busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Bilder

Publicerad 2012-05-30 21:48:46 i Allmänt

Blir ett inlägg i bild denna gång...

Helgen tillbringades på Kyrkberget för tvådagars folkracetävling. Övernattning i bussen och finmiddag intogs på lördagkväll...



Härligt väder!



Sambon rattade hur bra som helst, 2a i A-final och vann superfinalen. Själv fick jag nöja mig med en 5:e plats i B-final efter att ha inkasserat en svart flagga... Bilder från tävlingen hittas här, sambon nr 110 och jag 216.

Träningen inför tjejmilen fortsätter, lite irriterande är de här...



... timoteijen blommar och jag snörvlar och nyser.

Idag blev jag påhejad av den här...



... ett annorlunda pass men vi hade roligt och jag fick några kilometer i benen.

Idag är det min födelsedag, något som gärna får passera rätt obemärkt men jag fick välja middag.



Och naturligtvis blev jag väldigt glad över dessa fina alster från barnen!



Och tårtan (som jag gjort själv) är grymt god!

Så nu tar jag en bit till!

Vårrus

Publicerad 2012-05-23 09:39:59 i Allmänt

I söndags var det dags för sonens första fotbollsmatch.

De mötte Hedesunda men spelade på hemmaplan. Vilken match vi fick se! Båda lagen var jätteduktiga! Man blir ju så glad av att se spelglädjen. Visst är det extra roligt att få se "sitt" lag göra mål men det är absolut inte det viktigaste. Nej, det viktigaste är faktiskt att ha roligt! Det kan ju låta som en floskel men det är det inte! Ett extra plus till de duktiga dommartjejerna som i lugn och ro hjälpte barnen att förstå inkast och hörna mm.

Jag är mer än gärna "fotbollsmamma" och följer detta härliga gäng i sommar!



Själv har jag piggat på mig i min förkylning men har istället blivit väldigt hes. Rätt jobbigt att inte kunna använda rösten som man brukar, särskilt när man har det jobb som jag har...

En tur till Vårruset blev det i alla fall. Vi blev 12 stycken som tog oss runt och sedan avslutade med picknick. Mysigt men det blev rätt kallt på filten så vi dröjde oss inte kvar allt för länge...

Det var första gången jag sprang Vårruset. Det var en härlig stämning men tyvärr så underskattade jag min egen förmåga (eller om det var många som överskattade sin?) och hamnade helt fel i starten. Ett tag kändes det som om jag sprang dubbelt så långt bara för att kunna kryssa förbi alla som lugnt gick och småpratade i bredd, gick med stavar eller de som helt utan förvarning bara slog i bromsen och tvärnitade framför mina tår!

Ett tag så var jag helt ärligt rätt trött på folk och de var nog rätt trött på mig som ville fram fortare om jag uppfattade alla grymtningar rätt...

Som min kollega sa "vi är väl bra dum som åker in till stan för att springa på asfalt och trängas med alla andra när vi har så fina ställen att springa på här hemma". Men stämningen var ju härlig och stor publik hade letat sig ut längs spåret för att heja på, eller var det som sambon trodde? Att de stod där för att spana på tjejer? Ja, då hade de en hel del att kika på...



29 minuter tog det för mig att inkassera medaljen, ingen höjdartid men kändes bra i kroppen med tanke på att jag nyss varit sjuk. Nu börjar jag fundera över hur det kommer att se ut på Tjejmilen? Vet inte om jag fixar att springa slalom i en mil? Tur att jag har proffs med mig som kan hjälpa mig till rätt fålla.
 
Nästa utmaning blir i morgon då jag tänker prova på Zumba! Antar att det kan va bra för magmusklerna för det lär ju generera en del skratt!

Nu dejt med dammsugaren...

150 års fest!

Publicerad 2012-05-17 12:37:43 i Allmänt

I lördags var det vår tur att gå på SANDVIKS 150 års fest.
Nära 3000 personer kom till Göransson Arena för att delta och då jag vet att åtskilliga tusen ska göra sitt besök den här helgen så väljer jag att inte berätta mer än så att det var en toppenkväll och att de som fixat arrangemanget absolut är festfixare av rang!

Måste också ge Jerry Williams en extra eloge, han gjorde Ted Ströms Vintersaga (kanske mest känd i Monica Thörnells tappning?) med sån känsla, ståpäls? JA!!!

Nedan ett smakprov men inte från Göransson Arena



På söndagen var det dags för nästa show. Den här gången var det vår 4-åring som stod på scenen med sina kompisar på Ackes danskola. Så härligt att se all rörelse- och musikglädje!

Under veckan har jag inte gjort många knop då jag åkt på en rejäl förkylning. Ihop med pollenallergi är det inte ett dugg skoj... Surt också att inte kunna göra löpträningen, inte ens promenader har jag orkat, suck!

Så är det ofta, när jag känner att jag är på gång med träningen så blir jag sjuk. Har hört någon förklaring om det där med att immunförsvaret kan sänkas i samband med träning men det är ändå sååå tråååkigt.

Nog gnällt, förhoppningsvis är jag i alla fall pigg till tisdagens vårrus.

Hej hopp!

Kosläpp

Publicerad 2012-05-12 14:21:51 i Allmänt

Idag har jag och barnen varit till Toretorp och tittat på kosläpp ordnat av en mjölkbonde ihop med Gefleortensmejeri.

De senaste dagarna har det som bekant ösregnat och lite fundersam blir jag då över de människor som åker till en bondgård i sina nya, fina, kritvita sneakers. Eller de var i alla fall det innan besöket...

Lika fundersam var säkert "bondmoran" när jag till mina barn gång på gång refererade till kossorna som "han". Det tog faktiskt en lång stund innan jag kom på vad jag sa och kunde ändra mig till "hon". Lite senare hörde jag i publikhavet ytterligare en som var inne på samma linje då personen ifråga frågade sitt sällskap hur de kunde veta att det var en "hon" men innan meningen var uttalad kom skrattet, jo det var ju kor vi tittade på!

Vi stod på första parkett direkt utanför ladugårdsdörren. De flesta kossorna var lyckliga över att få komma ut i friska luften och muade åt oss nyfikna medan de på stela ben tog glädjeskutt!



Men alla var inte överlyckliga över att ha storpublik, försiktigt, försiktigt kikade de ut för att ta reda på vad det var för uppståndelse egentligen och någon valde att vända tillbaka till tryggheten i båset...








Hoppas hon inte gjorde sig illa!

Väl ute i hagen fick vi se hur de gjorde upp rangorndningen, skuttade runt och lite senare mumsade gräs, jag är helt säker på att de var väldigt lyckliga just då!

Vi fick även kika på får, lamm, kalvar och dottern passade på att åka vagn bakom en häst samt prova ponnyridning.



En rolig förmiddag!

Nu blir det till att ladda om och göra sig redo för att fira SANDVIK 150 ÅR.

HURRA, HURRA!

Klipp & boll

Publicerad 2012-05-10 19:50:25 i Allmänt

Nyss hemkommen från dotterns första fotbollsträning / lek med boll. Som hon längtat och det var hon inte ensam om, det måste ha varit runt 30 barn där trots att det regnade!

Idag var det även premiär för henne att leka frisör... Tur att hon testade på sig själv och inte nån stackars kompis!


Efter att ha fällt några tårar när jag upptäckt vad som hänt så konstaterade hon: "det vart rätt snyggt och det finns många som har så här"...  Jag kan väl säga så mycket som att det kunde ju ha varit mycket värre. Jag kan även säga att sist jag var till frisören så sa hon till mej "det är ingen bra idé att klippa sig själv".

Äpplet faller inte långt ifrån...

Har även varit och hälsat på mina morföräldrar idag. Händer allt för sällan men desto roligare när det väl blir av!

Till sist:

Igår så blev jag rätt full i skratt på min och Bosses kvällspromenad:



Det finns säkert en vettig anledning men det ser ju skoj ut!

(Ja, vi gick lugnt och sakta över bulorna.)

Tjingeling!
 

Mä lut!

Publicerad 2012-05-09 09:25:34 i Allmänt

Onsdag igen!

En fd kollega sa ofta på onsdagarna "jaha, nu ä lä mä lut igen" (ja, en riktig "Sandvikare") och visst är det så, helgen är snart här igen! 

Å andra sidan så gillar jag veckorna också, det händer ju en massa skoj då också.
Igår firades fritidshemmens dag, heja fritids!



I helgen avverkades folkracepremiären. Första varvet gick väldigt sakta men det tog sig.
Roligt är det sen blir det ju en liten minisemester med familjen, att man campar vid en grusgrop i skogen spelar ingen roll.

Löpträningen rullar på men ena höften spökar... Bästa bror har dock hjälpt mej med bra övningar. En större balansboll är inköpt och en bok med övningar modell tjock har jag fått låna. Tjejen som leder löpargruppen har även varit till bra hjälp. Så härligt med människor hjälper till med glädje!
Borde nog slå kiropraktorn en signal också...

Nu lite soffmys med lillhjärtat innan jobb och dagis. Ute vräker det ner men faktiskt känns det bra för all pollen regnar bort.

Bosse är mör efter en busstund med grannhunden. Vad han älskar att bli jagad! Hitills har han inte träffat någon som lyckas komma ikapp eller som orkar leka lika länge som han gör...

Hej på er!

Sköna maj, välkommen!!!

Publicerad 2012-05-01 18:50:12 i Allmänt

Som jag längtat efter sol och värme, äntligen!

Bra början på maj men det ryktas att det kan komma snö i helgen? I vilket fall som helst så har jag förpassat snöskoveln till källaren och tänker inte ta fram den förrän tidigast oktober!

I lördags var jag med L på Livingroom för att käka middag och sedan se Hardcore Superstar. Lite fundersamma blev vi när vi möttes av skränande storbandsjazz, inte riktigt vad vi tänkt ackompanjera middagen med...




Senare på kvällen var det vi som skränade med Hardcore, instämmer med arbetarbladets recensent som gav grabbarna full pott!


Förberedelserna inför folkracesäsongen är i full gång. Bilar ska fixas, bussen städas och packas och hemmabanan ses om.

Ser fram emot första tävlingen som blir i Film på lördag. Tagga, tagga!

I veckan är det även dags för andra träffen med Tjejmilengänget. April månad resulterade i 35 km jogg för min del. Gör ju inte ont direkt att dra ut när vårsolen tittar fram.



Nu blir det en långpromenad med Bosse i kopplet och Five Finger Death Punch i lurarna, skön avslutning på en långhelg som innehållit det mesta av det bästa.

Puss!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela