busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Bättre ordval?

Publicerad 2013-02-28 19:37:21 i

Förkylningen verkar ge med sig, hurra! Trevligt att bli pigg lagom till helgen.

Idag har jag besökt bokrean. Inte mycket av intresse för mig men någon reabok inhandlades till mig och barnen. Sen hittade jag såklart en pocket som jag gillar. Lätthanterliga och billiga och ärligt talat så vill jag otroligt sällan läsa en bok två gånger så en snygg inbunden bok att ha i bokhyllan är inget för mig.



Bloggade nyligen om barn och svordomar. Märker att Körberg med kompisars "en riktig jävla schlager" gärna sjungs av barn och då med fokus på svordomen. Underligt då de är uppväxta i Sean Banans era? Hursomhelst så känner jag att jag gärna hjälper gubbarna att hitta ett alternativ till svordomen. Vad sägs om : dålig, usel, vidrig, sugig, kass, hemsk?

Och till er som tycker klämkäck eller svängig så säger jag bara att smaken är som baken...

Måste också erkänna att jag är periodare. När det gäller frukost. Inte att äta utan vad. Har haft en lång äggröreperiod men idag kockade jag ihop god musli, nästan så jag längtar till imorginbitti!



Mums :-p

Snörvel

Publicerad 2013-02-26 21:47:44 i

Sportlovet har inte varit sportigt, det har hittills bara varit snuvigt. En förkylning har hittat hit och jag avskyr den!!! Halsont, huvudvärk och snuva tar på krafterna. Idag blev det en eftermiddag med rejäl stödvila, tur att barnen var på samma nivå som mig. Kanske de fått samma bacill?

Längtar efter att träna men som det känns nu lär det dröja ett tag...

Te, nässpray och Ipren får hjälpa mig och visst är choklad också medicin? Jo, för mig iaf!





Årets helg...

Publicerad 2013-02-24 20:48:26 i

... i alla fall hittills.

Bandit Rockawards roligheter inledde helgen. Slash headlineade kvällen och det gjorde han som den gitarrkung han är!



Idag blev det en familjedag med lånad skoter.



Om jag hade pengar....
Ett av livets mysterium måste dock luftas: hur kan skoter lukta så gott när man är ute och åker och sedan lukta så illa i kläderna efteråt???

Fler än vi var på sjön och lekte:



Tankat med raketbränsle? När bilen ifråga startade slank det ur min mun "jäklar vilket ljud". Med rynkade ögonbryn upplyste dottern mig om att man INTE ska svära varpå hon sedan snabbt fortsatte med kommentaren "men jävlar vilken bil mamma!" Stum funderade jag över det där om att barn gör som vi gör...

Nu soffposition med sambon och ladda för en sportlovsvecka på jobbet, känns bra. Hoppas på massor av vårsol att sporta i!









Tungt

Publicerad 2013-02-20 22:13:45 i

Idag stod skoshoping på schemat. Asics hade jag innan och de har jag trivts bra med så siktet var inställt på sådana. Lite förvånad blev jag dock när säljaren förklarade att mina gamla skor var en väldigt enkel modell så om jag var nöjd med dem så funkade nog typ nästan vad som helst?! Hmmm, jag sa inget men konstaterade att så sålde inte hans kollega in nämnda sko för ett år sedan...

Hur som helst så plockade han fram en sko som tydligen ska vara stabil och ha bra dämpning, jag har inte en susning men provsprang och fick lite knytningstips och gillade både sko och pris så dessa blev det.



Nu är de invigda. Hade ett 8km LUGNT pass enligt träningsschemat. Det blev helt otippat tidernas tyngsta pass. Skolkade från sista kilometern och gick den näst sista medan jag funderade över det där med att även om det är tungt att springa så är det ännu tyngre att
inte kunna springa samt att allt träning är bättre än ingen alls. Fy, löpband som jag kunde nöta sönder förr är så tråkigt nu!

Frisören har jag också haft dejt med så nu är håret KORT igen, skönt tycker jag.




Skönt att slänga sig i soffan och mumsa jordgubbar, banan och kesella. De röda bären doftade och smakade sommar, längtar dit!

Go kväll!

Fiffiga prylar!

Publicerad 2013-02-16 14:02:00 i

Lördag som inletts med sovmorgon, gofrukost och löptur. Idag har jag klarat av 12 km = årets längsta (hittills). Skön känsla hela vägen och det tackar jag Åke på Uppmans friskvård för. Snälla föräldrar har jag också som var med barnen så jag kunde springa i lugn och ro. Sen var det det där med fiffiga prylar:



Broddarna är guld värda, perfekta både vid jogg och promenader, endast en gång har de gjort mig besviken men det var ju för att jag vänt den ena brodden ut och in... Men det är en annan historia.

Fiffig pryl nummer 1 måste vara den här:



Jag som är uppvuxen med blandband, freestyle, kassetter som trasslade tyckte att CD-skivan var MAGISK när den kom! Tänk att kunna hoppa över låtar med ett klick! För att inte tala om REPEAT-funktionen, oj, oj, oj!

Sen hade jag en kraftig musiksvacka när Piratbay hade sin storhetstid. För dålig uppkoppling...

Men så kom det ultimata, Spotify! Jag älskar det! Musiken med överallt och hur många fiffiga funktioner som helst, snacka om teknikens under! Allt var inte bättre förr!

Nu en liten stödvila inför kvällens uppgift som publik på AMF Årsunda vs Stellan Stars, ja det är folkracefolk men de ska spela hockey. Avslutas med god mat och dryck på Livingroom och kanske, kanske ungdomarna får se några moves...

Ha en härlig helg!

Ljus

Publicerad 2013-02-13 20:16:38 i

Det blev en tur till IKEA, mamma följde med och tur var väl det för paketen var stora och tunga!

Sambon ruskade på huvudet åt mig, alla skruvar och träbitar. Frågade försynt om det var så smart att börja skruva byrå klockan åtta på kvällen men insåg vem han hade att göra med och drog iväg på sin rinkbandymatch.

Så jag skruvade, läste bruksanvisning och skruvade ännu mer medan jag såg dokumentären Bully och svor och torkade tårar. Detta ska dock inte skyllas på IKEA utan på dokumentären!




Flera timmar senare och efter ett gäng artiga spikar som bara bockade sig, lite blodvite och en felvänd bräda som fick två egenhändigt borrade skruvhål så står nu Hemnes på plats!





Jag är väldigt nöjd och känner att fåtöljen helt plötsligt blivit en ny favoritplats så nu får Bosse dela med sig.

Många tända ljus, en kopp te blir det ikväll. Min kropp ska få vila efter ett välbehövligt besök hos massören. Fick även många bra tips, nu gäller det "bara" att följa dessa.

Mina tankar har flera gånger idag vandrat till de som helt oförberett förlorade en familjemedlem igår. Varför? Ibland är det svårt, ja till och med omöjligt att se någon mening med det som händer.

Jag tänder ett ljus och kramar om de mina lite extra mycket.




VAB-ruari...

Publicerad 2013-02-12 10:27:58 i Allmänt

... har Försäkringskassan så käckt döpt om denna ¨månad till och av de två veckor som gått av Februari så gör det verkligen skäl för det namnet. Många sjuka på jobbet, jag hankade mig fram förra veckan och båda barnen snorar och hostar och idag blev det VAB (Vård Av Barn) med minstingen som parkerat i soffan bredvid mig.
 
Hur som helst så är jag glad att vi (peppar, peppar) klarat oss från influensa och magsjuka...
 
Igår sålde vi vårt hörnskåp så nu ser det inte så roligt ut i vardagsrummet:
 
 
MEN, jag har en plan på vad som ska få fylla platsen, IKEA here I come!
 
Källaren har också en välbehövlig make-over på gång, snart har golv, väggar och tak fått ny färg och vi får ett utrymme att träna på och kanske våra oönskade husdjur jättespindlarna väljer att flytta någon annanstans?!
 
Nu mer mys innan det är dags att fixa lunch och bli avbytt av sambon och åka och jobba en sväng. Kanske jag måste kliva ut och skotta lite snö också trots att jag fick nog av det igår...
 
Dags för lite vår nu tack?!
 
 
 
 
 

Vinterpokalen

Publicerad 2013-02-03 12:54:12 i Allmänt

Igår ordnade Sandvikens MK SM-rallyt Vinterpokalen i Sandviken med omnejd. 
 Som jag längtat! Det är något speciellt med att kliva upp tidigt, packa matsäck och kypa i vinterstassen för att ta sig ut i skogen och med hjälp av karta och tips från andra vandra till det "perfekta stället". Man funderar över om det är bäst att stanna här eller är det bättre runt nästa krök?  Man vill se bilarna så länge som möjligt men man vill även att det ska vara ett ställe där förarna får visa prov på sin skicklighet. 
 
Ibland får jag höra kommentarer om att man inte är så smart som går ut i skogen för att andas avgaser men faktiskt så tror jag att man får i sig mer avgaser längs vilken gata som helst och det är en naturupplevelse även att vara i skogen på rally. Vi fick vara med  om en fantastisk soluppgång och vandrade i fin natur. Vi hann med att besöka hela tre sträckor varav den sista bjöd verkligen på en perfekt plats som innehöll häftiga körningar men även  strålande sol att fika i! Lagom långa promenader och massor av glada rallyfantaster i skogen.
 
 
Som ni ser på bilden ovan så fanns det redan fina sittplatser i skogen till den som behövde ;-)
 
Rallyekipagen gjorde oss inte besvikna, många fartfyllda fina körningar och extra roligt att mina klubbkamrater bröderna Söderqvist vann sin klass, grattis!
 
 
En fantastiskt härlig dag!
 
Blir du sugen att ge dig ut i skogen så kan jag tipsa om att Järbo MK kör sin tävling Gestrikekannan lördagen den 2 mars.
 
Slutbloggat för idag, frågan är om det tar tre månader igen innan nästa inlägg kommer...
 
Kanske, kanske inte...
 

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela