inköp, det gillades skarpt :-)



Hade ju shopat en sak till som dock inte gick hem riktigt... passade ju så där, måste nog fixa ett hål för svansen, hihi! Bosse tyckte den var läskig, ville inte gå med den på så det var lätt att fånga honom på bild ;-)




Tillsist så måste ju bara den här killen få vara med!



Jag är inget riktigt fotbollfan men jag såg reprisen ;-) snacka om i sista sekunden, hatten av!

Nu blir det soffan :-)

Go kväll!

Puh...

Publicerad 2009-09-03 19:48:33 i Allmänt

Äntligen kan jag sätta mej här och pusta ut :-) Känner på att börja jobba igen, många glada barn är det på jobbet så man kan lugnt säga att det är full fart hela dagarna.

Idag hade jag äran att följa med sonen på fotbollträning, det är rätt skoj att titta på vad 4- och 5-åringar gör under en fotbollsträning, man kan väl säga att fokus inte alltid ligger på det här med fotboll ;-) men duktiga är dom! Bosse fick också följa med, han hade fokus på fotboll ;-)



Igår hade vi ju kurs igen, gick bra tycker jag, ledaren uppfattade också Bosse som lugnare. Fick bla lite tips på inkallning. Vet inte om det är alla hundar eller allt tappat hundgodis på träningsplanen men Bosse vill gärna dammsuga den med nosen och då är inte ens korv intressant... lånade däremot lite kyckling av en kurskamrat och tänk vad fint Bosse gick då! och vad han sökte ögonkontakt!!! Antar att ICA kommer att öka sin kycklingförsäljning framöver ;-)



Nu ska jag bara vänta in sambon sen ska vi se "Patrik 1,5", en svensk film om ett homosexuellt par som av misstag adopterar en 15-åring, de tror att han är 1,5 år... hoppas vi får skratta mycket :-)



Ha det!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela