busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Singstar och blåbär!

Publicerad 2009-07-31 21:33:00 i Allmänt

De senaste dagarna har Bosse fått vara med på både det ena och det andra.

I onsdags kväll for barnen till mormor och morfar för en övernattning då vi vuxna bjudit hem kompisar på grillning för att sedan fortsätta på trubadurkväll. Tyckte dock att det var dags för Bosse att få vara med på en fest, han har väl åldern inne nu ;-) Trubaduren slutade så tidigt att vi var tvugna att gå hem och sjunga Singstar resten av kvällen/natten... Stackars oss, eller inte... :-) Bosse ylade iaf inte med... :-P

Idag har vi varit ut i skogen och luftat oss, himmelriket för Bosse som kunde springa lös bland alla lekande barn! Han har nog aldrig sprungit så mycket så det är nog risk för träningsvärk imorgon! Stenig terräng var det också, suveränt för balans och kordinationsträning som vi alla mår gott av :-) Lite blåbärsplockning och korvgrillning blev det också, Bosse har ätit av båda... :-/







Har insett efter dessa dagar att Bosse och Kubbspel inte är en lysande kombination, han vill gärna nypa pinnarna för att glatt springa iväg med dem. Åhhh va han tycker att det är skoj men det tycker ingen annan utom möjligtvis jag som inte kan låta bli att fnissa lite, Bus Bosse! :-D

Imorgon ska det bakas blåbärspaj, mums!

Ha d bäst alla!

Kantarellsök del 2...

Publicerad 2009-07-27 19:35:37 i Allmänt

Igår tog jag en tur ut iskogen för att leta kantareller, hade parkerat cykeln på en liten stig och höll på att bli tagen som cykeltjuv men det var en annan historia... Någon annan hade hunnit före till mina svampställen men jag hittade ett nytt så det blev ändå kantarellmackor till kvällen och några träningssvampar till Bosse.

Nu har jag läst på lite om kantarellsök, kände att det var lämpligt då Bosse gärna ville mumsa på svamparna... Metoden jag kör nu går ut på att jag ska klicka  Bosse när han gör rätt och rätt är när han nosat på svampen som ligger i säkert förvar i min hand och sedan sätter sig, tanken är att han nån gång i framtiden ska markera var svampen finns genom att sätta sig där. Känns som att vi har lååångt dit men skoj har vi och det är ju även klickerträning :-)


Bus Bosse fick hänga med på grillpartaj härom kvällen, vi var fyra barnfamiljer så det var full fart kan man säga.. Bosse kom aldrig riktigt till ro men annars så gick det bra. Ett åskväder drog förbi, första smällen skällde Bosse på, han såg ganska skoj ut när han letade efter vad det var som lät men inte såg nåt :-P  som tur var så kom ovädret precis när vi skulle äta så vi människor satt lämligt nog lugna och det var bra för Bosse som inte brydde sig om ovädret mera ;-)

Nu är det bara två veckor kvar innan lilltjejen ska skolas in på dagis och tre veckor kvar till jag börjar jobba igen! Tror faktiskt att Bosse kommer att må bra av att få vara lite ensam på dagarna, han gillar lugnet :-) Själv så ser jag fram emot jobbstart och tror att lilltjejen kommer att gilla dagis med kompisar och aktiviteter :-)

Voff voff ;-)

mer semester!

Publicerad 2009-07-25 14:31:59 i Allmänt

En bild sägs säga mer än 1000 ord så här kommer många semesterbilder och få ord ;-)

En dag tillbringade vi på Kolmården, jag stiftade en ny bekantskap....



ja, jag sitter faktiskt och funderar på om den skulle kunna slå sönder fönstret om den ville....

Sonen fick träffa Bamse och Lilleskutt, stod i kö lääänge med sin kusin för att få kramas!



Lilltjejen nöjde sig med att vinka en bit ifrån för lite läskiga var dom ju!

Jo, Kolmården är en djurpark men grabbarna hittade naturligtvis på bilar...



Vi är gula, vi är röda,
vi kan ratta, vi kan köra,
AMF Åååårsunda!!!



Tycker att sonen är rätt lik Sven Melanders Rulle.. Nån som kommer ihåg???

Så här vackert var det utanför toaletterna på Småängens camping!



Vår gobit! Dotra måste ha saknat honom för hon försökte köra "sök" med getterna på Kolmården. Gick inte så bra...



och här kommer gladaste killen!



Överlycklig räcker inte till för att beskriva hur glad han blev när hans pappa visade vad som fanns i garaget, en alldeles egen!!! 

Det bästa av allt är att det är flera veckor semester kvar!!!

Ha det bra!

Borta bra men hemma bäst!

Publicerad 2009-07-21 22:41:06 i Allmänt

Jo, det har varit en bra semester men det är skönt att komma hem igen! Att bo 4 pers i en liten husbil tar på krafterna trots allt det roliga sen längtade jag efter Bosse så klart... I en och en halv vecka har han bott hos mina föräldrar och där verkar han ha trivts väldigt bra.

Vi har bott på Småängens camping ca 40 min bilfärd från Motala. En supermysig och superfräsch camping! Har hunnit med lite sol och bad, en del ugglande i förtält då det vräkt ner, en tur till Kolmården och massor av folkrace!

corren.se finns bildspel från veckan, vi i AMF Årsunda är de gula och röda. Kan tänkas att det kommer bilder från min kamera oxå men inte just nu...

Våra förare var väl värda att heja på, 3 st A-finalister : Sören Hedblom i Oldboys, Maria Nyström i dam och Johan Uhr i senior, GRATTIS! Fanns flera andra duktiga i klubben som också fick fina placeringar, så skoj att se! Själv fick jag se banan från insidan av en rallybil så nu kan jag den ifall jag skulle våga ratta själv nån gång... Tyvär så tog vi inte hem hejarklackspriset, det gick välförtjänt till södra lappmarken (ska aldrig mer klaga på att vi har långt att åka när vi drar på semester, ist ska jag tänka på dem :-))

Idag har det varit en del tvätt och städning men mest soffläge och bus med vovven som just nu sover i mitt knä, myyys!

Nä, nu hör jag hur min säng ropar, antar att den har saknat mej, jag har iaf saknat den :-)

Go natt!

Regntunga skyar...

Publicerad 2009-07-09 14:11:43 i Allmänt

Vilket väder! Klass 1 varning utfärdad, det blåser och vräker ner regn. Än så länge så har vi iaf ström... Mitt hopp är att det kan inte finnas hur mycket regn som helst så snart måste solen titta fram igen :-)

Passar iofs rätt bra med regn idag då jag mest, plockar, packar och städar, inte vill jag vara ute när det ser ut så här :




Bosse har också fattat läget...



ser rätt skönt ut tycker jag :-)

I veckan var vi till nyöppnade Biltema och Jula för att handla "braatthasaker". Bosse fick hänga med på turen så det blev lite miljöträning för honom, gick riktigt bra, parkeringspromenad och en stund i buren med öppen baklucka. Visst var det mycket som hände och nyfiken var han men inga psykbryt eller utbrott från nån av oss ;-)

Annars har det varit en lugn vecka utan några större utsvävningar, semester helt enkelt!

Måste bara visa den här bilden, ser ni att han har siktet inställt på jordgubben i högra hörnet? Ja, ja, snart är väl hallonen också mogna, undrar om han når upp till dem???



Imorgon bär det av på semester, som vanligt är det Motala och folkracefestivalen som hägrar, varför ändra ett vinnande koncept? Bosse får dock stanna hemma med kombinerad hus-hundvakt, perfekt!

Nä, nu ska jag springa iväg och dansa soldansen, håll tummarna för att det funkar ;-) 

Kram på er! 

Bosse finsmakare?

Publicerad 2009-07-05 20:54:20 i Allmänt

Ja, vad ska man säga? Först var det ju det där med kantarellsökandet som gick lite väl bra då Bosse ville mumsa i sig kantarellerna och nu kom nästa överraskning.

Vår förra vovven (en schabrador) var en hejare på att jaga bort fåglar från tomten, perfekt i jordgubbstider med en levande fågelskrämma! Nu har vi Bosse finsmakare som resolut kliver upp i jordgubbslandet och letar reda på mogna bär och mumsar i sig... Kan inte annat än skratta åt honom :-)



Idag har vi varit och testat mingolfbanan vid campingen dvs sonen och sambon spelade, lilltjejen ville helst klättra på banorna men fick inte så jag fick jaga, jaga, jaga. Bosse var med på turen, perfekt miljöträning med nya hundar och människor i omgivningarna sen fanns det ju golfbollar att hålla koll på.... Har haft två hundmöten idag då Bosse helt ignorerade de andra hundarna, skönt tycker jag :-)

Nu sover iaf alla små här och jag lär inte bli vaken länge då det känns att jag var på äventyr inatt. Backyard babies var ju i stan så idag är jag trött, lomhörd men nöjd :-)



Ha det bäst alla!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela