busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

20-års kalas...

Publicerad 2009-02-28 18:10:07 i Allmänt

... har vi varit på idag! Massor av nya bekantskaper för Bosse, både gammal och ung. Full fart men det gick bra, lite uppjagad blev han och använde då sina tänder lite väl hårt när han skulle busa... Buren var med så där kunde han ta det lugnt mellan varven.

Sonen var också lite uppspelt, rödkindad, svettig, mätt och glad for han hem. Vi han inte mer än sätta oss i bilen så frågade han om vi kunde åka tillbaka på 20-års kalas nån dag =)

Lillasyster var också nöjd men trött, så känner jag också.. ska bli skönt att stoppa de små i säng sen hoppas jag på en bra hockeymatch följt av schlager och kanske en film om jag orkar vara vaken så länge....

har varit en intensiv vecka men en rolig sådan! Undrar om jag har en förkylning på G? känner mig inte riktigt i form men det kan ju vara sviterna från mitt besök hos massören i måndags. har fortfarande ont i min armbåge trots en veckas behandling med smärtstillande och inflammationshämmande =( ska man skylla på åldern eller? knappast!

ha en skoj lördagskväll!

Hoppsan!

Publicerad 2009-02-26 17:58:13 i Allmänt

Sitter här med både Bosse och dottern i knät, inser efter ett tag att jag kliar dem båda två på ryggen... Dotra sa inget men jag antar att hon undrade vad det var för typ av massage hon fick.... Är nog lite mer förvirrad än vanligt för jag har tydliga problem med att bestämma mig för när jag ska säga lillhusse eller brorsan eller om jag är matte eller mamma....

Tapetseringen är snart klar, det blir såååå fiiint! =) nu sitter jag och drömmer med ikea katalogen....

har haft ganska lugna dagar, lugnt på jobbet eftersom det är lov och mycket uteaktiviteter här hemma, lugnast för minstingen på två ben har en förmåga att riva i alla skåp och lådor just nu =( ska bli underbart att få fixa till ett eget rum åt henne!

Igår kväll var vi ett tjejgärng som åt på Sakura sushi i Gävle, super trevligt och super gott, rekomenderas!

Så här härligt har vi haft det ute i snön!




Nu ska här laddas för hockeykväll i soffan, hoppas verkligen att Timrå får dingel, heja, heja, heja Brynäs!


 

Helrenovering...

Publicerad 2009-02-24 09:49:06 i Allmänt

... sker inte bara på övervåningen, igår var jag iväg och fick kroppen lagd tillrätta, har träffat div kiropraktorer, massörer och sjukgymnaster men aldrig blivit riktigt hjälpt men igår skedde mirakel! Efter 30min var jag som en ny, rak människa, helt otroligt!!! Hoppas att jag äntligen kan få ordning på min kropp. Passade även på att göra ett frisörbesök samt ett fika besök hos en kompis, snacka om "måbradag".

när det gäller den andra renoveringen så har vi börjat tapetsera (eller rättare sagt sambon har börjat)

Bosse fixar lite promenader i området men emellanåt tar det tvärstopp... han är lite nervös för en del saker men om man kör på så hänger han med. Han vågar sig ut i snön också, det är så skoj att se honom upptäcka världen!

Bosse och dottern börjar få lite mer utbyte av varandra, nyss tog hon fram kopplet och försökte binda fast honom på en ettårings vis, en lek som fick Bosses svansstump att vifta vilt.... annars så tar hon gärna fram leksaker till honom, älskar att ge honom godis och kan freda sig hjälpligt när han blir för på. De har även ett samarbete vid matbordet som jag inte gillar men så fort jag vänder ryggen till kan man ge sig den på att hon stoppat ner något till vår gourmet som ligger i korgen och håller span...

Snart jobbdax, sportlov så det blir nog aktiviteter ute i sol och snö, helt okej =)

veterinärbesöket avklarat!

Publicerad 2009-02-20 20:00:07 i Allmänt

Idag fick Bosse sin andra valpspruta, det hela gick lätt och smidigt, som det brukar hos "vår veterinär"! Fanns en till hund och en katt i väntrummet och det fungerade bra. Sonen var med så receptionisten passade på att skojade lite å frågade om det var han som var Bosse och skulle få en spruta =) som tur var förstod sonen skämtet!

Bosse trivs utmärkt i bilen både när den rullar och står still, väldigt skönt tycker jag!

rusten rullar på bra, har numera nytt golv på nästan hela övervåningen, superfint! tapetvalet gick bra (tror jag iaf, får väl se när de väl sitter på väggarna).  Vi har haft hund/barnvakt två gånger den här veckan och det har gått bra fast Bosse har en tendens att stressa upp sig om man inte avbryter leken i tid, vi har då stängt in honom i buren då med kommando "gå och lägg dej", och då lugnar han ner sig snabbt... efter en-två minuter kan man öppna igen, då har han kommit till ro och ligger kvar och vilar.

lite tråkigt är det att flera av sonens kompisar är rädda för Bosse men det är inte värre än att man ser till att de inte blir ensamma med honom, förhoppningsvis blir det bättre med tiden!

nu ropar TV:n...

Bullbak & tvätt...

Publicerad 2009-02-16 20:22:56 i Allmänt

... är vad jag ägnat dagen åt. Bullarna blev supergoda och rena kläder kan ju vara bra att ha! Måste rensa ur barnens garderober för de växer värre än ogräs men det är väl precis som det ska vara =)

Tog en förmiddagspromenad också med barnvagnen och Bosse (ja, dottern satt i vagnen) men den sist nämnde ville inte alls utan pep hela vägen så då gick jag hem med honom innan vi andra fortsatte till ICA. Sambon var på övervåningen och målade så helt ensam var inte Bosse men han kröp in i buren och sov som en liten gris trots att han var ensam nere. Han var väl för trött för promenader kan tänkas...

I morgon ska vi kika på tapeter till övervåningen så då är det dags att ha barn / hundvakt igen, får se om det är barn eller hund som sköter sig bäst ;) jag kan lova att dottern ger värre tjuvnyp än hunden just nu, hon nyper tag om näsan samtidigt som hon lyckas pilla in fingrarna och sen drar hon och det gör svinont  =(

måste bara visa några bilder från ikväll!



Brottningsmatch efter kvällsmaten, utgången oklar...



sen var det dags att kolla på Bollibompa!

Ja, han gillar att vara nära våran hund och för det mesta gillar vi att han är nära...

Tack å hej!

Vilken underbar dag!

Publicerad 2009-02-14 19:11:18 i Allmänt

Alla hjärtansdag idag så vad passar bättre än att tillbringa den med familjen! Tog barnen och Bosse med mig till mina föräldrar för en förmiddagsfika så fick sambon sova i lugn och ro efter sitt nattskift. Passade på att låta de små leka i snön, eller ska man vara riktigt ärlig så lekte vi stora också =) blev några bobsvängar å klättring i snöhög! Bosse njöt av att kunna springa lös och jag njöt av att slippa oroa mig för biltrafik, det var bara en häst som knatade förbi...

Efter lunch var det dags för nästa projekt, skridskoåkning med barnens kusiner, deras farmor och hennes sambo. Bosse gick så fint hela vägen till rinken! Jag tycker att det känns ganska fånigt att va ute å gå med Bosse i koppel, typ som att jag skulle vara ute och gå med en storråtta eller nåt... Längtar till han vuxit på sig lite! Mötte två STORA hundar och det gick bara bra, de var nyfikna, Bosse lite avvaktande men han följde efter mig. Lite senare kom en liten hund när jag höll Bosse i famnen och då gick det minsan bra att vara kaxig, helt plötsligt kunde vår Bosse skälla som en hel karl... Den andra hunden såg nog honom inte ens utan såg bara fundersam ut över vad det var som lät!

Under skridskoåkningen kröp Bosse ner i vagnen i åkpåsen och sov gott!

Jag märker att Bosse mer och mer håller koll på mej, känns bra! Han börjar väl inse att det är oss han ska stå ut med i framtiden =)

En bild från denna härliga dag!



Lyckades inte fånga de glittrande iskristaller som fanns överallt så det får ni fantisera fram själva!

sitter vid datorn...

Publicerad 2009-02-11 21:38:18 i Allmänt

... och kvällsmyser me Bosse, han är sååå trööött nu =)
De senaste dagarna har jag jobbat samt varit på andra äventyr så jag har inte så bra koll på vad Bosse gjort men sambon hävdar att det är bra mycket enklare att ha hand om småbarn än en hundvalp??? fick aldrig nån riktig klarhet i vad han menade?

igår kväll hade de iaf mött två jack russell tjejer men de blev så till sig när de såg bebis Bosse så de började studsa runt och låta och då tyckte Bosse det var bäst att hålla sig på sin kant... vet att de är hejare på agillity så kanske de kan mötas på den banan i framtiden?

sonen och Bosse är såå goa ihop, blir alldeles varm i hjärtat ibland när de leker eller myser! för lillmattes del så kan man väl säga att det iaf går bättre men helst av allt vill hon stänga in Bosse i buren och doppa tårna i hans vattenskål... man får hålla koll men så är det ju med 1-åringar! Själv tycker hon att livet leker, särskilt på nätterna då hon rätt som det är sätter sig rakt upp i sängen och tokfnittrar! Skulle va bra skoj å veta vad som rör sig i hennes huvud då... Det är ett så härligt skratt så trots att man blivit väckt mitt i natten kan man inte låta bli att le =)

nu ska jag läsa "tröstaren", spännande värre!

Go natt!

möte över generationer =)

Publicerad 2009-02-09 19:55:43 i Allmänt

På kvällsprommisen idag fick Bosse äran att träffa drottningen i kvarteret, det är en terrier vid namn Selma som uppnått en aktningsvärd ålder, mer än så säger man ju inte då man pratar om en dam! Om jag ska skvallra lite så kan jag berätta att hon har dåligt med både syn och hörsel och lider av lite ålderskrämpor... När vi hade vår schabradorhane (35kg hund) så lydde han Selmas minsta vink, snacka om girlpower!

Nu var det alltså Bosses tur att möta denna dam, han gav väl inte ett så gott intryck från början då han gläfste å morra lite men sen skärpte han till sig och behandlade henne som den dam hon är! tillsist lurade han faktiskt henne till lite lek =)

har bokat tid för sista valpsprutan och sen får vi leta upp fler lekkamrater!

Höll på att glömma att det hade kunnat blivit ett till möte för Bosse idag, vi blev förföljda av en STOR katt, Bosse märkte verkligen ingenting, först tänkte jag att han spelade oberörd men jag tror faktiskt inte att han såg katten som för övrigt blev skrämd på flykt när sonen kom sladdandes på sparken, stackars katt visste väl inte vad han skulle tro när det kom ett sånt fartvidunder som tillråga på allt brummade konstigt också??? =)

kan också berätta att Bosse fick ha sele för första gången idag, jag satte på den å sen kröp han ner i korgen och somnade så den verkade ju inte vara till besvär direkt....

Oj,oj oj...

Publicerad 2009-02-09 10:24:36 i Allmänt

... va fort tiden går! Tänk att vi redan haft Bosse i två och en halv vecka!?

Tycker att det rullar på bra men ett bakslag har vi haft... I några dagar har han bitit i händer gärna och hårt! Har kört stenhårt med att tjuta/pipa till när han biter för hårt, avbryter leken och ignorerar honom, har fungerat bra, de senaste dagarna har jag pipit max tre gånger.

Tror inte att det va så smart av oss att ha hundvakt än om det bara var för en kort stund... han va rätt stressad efter, ibland får man lära sig den hårda vägen... har också förstått att det är just iden här perioden som valpen lär sig hur hårt man kan bita och enda sättet att lära sig är ju att prova och Bosse fattar ju inte nej på svenska, iaf inte än...

annars försöker jag köra med lite kontaktövningar, väldigt enkla, typ beröm när han söker min blick i olika situationer samt mys så fort jag har tid...

Han sover gott i öppen bur i hallen HELA nätterna =) är trygg där!

att gå ut är ingen hit, för kallt och för mycket snö kanske? 

nu ska jag göra ett försök att få tag på veterinären, verkar busy, ingen som har svarat än och då har jag ringt i två veckors tid???  skam den som ger sig ;) eller så blir det en annan veterinär =)

tjingeling! 

Så blir hunden rumsren, superbra tips!

Publicerad 2009-02-07 12:10:01 i Allmänt

Läst ett kanonbra tips på hur man gör när man tränar rumsrenhet!

När det blivit en pöl på golvet tar man en tidning, rullar ihop den hårt sen slår man!
Nej, inte hunden, utan på sitt eget huvud samtidigt som man bannar sig själv att man inte varit uppmärksam på att hunden behövde gå ut! hihi!

Inatt får nog Bosse sova i hallen utan inhängnad, tror han känner sig trygg där nu. Blir ju där han ska vara sen när vi börjar lämna honom själv ...

Nu ska jag ta det lugnt en stund, hund och flicka sover, sambo och son är på rally så då får man passa på =)

Trevlig helg!

hund vs barn

Publicerad 2009-02-05 09:40:01 i Allmänt

Sonen har absolut funnit en ny vän i Bosse, de både leker och myser ihop! Enda gången han tycker det blir lite läskigt är när Bosse drar igång och skäller på nåt fast det har bara hänt två gånger... Han tycker att det är en riktig höjdare att få gå ut med Bosse i koppel men man kan ju undra vem det är som är ute och går med vem egentligen... =)

Dottern har dock lite svårt att freda sig ibland... Ibland puttar hon bort Bosse när hon tröttnat på att han är närgången och det går bra men andra gånger ställer hon sig bara rätt upp och ner och tjuter och då tycker han bara att det blir roligt att busa ännu mer... 

ingen av barnen klarar ju av att sitta still på en stol heller, det är alltid fötter som dinglar i luften under matbordet, himmelriket för en busig valp =) tror iaf att vi börjar få honom på andra tankar när det gäller att nafsa i tår...

Igår va jag bortbjuden och sambon hade match, alltså fick vi ringa in barnvakt och när man är barnvakt hos oss så ingår numer även att vara hundvakt =) Igår var det svärmor me sambo som dök upp. Barnen sov men Bosse hade haft race och där emellan hade han tuggat händer... slutkörd blev han iaf för när jag kom hem sa han hej sen kröp han in i buren, nu har det gått 12 timmar och han har bara gjort två rastningar, ätit, busat 10 minuter sen har han sovit för resten... Nu ska här mysas =)

Ha en bra torsdag!

Nytt rekord!

Publicerad 2009-02-03 13:03:39 i Allmänt

Jo, det är sant, vi sov till tjugo i sju i morse, nice =) Bosse växer så det knakar men så gör han inte så mycket mer än äter och sover känns det som... däremellan kör han ett race å leker som en galning innan han kurar ihop sig igen... eller intar ryggläge, se nedan, fniss!





myspys =)

Trötter!

Publicerad 2009-02-01 12:15:21 i Allmänt

Hi, hi, nu är det inte bara vi som är trötta, Bosse är helt slut efter att ha varit på kalas igår! I morse var det han som blev väckt av dottern ;) I går var det många nya famnar och många barn att busa med! Bosse stortrivdes =) Tror även att vi klarade oss från att lämna några "olyckor"...

Kan ju tillägga att min kompis som tillbringade natten på vår soffa säkert också är trött idag, tror inte att hon är van att kliva upp halv sex på söndagar, det är nog oftare så att hon går och lägger sig halv sex på söndagar...

Skulle kunna tänka mig att det blir någon form av uteaktivitet på eftermiddagen, sambon är iväg och inhandlar ett stycke skoter, han kallar det så men prislappen skvallrar om att det är något gammalt skrot.. Hur som helst så ska ju Bosse härdas med motorljud inför folkracesäsongen så det är ju bara att hålla en tumme för att motorn går =)

Må så gott!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela