busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Bokat!

Publicerad 2010-09-28 20:07:27 i Allmänt

Nu har vi verkligen något att se fram emot! I vinter ska vi få värma oss på Fuerteventura vid Jandiastranden. Underbart att bara få umgås med familjen, ta dagen som den kommer och inte tänka en tanke på varken mat eller städning!

I väntan på det får jag värma mig med mössa, vantar och tjock jacka... Fy vad kallt det börjar bli men höstluften är skön och det är ju vackert ute när höstsolen skiner.



Det blir många härliga promenader med Bosse!



Vi bor fint, Gotland, släng dig i väggen ;)

Nu blir det Idol och soffmys med vovven!

Go kväll!


Bravo Bosse!!!

Publicerad 2010-09-26 16:14:15 i Allmänt

Det är inte bara i speedway som det svänger fort...

I helgen har jag och sambon varit i Ljusdal på tävling. Barnen fick vara hos mormor och morfar men Bosse följde med oss. Lite jobbigt kändes det efter hans bravader förra helgen men skam den som ger sig!

Nu kan jag glatt konstatera att det hela fungerade mycket bra! Det var en lugn men glad Bosse som vi hade med oss. Visst skällde han ibland på någon vovve men han var inte stressad, så skönt! Vi funderade lite över hur stor påverkan barnen har på honom när vi är ute? Dels så håller han ju koll på dem sen så vill han ju gärna vara med och busa med dem vilket inte går när han är kopplad. Strunt samma egentligen, huvudsaken är att förra helgen "bara" var ett bakslag.

I tävlingen svängde det också fort! Massor av regn hade gjort banan såphal så jag for än hit än dit men det gjorde även flera andra så trots ett dåligt resultat i andra omgången så fick jag åka A-final och lyckades där ta mig in på en 3:e plats genom en omkörning precis på mål linjen. Vädret var dåligt mest hela tiden men vi fick väl vara glada ändå för fyra mil längre bort hade det kommit rejält med snö!!!

Det här var sista tävlingen i X-cupen där jag slutade 6:a så jag får väl vara nöjd med säsongen...



Fick ett foto på mej och en klubbkompis som turades om att jaga varandra i Bollnäs.
Det är Grytpeter som hållit i kameran.



Fler av hans fina foton finns här

Idag hade jag sovmorgon utan dess like, vaknade vid 10.00 av telefonen..
Blev en promenad för att hämta hem barnen sen har vi bara tagit det lugnt och så tänker jag fortsätta resten av dagen!

Ha det bra!

Bedrövligt Bosse!

Publicerad 2010-09-21 20:34:56 i Allmänt

Så har då ännu en helg passerat och för vår del innebar det en titt på rally, folkracesprint och rallycross, dock inte samtidigt... Hela familjen var med och då inkluderas naturligtvis Bosse!

Redan när han fattar på morgonen att något är i görningen och att han ska få vara med så är han uppe i högvarv!

Först ut i skogen för lite rally, när vi stannar bilen så börjar den mycket gälla sången ljuda ur buren i bagageluckan, folk sneglar fundersamt efter en dopad kanariefågel men det var ju bara Bosse.

Väl ute ur buren så har han BRÅTTOM, att vara först är ett måste, synd bara att jag inte är av samma uppfattning... Vi får en del kommmentarer längs vägen...



Bosse i rallyskogen med (drag?)selen på...

I skogen gick det bra trots flera andra hundar, massor av människor och bilar som smäller värre än älgstudsare (skotträdd är han INTE vår vovve).

Värsta fadäsen var när jag med Bosse i koppel smyger in i skogen för att jag måste kissa bakom lämplig buske. För att slippa kissa på en nyfiken hund fick han vara vid ett träd och när jag tar loss honom tappar jag kopplet och hundf-n sticker i full fart tillbaka mot rallyvägen medan jag vrålandes (och knäppandes byxor) rusar efter för jag vill ju ändå inte ha en överkörd hund...

Som tur var så hör sambon (och säkert alla andra) spektaklet och står beredd att ta emot odågan som då stannar upp och vänder tillbaka till mig, det är spännande nästan jämt!

Under folkracen fick Bosse vila i buren...

Dag två packar vi ihop oss för rallycross i Västerås, det blev en riktigt prövning för oss, hundar överallt och tillsist så hade både Bosse och jag tröttnat.

Han visade det genom att skälla och skälla och skälla och jag genom att allt mer desperat försöka få tyst på honom (hmmm, vad är det han säger mannen känd från TV, lugn och bestämd kanske???)
Tillsist var Bosse så blockerad att han spottade och fräste mot bekanta som ville klappa, illa, illa. Själv var jag mest bara arg och grinfärdig... Kändes som om allt vi byggt upp raserades på en timme...

Gick och satte mig i bagageluckan med honom (öppen alltså) och då kunde han komma till ro i mitt knä men nog höll han ett litet vakande öga på förbipasserande ändå och det jättefarliga mördarchihuahan var han ju tvungen att skälla på så den inte skulle försöka äta upp oss...

Idag har vi vandrat runt på byn och mött hundar på olika vis och det har gått riktigt bra så förhoppningsvis så var det bara en dålig dag för oss och det kan ju alla ha har jag hört!

Skam den som ger sig, på lördag blir det tävling i Ljusdal och Bosse får hänga med och träna med mej.

Tillsist måste jag bjuda på den här:



Inte vet jag vad grannarna eldar med när det kommer sånna färger ur skorstenen???

Go kväll!

Beslutsångest och okunskap...

Publicerad 2010-09-16 20:34:44 i Allmänt

... är ingen lysande kombination när man ska gå till val....
Trots att jag i valfrågan lider av båda ovanstående symtom så har jag idag lämnat mina röster
för är det något som jag är säker på så är det att rösta det ska man om man får!

Efter röstandet så blev det en fika på stan med familjen, mysigt!

Vi var och lämnade mynt på banken och tänk att "värdelösa" 50-öringar kan bli pengar de också bara de är tillräckligt många...
Början på en miljon tror jag nån sa...



Torsdagen är ju min lediga dag så idag blev det en promenad till mina föräldrar och efter en kopp kaffe även hem igen vilket sammantaget betyder att de senaste tre dagarna har jag nog gått längre än de senaste veckorna, nu gäller det bara att hålla igång med det!

Tjingeling!

Delmoment 3...

Publicerad 2010-09-14 21:21:48 i Allmänt

.... av Kommunklassikern är nu avklarat.
 
I höstrusket har jag och en kollega promenerat en mil, det gick bra men inte såg vi många av de andra 188 anmälda i skogen trots att vi startade en kvart före den "riktiga" starten och när vi kom i mål så hade arrangörerna packat ihop och dragit hem! Snopet kan man säga men vi fick oss ett gott skratt i alla fall!

Vi kanske skulle ha förvarnat om att vi tänkte gå och inte springa men det hette ju faktiskt "gå, lunka, löp", men å andra sidan så kanske det betyder att alla de tre momenten ska göras?



Nu gäller det att ladda om till 2,5 mil skidor efter nyår nån gång...

Ha det bra alla!

Inte bara jag...

Publicerad 2010-09-13 09:22:14 i Allmänt

... som vill åka utomlands!

Den här underbara teckningen knåpade sonen ihop igår.



Hela familjen plus hans fadder och en krabba, Bosse fick stanna hemma!
Visst ser det härligt ut?!

Jag drömmer vidare...

En lördag i (bil)der...

Publicerad 2010-09-11 20:29:22 i Allmänt



En ganska talande bild av Bosse i en folkracedepå. Bråttom, bråttom, massor att hålla koll på!




Bästa Bamse som får Bosse lugn på nolltid men som även kan busa runt om han är på det humöret!



Min racer efter tre heat. Summering: 2a, svartflagg och i sista knuffad in i räcket.



Lilltjejen sover middag i AMF-hatt virkad av sambons moster, en ny favorit?

Och nu blir det

och en



Ha en trevlig kväll ni å!

Halv åtta hos mig...

Publicerad 2010-09-06 19:46:08 i Allmänt

... går luften ur!
Om allt gått enligt planen så ligger barnen i sina sängar,
Bosse ligger däckad i soffan och njuter av lugnet
och jag vill göra honom sällskap men biter ihop och plockar och fixar lite.
Blir nog tidig kväller för mig ikväll (igen).

Go kväll!

En gång i veckan?

Publicerad 2010-09-05 20:59:53 i Allmänt

Ja, så ofta händer det numera, att jag uppdaterar bloggen alltså!

Fördelen med det är väl att det alltid har hänt nåt att blogga om
men nackdelen är att jag redan hunnit glömma massor av det som hänt...

Här kommer iaf några bitar ur min vecka:

Har jobbat såklart och den här veckan blev det lite extra timmar pga föräldramöte.

Min lediga dag passade jag på att besöka kiropraktorn som fixade en massa i min rygg, superskönt men kanske inte så ekonomiskt... mer om detta snart...

Bosse har fått göra ett besök på agilityplanen, han vill jättegärna göra balanshindret, försöker till och med ta det "i smyg", sen körde vi lite slalom, något som vi måste träna massor på för det har vi inte gjort.

Fredagkväll styrde vi kosan mot Lingbo där vi lämnade av lilltjejen så att vi andra kunde fortsätta mot Bollnäs där vi anmälde oss och besiktade bilarna inför lördagens tävling. Det fick bli en natt i bussen och det funkade jättebra trots att det var is på bilrutorna när vi vaknade!

Bosse gillar att bo i bussen, säkert för att han får sova i vår säng! Det gjorde han även denna natt så det var med visst äckel som jag hittade en fästing på honom dagen därpå...



Tävlingen gick bra för sambon men det räckte ändå inte hela vägen då han blev avknuffad och bilen krånglade, som grädde på moset så blev han av med bilen...

För mig gick det bra och jag kunde glatt kliva upp på pallen två gånger, först som 1:a i B-final och sen som 3:a i A-final, fick superfina blommor och bilen med mig hem.




Sen så var det ju det där med att vara ekonomisk, inser att det var ganska bortkastat att gå till kiropraktorn på torsdagen för att på lördagen köra 19 varv på en folkracebana...

Men det var det värt!

Idag blev det rejäl sovmorgon sen lite pyssel på tomten och en lång, härlig skogspromenad med Bosse som var på bästa humör och därför fick springa lite lös. Han var duktig på att hålla koll på mig och höll sig nära.



Det här blev resultatet av vår skogstur

 

Dessa ska nu avnjutas på en mjukmacka med smör och som topping lite grovsalt, mums!

Ha det bra!

 

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela