busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

senaste modet? made by me =)

Publicerad 2009-01-30 19:41:20 i Allmänt

Köpte ju ett täcke till Bosse men det var ju på tok för stort så nu har jag fixat ett nytt med hjälp av sonens urvuxna fleecejacka och en sax. Klart på två minuter! Jag är supernöjd med resultatet, något för vårvisningarna i Paris kanske ;) Döm själva.... Här kommer lite bilder från turen till pulkabacken!



Här ser ni Bosse iförd den senaste modellen av fleecetäcke, fniss!





Tryggt att sitta här och kolla in vad som händer, nyss gick två STORA hundar förbi, då var jag tvungen att visa att jag kan skälla jättemycket och ganska högt....



Men mysigast är ju ändå att få krypa ner här!

Väckarklocka...

Publicerad 2009-01-30 14:59:25 i Allmänt

... behöver vi inte! Tänk att nån så liten kan låta så mycket! Ja, han gör inte nån hemlighet av att han vill att vi ska gå upp tidigt vår Bosse... Barnen har iaf vant sig vid hans gråt så de sover vidare, imorse tryckte jag i MP3n i öronen och sov vidare, funkade hur bra som helst =)

Vår första vecka med Bosse har gått väldigt bra och väldigt fort!

Nu blir det pulkarace!

Alldeles för stora fötter?

Publicerad 2009-01-28 21:17:28 i Allmänt

Stackars, stackars Bosse... Han tycker uppenbarligen om att vara nära mej när jag fixar och donar här hemma. Om han inte sover så kan man ge sig den på att han svansar runt mina fötter och det är just dessa fötter som jag tror är alldeles för stora! Jag snubblar på denna stackars hund HELA TIDEN! och trots det fortsätter han att limma på mina fötter!!!

idag var jag helt säker på att jag trampat ihjäl honom när jag tog ett kliv bakåt, kände något mjukt samtidigt som det skrek rakt ut! huh, det isar i kroppen när jag tänker på det, insåg en sekund senare att Bosse satt på sidan om mej, det var hans leksak som låg under min fot... Just då lämnade faktiskt Bosse mina fötter ifred, han hade fullt upp med att försöka förstå varför hans matte stod och skrattade hysteriskt mitt i kvällsdiskningen???

Annars så har jag haft en mysdag med en valbotur å fika med en kompis och sen hemmamys med familjen, nice =)


Det finns ett ordspråk som säger "att du får gärna gå i mina fotspår men jag vill gärna kliva ur dem först" , kanske nåt att ta upp på valpkursen? ;)


Go natt!

Jo då...

Publicerad 2009-01-27 10:02:37 i Allmänt

...det gick bättre i morse trots att sambon åkte tidigt. När han åkte grät Bosse en stund men jag lät honom vara och han somnade om =)

igår hann vi med mycket, tränade sitt och jag tror att han börjar fatta galoppen, tänk vad man kan göra för lite godis!?
Klippte även klor på framtassarna, gick super bra! Hade fått bra instruktioner på hur man gjort hos uppfödaren så det var ju inget nytt för honom.

Nyfiken är han och börjar vidga sitt område så nu åker kopplet på vid rastning så han inte drar ut på den ganska hårt trafikerade väg som går förbi vårt hus... Funkar faktiskt riktigt bra med kopplet också, idag har vi tagit en liten promenad och han gick sååå fiiint! nu gäller det bara att uppmuntra det beteendet =)

han har även åkt vagn med lillmatte när vi lämnade sonen på dagis, gissa om det var många nyfikna som kikade på honom?! Bosse tog det hela med ro men lillmatte va nog lite avis på alla som pratade med hunden och inte brydde sig om henne ;)

en händelserik dag trots att klockan inte hunnit passera 10! jag ska jobba men övriga familjen får väl softa resten av dan =)

Ha d bra!

En hund till?

Publicerad 2009-01-26 20:00:40 i Allmänt

Sonen satt och rabblade veckans dagar, när han kom till fredagen utbrister han - å då ska vi få en hund till! Skulle tro att det räcker med en... Det tycker nog egentligen sonen också då han efter kvällsbadet fick tårna attackerade av BusBosse, det kittlade så hemskt att sonen bröt ihop i ett hysteriskt skrattanfall och det såg så kul ut att jag bröt ihop nästan lika mycket men lyckades ändå samla ihop mig och avbryta innan det gick över i gråt...

Fnissar även åt min stavning när jag läser mina inlägg, hi, hi, hoppas ingen gammal svenskalärare läser bloggen! men det kan ju tänkas att en och annan av mina elever tittar in och då har dom ju chansen att rätta mig =) händer ju inte så ofta att jag har fel... fråga min sambo så får ni höra ;)

nä, nu ska jag ge Bosse nåt extra att äta sen ska vi busa innan det blir kvällsturen och gonatt, uppfödaren tips för att vi ska få lite sovmorgon! Tusen tack för det! =) Iofs ska ju gubben upp och rassla vid fem imorg så då kanske det inte funkar då men på sikt så!

Go kväll!

Bus Bosse!

Publicerad 2009-01-26 10:59:27 i Allmänt

Va mycket lek det är nu! Jag kan skratta ihjäl mej åt Bosse när han utforskar barnens leksaker, han kör hela registret, morrar, viftar på svansen, skuttar, smyger, skäller, nosar och kör sen hela grejen om igen! antar att det är så man lär sig hur världen fungerar =)

Igår tog vi bslutet att han INTE ska vara i soffan, inte ens i knät på oss. Anledningen är att han försöker hoppa upp själv och det fixar han inte vilket betyder många klor som river mot soffskinet, inte bra... Försökte avleda och avbryta honom men det var svårt, fick sitta på golvet med honom för att han skulle lugna ner sig.

Idag fick han åka bil när vi lämnade på dagis. Tog honom i buren och han kurade ihop sig på stört, helt lugn! Gick in med sonen och när jag kom tillbaka va han lika nöjd så han fick sitta kvar i bilen hemma också medans jag skottade snö, skönt att det funkar!

Jobbigast är att han vaknar strax efter 5 på morgonen och då gnäller han så att barnen vaknar, när Bosse sen fått varit ut, ätit lite och blivit lite klappad somnar han glatt om igen men det gör inte barnen :(

smällar man får ta ;)

Helt galen hund???

Publicerad 2009-01-25 13:33:01 i Allmänt

Idag har det häni igen, jag vet inte för vilken gång i ordningen... Träffade en som kände en som har två Jack Russell och säger "och dom är ju helt galna"!!?? Verkar vara den allmänna inställningen till rasen? vet inte riktigt hur jag ska tolka galen men kanske det har med energin att göra?

Tycker dock inte att Bosse platsar i galenkategorin, iaf inte än! ;)

Tidig morgon idag oxå men va duktig han är som säger till att han vill ut! Sover fortfarande en hel del men nu är han varm i kläderna och håller bra tempo när han är vaken! Det är rätt skoj att kolla på hans upptåg =)

att va ute tycker han inte är skoj, vill in på en gång! antar att det är för mycket snö och för kallt! Köpte ett täcke men han har en bit kvar innan han vuxit i det...

nu ska här busas!

Fick sova inatt!

Publicerad 2009-01-24 15:18:54 i Allmänt

Både barnen och Bosse sov snällt inatt, Bosse låg i öppen bur i en liten inhängnad utanför våra sovrum och där verkade han trivas bra! Kvart över fem väckte han oss så då blev det en rastning, sen somnade han om men då hade ju barnen vaknat så det blev ju ingen sovmorgon direkt men ändå helt godkänt då jag var inställd på vaknatt...

Annars så har vi "bara varit" idag, lite lek och mycket mys =) Han ligger gärna i knät på oss och det är så himla lätt att man fastnar med honom så!

Ha en trevlig lördag!

Äntligen är valpen hemma!

Publicerad 2009-01-23 21:34:50 i Allmänt

Så kom den då äntligen, dagen då Bosse fick flytta hem till oss!

Redan 08.00 på morgonen dök han upp men då hade vi varit vakna länge och väntat... Han kom med uppfödaren, mamma Maja och tre syskon. Två av dem skulle vidare medan den tredje skulle med hem igen. Det upplägget kändes väldigt bra då Maja stormade in i vårt hus och signalerade med hela kroppen till sina valpar att här är det OK att vara =) Hon provlåg buren, provlekte leksakerna och testade vattenskålen, allt va i sin ordning =)

"potträningen" har gått över förväntan, bara någon liten olycka, tror han skyndar sig att kissa så han får gå in i värmen igen ;) han har ätit bra och trivs nästan för bra i buren... han har sovit tokmycket! hoppas det blir några timmar inatt ändå... han tyr sig till mig och accepterar barnen. det märks att han är van med liv och rörelse, tycker att han har varit ganska framåt trots att allt är nytt för honom!

Han är ju sååå söööt med sin lilla stubbsvans som han absolut kan vifta jättemycket med =)

Känns som en bra start! planen är att ta det väldigt lugnt i helgen och bara lära känna varandra!



Med snuttefilten i buren sover man skönt.



Tur att man får mat på det här stället där jag hamnat...

Valpkurs?

Publicerad 2009-01-21 22:22:50 i Allmänt

Idag tog jag kontakt med en tjej som kör olika hundkurser här hemma, hon kommer att köra valpkurs nån gång framåt mars-april, passar ju oss perfekt så jag anmälde oss så klart! Ska bli så skoj!

Hittade en bra bok på biblioteket "Din valp - lycklig och frisk" av K Schlegl-Kofler.

Det enda som är trist är att sambon inte blir hemma särskilt mycket den dag Bosse flyttar hit , sen är jag rädd att vi ska få magsjuka, dom vidriga bacillerna verkar florera överallt, usch, usch, usch!

Go natt.. 

Hur ska vi göra?

Publicerad 2009-01-20 13:06:45 i Allmänt

Nu har vi klurat en del på vad som är viktigt att lära Bosse för att han ska fungera i vår familj...

För det första vill vi att han ska få en lugn start så han känner sig trygg! sedan är tanken att han ska få vara med på allt...

Har får tugga hur mycket han vill på sina saker men helst inte nått annat...

Barnens rum är förbjuden mark!

Buren är hans trygga plats, den är förbjuden mark för oss andra!

Ingen hund i sängen.

Hmm, soffan då?

vi kör hårt med att träna rumsrenhet redan från början och hoppas att det ger snabbt resultat!

När det gäller "lydnad" känns det viktigast att han förstår nej och har bra inkallning (måste bara bestämma med vilket kommando/signal!!!???) vill oxå att han går fint i koppel, fungerar inte med en hund som drar. Vänta och stanna är oxå viktigt... Vi kommer att köra mycket med kommando varsågod tex vid matskålen, ytterdörren, bilen osv.

Mycket blir det! Inser vilken kanonhund vi hade tidigare och det var nog tack vare all träning han fått som ung, det har man igen sen!

Hur ska vi komma dit då?
Uppmuntra positivt beteende
Avleda och avbryta negativt beteende
ha tålamod
och framför allt ha roligt =)

Kan väl ta och utvärdera detta inlägg om ett halvår, undrar vart vi står då?! =)

Bruksanvisning till valp =)

Publicerad 2009-01-19 19:59:29 i Allmänt

Idag damp det ner ett tjockt dokument i mejlboxen! Det var Bosses uppfödare som knåpat ihop en "bruksanvisning" till valparna. Tack för det!

Det blir så att Bosse kommer till oss redan på fredag morgon, spännande då sambon jobbar, det blir jag och barnen och Bosse... Får se hur vi ror iland det men på nåt vis går det ;)

Ännu mer nervöst  då många som hör att det är en Jack Russell vi köpt svarar med att berätta om bekanta som äger / har ägt en sån och den berörda hunden har ALLTID någon mindre smickrande egenskap???

Ja, ja, det är väl som med egna barn och andras ungar, vår Bosse kommer säkert att bli den bästa, iaf för oss =)

Nu blir det soffan och bruksanviseläsning!

Va på resturang...

Publicerad 2009-01-16 20:19:21 i Allmänt

...och åt gott me sambon då det plingade i telefonen, det va ett skoj MMS på Bosse då han ligger och sover balanserande på ett ryggstöd, hoppas han inte trillade ner! Började fundera på vart mer vi behöver valpsäkra, golvet kanske inte räcker ;)

Våra föräldrar börjar fundera över rumsrenhet, man kanske skull köra igång en vadslagning på hur lång tid det tar? Värt att fundera på! =)

Bara en vecka kvar nu...

ännu en...

Publicerad 2009-01-15 11:51:48 i Allmänt



Vår "lilla gris"! Uppfödaren säger att han är lite av en drömmare ibland, missar att syskonen dragit iväg på nya äventyr men han är nöjd ändå!  

Överaskning!

Publicerad 2009-01-14 15:30:26 i Allmänt

Idag fanns ett paket i brevlådan, min moster hade skickat en film om valpar samt leksaker till Bosse, vilken överaskning! :)
Sonen sa att när vi har fått hunden "så kan jag gå ut å dra han i kopplet", hmm, jag sa att han får gärna prova att hålla i kopplet...
Igår shopade jag bur och koppel. Tanken är att buren ska bli Bosses trygga vrå men den ska även användas vid resor. Han ska absolut inte vara inlåst i den långa stunder!
Jaha, då är allt inhandlat så nu ska vi göra det jag ogillar: vääääänta...

Längtar efter hundliv!

Publicerad 2009-01-12 22:50:01 i Allmänt

Den 24:e är det dags! då har Jack Russell´n Bosse blivit 8 veckor och får flytta hem till oss! Har tidigare varit hundägare i 5 år men det här är premiärvalpen! Ska bli så roligt att få vara med från början samtidigt som det är lite nervöst! Nu återstår bara lite shoping (bur+koppel) sen är det "bara" att vänta och det har jag sååå svårt för! Lillhusse är också ivrig medan min sambo är cool som vanligt. Lillmatte är så liten att hon inte vet vad som komma skall... eller, det vet väl egentligen inte vi heller... =)

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela