busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Snart är det "mä lut"!

Publicerad 2010-06-29 21:50:36 i Allmänt

Jorå, imorgon vänder det för då är det onsdag och rejält "mä lut" (läs det går utför). Så sa alltid en fd kollega när han klev in i personalrummet på onsdagarna för då var det nära helg igen och nu är det inte bara nära helg utan även väldigt nära fem veckor semester!!!

Bosse stackarn trivs inget vidare i värmen, han liksom barnen däckar tidigt på kvällarna...
Jag lyckades få lite fart på honom då jag fick ett infall och plockade ner fiolen och spelade en trudelutt, jösses vad Bosse sjöng med! AAAAAOOOOOUUUU....




Nä, lika bra att gå och lägga sig så det blir onsdag någon gång!

Hej på er!


Midsommar!

Publicerad 2010-06-27 20:29:45 i Allmänt

Så har då midsommar passerat och framför oss ligger en hel sommar med sol, bad och semester och bara väntar!

Midsommarafton åkte vi till gammelgården för traditionellt midsommarfirande med danslag och sedan små grodorna runt midsommarstången. En kompis hade fixat traktor och vagn som han skjutsade barn och föräldrar med dit och hem, det var mycket uppskattat!



Eftermiddagen tillbringade vi med barnens farfar å co. God mat, skratt, bus och lek. Bosse lekte med Bamse men var så dryg att han tillsist åkte på en välförtjänt åthutning av den äldre vovven, jag tror att medelandet gick hem om man säger så... Midsommarfirandet fortsatte även på kvällen då vi hälsade på en annan familj.

Midsommardagen har ju vi alltid bjudning hos oss och så även i år. Barnen och Bosse fick åka till mormor och morfar medan vi dukade långbord till knytis. Som vanligt blev det en mycket rolig kväll med gapskratt och sång och musik. Singstar avslutade (som vanligt) och då flyger tiden iväg! Vid fem insåg vi dock att det var hög tid att gå och sova men det kändes ju knasigt då fåglarna kvittrade och solen stod högt på himlen...

Idag blev det rejäl sovmorgon, frunch, plask och lek i trädgården med barnen innan vi cyklade till deras farmor för en fika. På hemvägen gjorde vi ett stopp vid pizzerian som flyttat till nya, fräscha, stora lokaler, det smakade extra bra idag!

Bosse och jag tog en kvällspromenad, försökte leta lite för honom nya promenadvägar. Vi mötte en hel del hundar och det gick superbra! Värmen är däremot värre, Bosse flämtar värre än en fisk på land så det gäller att välja skogen emellanåt så han får skugga.



Nu är det bara fem dagar kvar innan jag går på semester, tjoho!!!!

Kram till er alla!

Gör skäl för sitt namn...

Publicerad 2010-06-24 19:37:59 i Allmänt

Ja, Bus Bosse har varit i farten och på något vis gett en av barnens kusiner ett märke i handen... De båda var utlånade när det hände så några säkra rapporter på vad som hände finns inte men resultatet blev ett tandmärke och blodvite... Ser mer ut som att han "fastnat" med en tand för om han velat bitas på riktigt så hade det (hemska tanke) synts...

Lilltjejen står på sin kusins sida och påpekar flera gånger per dag vad dum Bosse varit men han får ändå sin dagliga dos klappar,  som tur är!

Idag var det barnens första dag på deras sommarlov, jag har också varit ledig idag men jobbar nästa vecka.
Vädret har varit underbart så det blev frukost på verandan sen en promenad till mina föräldrar för förmiddagskaffe. Hemvägen blev svettig för Bosse så ett tag fick han faktiskt åka i vagnen...

Efter lunch for vi till stranden, åh vad barnen badade men jag nöjde mej med att kliva i till knäna...



Dagen avslutades med fotbollsträning och nu ligger iaf den lilla nedbäddad och jag tänker sätta mig med en bok på verandan och ladda inför midsommarfirandet!






Glad midsommar!


Måndag igen...

Publicerad 2010-06-21 22:38:19 i Allmänt

... och inte många dagar kvar till midsommar!

Helgen var jättebra trots allergi, förkylning och mygg...

Bosse tyckte inte alls att det var roligt att hamna i en folkracedepå igen, han var riktigt spänd och ettrig på fredagskvällen. Tycker nästan man kan se på honom att han är lite småtjurig eller hur?



Den andra lille killen var dock på ett helt annat humör...




Här är jag och min allt mer knöliga pärla som tog mej till en 4:e plats bland damerna.




Sambon körde (som vanligt) snyggt men hade (som vanligt??) otur med bilen, efter ett trasigt fördelarlock och två knäckta drivaxlar hade han kvalat in i c-finalen men då fanns inte fler reservdelar och inte heller mer ork till att skruva.... Lilltjejen var mest bekymrad över att "dom har kört på pappas bil så den är trasig".



och Bosse då? Jorå, efter en massa bus med en helt underbar setter så lugnade han också ner sig och tidig lördagkväll såg han ut så här:



Summasummarum ännu en tokrolig helg men det var segt att kliva upp till jobb och dagis idag,
jag börjar längta rejält efter semester!

Kram på er!





Nyser & snörvlar

Publicerad 2010-06-17 20:29:30 i Allmänt

Så var det dags igen då, pollenallergin har slagit till med full kraft! trots medecinering sitter jag här med rinnande näsa och nyser i ett, trött blir jag också.... Tur att det inte brukar hålla i sig så många dagar eller veckor...

Har iaf lyckats få de små i säng och tror att jag har koll på alla "måsten" så nu blir det en bok, kaffekoppen och jordgubbar med glass på verandan, det kallas livskvalitet!!!

Kram på er!

Kalasdag!

Publicerad 2010-06-14 22:00:12 i Allmänt

Började dagen med att bjuda sonen på frukost på sängen, skönsång och paket!



Sen fick jag vackert fara till jobbet medan resten av familjen var lediga...
Jobbade dock inte ihjäl mig då vi hade planeringsdag och från och med lunch så tillbringades den på Furuviks brygga med mina kollegor, underbar lax och smaskig efterrätt, helt ok!

Väl hemma igen så drog kalasandet igång på riktigt som tur var för då hade sonen längtat en hel dag på främmande. Han fick massor av fina och bra presenter samt massor av lek med vänner så det var en mycket glad och nöjd kille som jag nattade!

Jag gillar också att få främmande och få surra över en kopp kaffe så det har även för mig varit en kalasdag!

Bosse tröttnade typ efter tredje besökaren att skälla ut den som kom så man kan ju hoppas att det håller i sig... Sen har han haft fullt upp med att busa med barnen, bli klappad av vuxna och mumsa spilld tårta. Dagens kommentar måste vara "vilken snabb dammsugare ni har" när Bosse städade golvet efter lillhusse...

Synd bara att den där fyrbenta dammsugaren är så dålig på att städa bort hundhår och tassavtryck...



För sex år sedan...

Publicerad 2010-06-13 23:12:58 i Allmänt

... åt jag grillat kött till kvällsmat efter jag klippt vår häck för hand med häcksax och jag var JÄTTETJOCK! Dagen efter föddes sonen så på kvällen idag har jag förberett för kalas!

Helgen har varit ganska intensiv då vi hade hemmatävling med allt det innebär. Tyvär så var inte vädrets makter med oss alls för sällan har det regnat så mycket som i lördags...
Banan höll faktiskt bra ändå men halkigt blev det så emellanåt hamnade jag inte riktigt där jag ville... Dramatiskt blev det också med protest, rödflaggat heat och omkörningar både på banan och av heat. Efter alla om och men så räckte det till en 2:a plats i B-final.

Idag blev det också en tur upp till banan för lite städning och ihop plockning innan jag kunde åka hem och fortsätta med det samma...

På kvällskvisten var det äntligen Bosses tur att få aktivering då det var dags för sista kurstillfället. Vi jobbade mycket med stanna och hit, provade lite apportering men han var inte sugen att bära blocket. Bäst av allt var nog lekstunden med Leslie i "hängnet", åhhh vad Bosse njöt av att få bli jagad av honom!

Har lånat en bild från Minomax Hundskola



Jag vill få Bosse att rulla runt men han vill inte ens ligga för det var blött i gräset...
Idag gick dock den övningen galant!

Nu ska jag försöka mig på lite skönhetssömn innan det är dags att fixa frukost på sängen åt födelsedagsbarnet.

Ha det bra!

Skolavslutning

Publicerad 2010-06-09 12:41:54 i Allmänt

Så var det dags för skolavslutning! jag gick till kyrkan med de yngre barnen och fick bevittna en fin föreställning med både spelande och sjungande elever. Tänkte tillbaka på när jag var barn och fick sommarlov, jag var ju ledig i en hel eeeevigheeeeet, tyckte jag då iaf! Många går ju på fritids några veckor till innan de blir helt lediga men det är ju ändå ett avbrott från skoljobbet och det behövs!





Öppnade på jobbet idag och fick gå hem tidigt. Barnens kusiner hakade på så nu leks det friskt och jag tänker sätta mig ner med kaffekoppen och "bara vara".

Ha det bra!

Badkruka?

Publicerad 2010-06-08 20:56:05 i Allmänt

Idag började jag sent och hann med ett besök på Willys före jobbet. Välbehövligt då både kyl, frys och skafferi ekade här hemma men vad tråkigt det är att handla mat, bara ett evigt plockande från hyllan till vagnen upp på bandet ner i påsen och sen upp igen... suck! Handlade förr på Maxi för att kunna självscanna men åkte ju på avstämning hela tiden så då försvann ju vitsen med det hela!

Idag var det dagen före skolavslutningen = ihopplockning och tömning av bänkar och lådor. Våra 3:or har fött upp fjärilar och dessa släpptes ut idag! Häftigt att se processen från larv till fjäril, för några år sen fick jag i en annan klass se en puppa kläckas, jag tyckte det var superhäftigt medan barnen tog det med ro, so what liksom....

Den här filuren var lite seg i starten och lät sig villigt fotograferas.



Skönt att stänga och komma hem till dukat bord! Efter middagen tog jag med mig Bosse på promenad, vi landade vid sjön och jag försökte tappert få Bosse att våga bada genom att låta honom apportera pinnar...



... han var ganska avvaktande om man säger så...
...men efter ett tag så blev lusten att ta pinnen så stor att han plumsade i.



Inga simtag men han vågade bada iaf, mer än vad jag skulle ha gjort kan jag lova!

Sen blev han lite övermodig och balanserade glatt ut på stocken men tog sig bokstavligt talat vatten över huvudet och fick kravla sig in igen medan jag helt ogenerat gapskrattade åt honom!



Ja, ja, ingen större skada skedd, hans lilla svansstump viftade glatt länge efteråt!

Nu blir det en tur ut i garaget för att se om sambon lyckas få min racer startklar till lördagens hemmatävling. Den behövs riktas en del sen sist men annars tror jag att det är ordning på det mesta.

Ha det gott!

Donken och regn...

Publicerad 2010-06-06 20:07:26 i Allmänt

I morse sov barnen nästan till åtta, uuuunderbaaart!!! Sambon har jobbat natt så jag och barnen åkte till Lingbo så fick han sova ifred. Drog iväg i shorts och linne då det var kanonväder men framåt lunch började det dra ihop sig till oväder med åska och regn.

Jag hade lovat barnen lunch på Mc Donalds och kan lova att jag inte kände mig helt bekväm i shorts när termometern visade på 11 grader och regnet vräkte ner... Vi blev serverade mat iaf!

På eftermiddagen var det dags för hundkurs, tyvärr så var det fortfarande regn men en del övningar blev det gjorda. Bosses största utmaning var att sitta i stugan med andra hundar nära, läskigt värre tyckte han!
Nu ligger han glad och nöjd och mumsar på ett tuggben som han absolut förtjänat!

Bjuder på två bilder från gårdagens "hängmattebravader"







Den här vyn hoppas jag få se massor av i sommar!

Ha det bra!


Åhhh, va härligt!

Publicerad 2010-06-05 21:38:21 i Allmänt

Vilka underbara dagar det varit den här veckan! Sommarvärme och massor av sol gör mig glad!

Sen sist har jag hunnit med en hel del. Varit på shopingtur då det bland annat blev inköp av bikini och regnställ, svenska sommaren kan komma för nu är jag beredd!!! Köpte också en ny fin VIT fåtölj för födelsedagspengar som Bosse passade på att kräkas på idag, grrrr.... Tur att jag valde tyget som kan tvättas i maskin istället för det snyggare som det var kemtvätt på!

Har cyklat mina 45km, gick jättebra, mycket tack vare min snälla bror som lånade mig sin racercykel, som den rullade! jag behövde ju knappt trampa!

Igår blev det grillning sen besök av bästa vännen och det slutade med vin, ost, singstar och massor av skratt, härligt!

Idag har det varit en riktig utedag. Förmiddagskaffe i bikini på verandan, lek med barnen, tvätt av folkracebil, rensat rabatter, ställt iordning på verandan, promenad med Bosse, eftermiddagskaffe på gräsmattan, varit till lekparken, hängt upp och provlegat hängmattan... Så skönt med en helt ledig dag!

Nu ska jag njuta av lugnet, hoppas ni får göra det samma!

seeeegt....

Publicerad 2010-06-01 20:35:55 i Allmänt

Usch, fattar inte hur jag kan vara så trött trots att solen skiner, inte likt mej!? Längtar till semestern men det är ju fem veckor kvar och fyra av dem ska jag jobba heltid.... Sambons (välförtjänta) tur att vara sommarledig med barnen men om allt går i lås så får jag fem veckor semester och det är ju inte så illa det heller.

På jobbet har chefen börjat titta på höstens schema, känns avlägset men jättebra om det blir klart före semestrarna!

Fortfarande har jag tusen olika saker att komma ihåg, lappar överallt + allt som jag "bara" har i huvudet, undra på att jag är lite yr emellanåt...

På torsdag är det dags att avverka 45 km cykling, dvs moment två i Sandviken klassikern. Brorsan var snäll och lånade ut sin cykel som tur var för jag har en kronan utan växlar, funkar inte längre sträckor!

Nä, nu över till lite projektredovisning...

Hej på er!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela