busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Tillbaka i verkligheten!

Publicerad 2009-11-29 21:34:25 i Allmänt

Tänk vad fort en vecka kan gå! Men vilken underbart härlig, rolig och skön semester jag har haft! Har sovit lääänge, ätit frukost sen masat oss till poolen för att slappa, läsa och halv sova lite till och på det ätit och druckit massor av godsaker :-P Tiden rusade iväg, hann nästan inte sakna de här hemma och om sanningen ska fram så verkar de inte ha hunnit saknat mej särskilt mycket heller :-S Skönt var det iaf att få krama om alla igen!

Snacka om kontraster, igår befann jag mig i 23 graders värme och strålande sol,



idag är det regn, 3 grader varmt och grå/svart, till råga på allt så har det hunnit blivit 1:a advent... Har förlagt adventsljusstaken (har letat ÖVERALLT, ska bli riktigt spännande att se vart den dyker upp...) så det var ju tur att sonen knåpat ihop en ny på dagis :-) Massor av ljus är det enda som hjälper nu...



Bus Bosse blev i fredags stora killen, 1 år gammal :-) Firad blev han inte för det var bara jag som hade koll på läget (eller det var väl inte riktigt sant, han tackar gänget på Björnkil för grattulationen) vi får väl fira vid tillfälle... Han fick iaf tårta idag när han olovandes länsade kompostpåsen hos pappa som vi grattade...

Våran 1-åring är full av energi men även väldigt sugen på att ligga i knät och mysa. Kloklippning är fortfarande inget vidare men den där matten han har verkar ju aldrig ge sig så det är väl bara att göra som hon vill... Vill man reta denna matte så är det bara att skälla ut någon/något efter noter alternativt vara döv när hon ropar :-P Bäst gillar våran 1-åring sin lillhusse som alltid har en klapp över eller något bus i görningen och den kärleken är absolut besvarad :-)

Dags att ladda om inför en veckas arbete, oj, oj, oj...

Hoppas att vi alla får lite sol imorgon!

Pengarna eller livet!

Publicerad 2009-11-18 23:09:55 i Allmänt

Fick en trevlig överraskning igår! sambon medelade att han fixat biljetter till "Pengarna eller livet". I hela två månader hade han lyckats hålla det hemligt... Barnvakt var också fixad så ikväll for vi iväg med ett annat par för att först avnjuta lite Malaysisk mat och sedan teater. Skrattmusklerna har fått jobba :-D



Imorgon måste jag packa... Sen blir det mys med familjen :-) Måste ju lagra lite pussar och kramar inför semestern! Antar att jag kommer att ha resfeber på fredag kväll...

Tjingeling!

Vi har varit på turne...

Publicerad 2009-11-15 19:48:46 i Allmänt

Hela vägen upp till glada Hudik for vi idag för att kolla på en buss.

Passade på att svänga in till Acktjära på hemvägen för att träffa min kusin med familj. Bosse blev väldigt glad för han fick busa med sin storasyster! Lilltjejen hade lite myror i brallan efter allt bilåka och hade nog helst legat på golvet och brottats med hundarna men det ville inte jag... Lyckades iaf byta några ord med kusin över en kopp kaffe, trevligt :-)

Sen for vi vidare till Lingbo för ett kort stopp hos sambons kusin, tror vi överraskade dem rejält :-)

Nu ligger iaf båda barnen i säng, bara att vänta på att de ska somna...

Ha d!

Vi tänjer på gränserna...

Publicerad 2009-11-14 23:16:28 i Allmänt

Hihi, man ska ALDRIG säga aldrig...

Ingen hund i soffan var det ju sagt men igår kunde jag bara inte låta bli :-)
Nya "regeln" är att han får vara i vårt knä i soffan när vi sagt att det är OK... Såå myyyysigt :-)

Idag har vi kursat igen jag å Bosse. Regn ute så han fick ha på sig täcke, kommer ni ihåg att han inte ville  gå med det på? Idag gick han väldigt fint och försiktigt med täcke på, inget drag i kopplet alls, duktig vovve ;-)

Gick riktigt bra på kursen också. Jag var inte på hugget så vi gjorde väl inte så mycket men jag var nöjd med att han gick fint, höll koll på mej och bara voffade lite åt de andra vovvarna :-)

Annars så har dagen gått ut på en hel del fika, fick finfrämmande som ville gratta dottern, trevligt med besök!

Har även börjat packa och inser att jag gärna skulle vilja ha mer med än jag kan få plats med... 23 grader varmt där idag! Lääängtar!!!

Go natt!

Två år!

Publicerad 2009-11-12 21:10:48 i Allmänt

Igår firades det! Lilltjejen har blivit två år, helt galet vad fort tiden går!
Tyvär så var hon inte helt pigg men glad blev hon över alla paket och lite tårta slank också ner.



Bosse gillade att jaga presentpapper och snören sen var han ju tvungen att skälla lite på några gäster... Tappert kämpade han för att få igång lite lek och innan kvällen var slut så hade även han fått både busa och mysa :-)

Alla somnade vi gott, glada och nöjda men sen blev det en orolig natt för lilltjejen :-( Som tur var fick hon vila hos mormor och morfar idag för pigg är hon fortfarande inte...

Idag har det varit en guld-dag på jobbet, inte en enda konflikt utan bara goa glada elever som bjudit på kramar, skratt och kloka funderingar! Sen har jag varit och fått ryggen fixad, oj så det knakade :-S men nu känns det bra! Avslutade med lite shopping... först ett par walkingskor som jag svävar i sen lite Tupperwareplast... Trevligt plastparty med soppa, fika och surr :-)

Nu blir det sängen med en spännande men tung bok... man vaknar liksom till så plötsligt när den trillar i golv ;-)

Kram på er!

Hänt i helgen!

Publicerad 2009-11-09 12:56:51 i Allmänt

Är hemma med sjukt barn :-(

Helgen försvann i raketfart!

Började med att kursa lite med Bosse, skönt att komma ut i friska luften!

Hem och fixade inför tjuvstart på två årsfirandet. Dottern blev uppvaktad av gammelfarmor, farfar, faster, farbror m respektive. En ny docka och liggvagn fanns i paketet och den har redan rullat en bra bit ;-)



Sonen å sambon drog iväg på fotbollsavslutning på kvällen, det var en lycklig kille som kom hem med pris, trötta fötter efter all dans å mätt mage efter en del godis å korv =)



Söndagen blev inte alls som vi tänkt oss då lilltjejen fick feber. Vi skulle ju ha grattat pappor, det fick ske över telefon istället... Hade iaf ett härligt gäng på förmiddagsfika, det var mitt resesällskap som vågade trotsa bacillerna, vi planerade det sista och surrade en lång stund, va härligt det ska bli!



Undrar vilket hus som är vårt?

Det här känns ju helt okej :-)



Lääängtar :-)

Idag kom den!

Publicerad 2009-11-05 18:44:49 i Allmänt

Den första snön har sakta trillat ned under dagen, inte mycket men tillräckligt för att sonen ville ta fram snöspaden, dottern jublade och försökte fånga flingorna, jag svor och sände vinterdäcken en tanke och Bosse studsade fram och tillbaka, gick inte att fånga honom på bild...



Vilken skillnad mot hur han var då vi knäppte den första vinterbilden i januari!



Tänk att han närmar sig ett års dagen :-D

Ha d!

Lite mer!

Publicerad 2009-11-04 19:05:21 i Allmänt

Idag slutade jag tidigt, extra skönt då det var lite virrigt på grund av vaccinationer... De som skulle sticka kom mer än en timme för sent men jag tycker att barn och föräldrar visade prov på stort tålamod. Några få var nervösa men det kändes ändå rätt lugnt när jag gick hem. Hoppas att alla mår bra nu efteråt!

Skrattade gott åt historien att någon börjat gå baklänges efter sprutan men då hävdade svärmor att det var sant??? Tror jag ska googla det... var ju bombsäker på att det var en skröna?!

Sonen fick ju sin dos förra veckan och visade ingen reaktion på det. Lite konstigt känns det ändå att inte barn under tre år får sprutan, varför? Kan inte låta bli att fundera på om det då är så smart att ge den till en femåring men vågar inte låta bli heller...

Sonen tog en kompis med hem så medan de roade sig passade jag på att baka. Fick hjälp av dottern....



Med matsked mätte hon mjöl och efter varje mått sa hon "lite mer"!

Bosse var överlycklig då hon missade burken emellanåt...



glatt slickade han golvet och plötsligt såg han väldigt gammal och grå ut!

Sen blev det mys :-)



och i den andan har kvällen fortsatt...



Det är som sonen säger, Bosse är busig och lite bråkig ibland men han är bra ändå! :-D

Allhelgona

Publicerad 2009-11-01 14:16:20 i Allmänt

Har haft en lugn och skön helg! I lördags bjöd jag hit en kompis och hennes barn för lek och våfflor, hennes ena son blev sen kvar över natten på min sons begäran :-)

På lördag kväll tog vi en promenad upp till kyrkan för att titta på alla lyktor, det är fint tycker jag! Hade en mysig stund och fick ta del av två kloka femåringars funderingar kring livet och döden...






På hemvägen sprang vi slalom så det var två lagom uppspelta killar som sen skulle nattas... Att komma i säng var inga problem men klockan blev halv elva innan de slutade tissla, tassla och fnittra!


Idag kom sambons kusin hit med denna fina skapelse!




Sååå fin!!! Tusen tack!!!

Hon och min svägerska och jag har haft långfika med surr idag medans barnen och deras kusiner lekt, skönt att bara sitta på rumpan och umgås!

Nu fortsätter vi eftermiddagen så här...



... sen ska vi baka en pizza att äta när sambon kommer hem från jobbet, mums!

Hoppas ni får det lika mysigt :-)

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela