busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Blogginlägget världen längtat efter!

Publicerad 2011-10-30 10:57:07 i Allmänt

Ja, en hel del har jag bloggat om genom åren men idag känner jag att det är dags att ta upp detta ämne:

BAJSPÅSEN.

Ett måste i varje hundägares liv, särskilt om man som vi bor med grannar inpå knuten.
Tänk så här, vår vovve gör "nummer 2" tre gånger om dagen. Det blir 21 gånger på en vecka. 84 på en månad. Det finns många hundar i vårt kvarter och då kan man lätt räkna ut hur det skulle bli om vi inte använde de svarta påsarna!

Nu var det ju inte det mitt inlägg skulle handla om. Nej jag har i samtal med andra hundägare så inser jag att jag är inte ensam om att ständigt ha en påse i fickan och utvecklat dess användningsområden.

Bajspåsen kan även tjänstgöra som

* svamppåse i kantarellskogen
* soppåse när man är på äventyr
* blöjpåse (perfekt på flygplan när man inte vill förpesta medpassagerarnastillvaro)
*sadelskydd
*skyddshandske (om man ska ta reda på nåt äckligt typ kräka)
* vattentät plånbok (VISA, körkort och pengar när man inte orkar släpa på stora plånboken, räkna dock med viss uppståndelse när du ska plocka fram pengarna, bäst är att folk inte ser att du gräver fram dem ur en bajspåse, jag talar av egen erfarenhet...)
*skyddspåse runt tex tvålen i necessären
osv.

Jag uppmanar till att ni delar ert bästa påstips!!!



Idag är det söndag och jag har inget inplanerat, märks att man har gott om tid när man kan roa sig med sånt här!
Ska köra ett parti Fia med knuff med barnen men visar sonen redo för Halloween disco först:



Han hade en toppenkväll med sina kompisar!

Vi andra hade en myskväll med "Så mycket bättre" på TVn och besök av brorsan och M. Lite Halloweentema blev det här också:



Det ska föreställa spindlar...

Ska också försöka ställa om alla klockor så det inte blir några missöden i veckan,
hur var det nu då, fram eller tillbaka????


Hihi, nej då, jag har full koll!

Ha det bra alla!

En röst?

Publicerad 2011-10-29 16:11:35 i Allmänt

Ja, en sån skulle jag vilja ha just nu, en röst alltså. Vet inte riktigt vart min tagit vägen?
Kanske den blev kvar på Rosenserienvisningen jag hade i veckan? Jag har ju en tendens att babbla på när ämnet blir kroppsvård...

Passar på att puffa för den här filmen



Pratar ju en hel del på jobbet också....
Ett av barnen på jobbet utbrast igår:
-Meeen, fyyy va läskig du låter! precis som en häxa!!!
Ja, ja, passar väl bra i dessa Halloweentider...

Ikväll ska sonen på skoldisco, utklädd med spindlar, kanske kan komma en bild senare.

Gjorde nyss ett tappert försk att träna lite med rallylydnadsgänget men det var svårt att få Bosses uppmärksamhet utan röst...
Han var inte särskilt sugen på att ha koll på mej men lät i alla fall bli att skälla ut de andra deltagarna,
alltid något!

Nu ska jag kurera mig med honung, vatten och äpplen. Kanske whiskey också kan fungera?
Det är ju så tråkigt att vara tyst!

Trevlig helg!

Arbete...

Publicerad 2011-10-17 21:00:18 i Allmänt

Ja det har varit mycket arbete sista tiden, mycket av det pågår i mitt huvud och då handlar tankarna och funderingarna om mitt jobb som fritidspedagog. Jag brukar vara duktig på att lämna jobbet på jobbet men den sista tiden har jobbet följt med hem i tankarna, inte bra alls men otroligt svårt att låta bli...

Idag har jag iaf jobbat bort ett stort moment som hängt över mina axlar, skönt!

Annars så tycker jag väldigt mycket om mitt arbete. Många säger att de inte skulle klara en dag (?!)men jag trivs och kan inte komma på något annat jag hellre skulle jobba med? Nej, fick jag ändra på något så var det i första hand lönen! Idag kan den väl kanske mer liknas vid ett bidrag...

Den närmsta framtiden får väl utvisa vad som händer med min yrkeskategori då vi inte är lärare utan pedagoger och därmed inte är berättigade lärarlegitimation som övriga inom kåren får för att bla höja yrkets status?

Jag är helt övertygad om att lärande sker i alla situationer hela livet igenom och att leken är en utmärkt tillvaro att lära sig i. Jag tror också att fritidshemspedagogiken är viktig för alla barn och ungdomar.

Roligt nu är att få vara med på sonens resa mot att bli läsare! Lillasystern blir så klart inspirerad och läser också mycket och gärna, och jag har ju alltid läst allt medan sambon nöjer sig med text-TV och rosa sidorna...

Nej, nu blir det TV7 och "Det okända", intressant men jag kan inte låta bli att tro att det är nåt fusk med det hela?

Go kväll!


Tur i oturen...

Publicerad 2011-10-10 21:21:18 i Allmänt

Gårdagen fortsatte först enligt planerna med ett besök vid Rallylydnadsgänget där vi fick både prova och se duktiga mattar och hundar.

Insåg genast att rallylydnad är bra för det kan tränas i trädgården eller till och med hallen utan några större förberedelser. Passar mig perfekt då jag har så svårt att få till tid att lägga spår eller sätta mig i bilen och dra iväg till agilityplanen...

Roligt var det också och det tyckte Bosse också när han väl kunde fokusera på mig! Det satt sedan i hela promenaden hem, fint koppelgående och mycket koll på mej, roligt! Mindre roligt var lillmatte som inte visade sig från sin bästa sida på vägen hem.... Trotsålder tror jag bestämt det kallas???

Hemma ringde sonen in en kompis sen drog de iväg på cykeltur men de kom lika snabbt tillbaka igen och då var sonen sig inte riktigt lik...



Ledsen, blodig, fläskläpp och en bit mindre framtand.

När jag tröstad och kollat läget blev det till att ringa 1177 men den info jag fick där hade jag redan googlat fram själv... Någon hjälp fanns (så klart) inte att få en söndag utan vi fick vackert vänta tills det blev måndag.

Förstod av det som stod på nätet att det kunde vara bra att ha tandbiten så grabbarna fick visa vart de varit utan att klampa runt på "brottsplatsen" och efter lite letande och kikande på några vita grusbitar så hittade jag faktiskt den saknade tandbiten! Hem igen och sköljde med vatten sen ner i ett glas mjölk och hör och häpna, idag, nitton (!) timmar senare så lyckas tandläkaren limma tillbaka biten!!!

Jag fick beröm för att vara en bra sakletare!

Så här fin är sonens tand nu



Nu gäller det bara att hålla tummar och tår för att han klarat sig från nervskador i framtänderna!

Ska också titta efter en cykelhjälm integralmodell, vi har pratat om det förr och det kanske är dags att göra slag i saken om det ska fortsättas trixas med cykeln...

Tandläkaren poängterade att sonen hade haft tur men det håller han inte riktigt med om själv men nog var det lite tur i oturen ändå!

Tiden går fort!

Publicerad 2011-10-09 12:53:52 i Allmänt

Inser att det nästan gått en månad sen jag gjorde mitt förra blogginlägg, kanske inte har några bloggläsare kvar längre? Jag skriver ju i och för sig mest för min egen skull så det må vara hänt i så fall!

Nu är hösten verkligen här, underbar luft, härliga färger men även regn, rusk och skrapning av bilrutor, usch!

Bäst är hösten när det är så här!



Många härliga promenader med Bosse har det blivit, här har vi letat oss ut i skogen...



Annars har jag lagt en hel del tid på att försöka få ordning i vårt hus. Många saker är bra att ha men inte för många... Jag har grymt svårt för att slänga fungerande saker men trots det så har det gått flera lass till miljöstationen!

Vårt gästrum/kontor är ett sånt där rum där allt liksom samlas, gjorde en rensning och bäddade sängen men...



.... som den Jack Russel han är så bäddar Bosse om lika snabbt igen! Det känns som Mission impossible att lyckas ha gästsängen bäddad på annat sätt än Bosses sätt.



Men det är klart att han får bädda på sitt sätt!

Igår tog jag med mig barnen och Bosse på en biltur. Stopp 1 blev vid Lager 157 Sågmyra där vi shopade vinterkläder, jag som är en fryslort av största modell hittade en stor varm jacka, mössa, vantar och sjal. Barnen blev också ekiperade. Fyndade fina böcker också! Bosse fick kliva ur buren och passade på att sova i baksätet medan vi shopade.

Sen for vi vidare mot Rättvik för stopp 2 vid mina föräldrars husbil. De bjöd på lunch sen tog vi en promenad på marknaden och där var allt sig likt trots att det var minst 10 år sedan jag var där sist. För mycket folk (och hundar, varför ska folk absolut släpa med sig sina hundar in i värsta röran???), krimskrams och kallt. Köpte fler billiga böcker samt strumpor till barnen.

Tog en fika i husbilen (cocosbollar så klart) sen en promenad ut på den 628 meter långa bryggan.
Barnen hittade en jätterolig lekpark och Bosse mötte hundar i varje vrå. Måste faktiskt säga att han skötte sig väldigt bra, nått enstaka skall men annars valde han att nosa i gräset och "inte låtsas om" de andra hundarna.





Det är väldigt fint i Rättvik!

På hemvägen stannade vi till vid MC Donalds och tänk, även där fanns det böcker!



Jag är ju en riktig "boktok" och ännu roligare är det nu när sonen så smått börjat läsa själv!
Ja, dottern läser hon också men inte det som står i boken... Hon har härlig fantasi!

Nu blir det våfflor med sylt och grädde sen ska vi gå och kika på Rallylydnadsträning.

Ha det bra!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela