busbosse

Bus Bosses blogg som även handlar en hel del om oss andra i familjen.

Ännu värre...

Publicerad 2009-12-30 20:54:09 i Allmänt

... var det idag! Idag har termometern sjunkit ned till -20 men lite bättre kändes det när jag fick höra om dem som hade -31!

Bosse har en massa energi då vi bara tagit korta turer med honom så idag trotsade jag kylan och tog med honom ner på åkern där vi kunde busa loss.

Körde lite inkallning och det gick lysande ända till han hittade ett rådjursspår... Jag hojtade, sprang åt andra hållet och efter en bit satte jag mig på huk med ryggen mot honom.

Han kom ganska fort till mej och fick då beröm men under den korta tid då jag inte var säker på om han var på väg eller inte var jag lite smånervös att någon skulle komma för jag såg nog inte normal ut någonstans :P Vad skulle man ha sagt?
-Hehe, här sitter jag och forskar i snökristaller... Näää, det där är inte min hund...

Beundra utsikten kunde man iaf göra!





Här är snömonstret!



På eftermiddagen drog hela familjen iväg på shopingrunda. Flera ärenden skulle uträttas men en fika hann vi också med :) Fyndade till lilltjejen på rea och hittatde äntligen ett par rejäla vinterskor åt mej!


Med de här sulorna borde inte ens jag frysa om tårna! Ska invigas i pulkabacken imorgon!

Guitarhero reades oxå... En sen julklapp till familjen (läs: mej *fniss*)

Nu blir det filmtajm med sambon :)




Till sist vill jag önska er alla ett gott nytt år!





Brrr!

Publicerad 2009-12-29 18:16:35 i Allmänt

Va kallt det blev! termometern står just nu på -17.5 men det känns ännu kallare! Det riktigt biter i kinderna men är väldigt vackert ute med fullmåne och stjärnor. Det har bara blivit korta promenader med Bosse idag. Inne har vi dock varmt och skönt!



Som så ofta när det är fullmåne så har jag sovit oroligt, drömmer hur mycket tok som helst :) Inte blev det bättre av stressen att jag inte fick försova mig då jag skulle öppna på jobbet... Kom dock dit i mycket god tid!

Nu blir det kvällsmys med barnen innan de ska sova sen åker klickern fram så ska jag träna vidare på Bosses rullning. Igår rullade han runt två gånger men han har ändå inte fattat galoppen riktigt... Knäppt av mig att gå på den övningen kanske då Bosse inte gärna ligger på golvet och då är det väl snäppet värre att rulla runt men det är ju alltid skoj med en utmaning ;)

Apropå utmaning så har jag anmält mig till en lokal klassiker. Jag ska simma 60 minuter, springa 10km, cykla 45km och åka skidor 25km. Det hela börjar med simning v.12. Skidor äger jag inte så jag kanske ska börja där men å andra sidan så är inte loppet förrän jan/feb 2011 :)



Go kväll!

Snön faller!

Publicerad 2009-12-28 18:47:27 i Allmänt

Tur att vi får så bra hjälp av barnen att skotta ;) Faktiskt så tycker jag att det räcker med snö nu! Provåkte pulkabacken igår och det gick jättebra!

Annat roligt igår var att vi fick främmande ända från Lingboskogen, trevligt :)

Idag har jag jobbat, det var två (!) barn där idag, lite annorlunda arbetssituation mot för vad jag är van vid, hittade på lite andra aktiviteter än vanligt så jag hoppas de var nöjda med dagen, jag trivdes iaf :)

Jag har lagt mina skift mot sambons så att barnen skulle få jullov, skönt för dem men vad tråkigt det är när vi vuxna inte ses... tur att det finns telefon...

Så här såg det ut när vi tog kvällspromenaden med Bosse



Pannlampan är en omtyckt och redan väl använd julklapp :)



Bosse kunde INTE vara still i snön ;) han gillar att busa i snön jättemycket!

Igår kväll åkte klickern fram och vi körde sitt, ligg, följa hand och hit i hela huset! Gick superbra men sen tog det stopp när vi provade rulla runt men bara Bosse har fattat vad jag vill så är jag säker på att han kommer att fixa det också! Vi kör vidare ikväll!

Måste börja jobba hårt med inkallning känner jag... Snön är till bra hjälp då det är skoj att komma till matte och busa i den :)

Nu blir det myspys i soffan med sonen :)

Pulsa lugnt...

Julkul!

Publicerad 2009-12-26 14:12:15 i Allmänt

I ett rasande tempo har denna jul passerat men rolig har den varit!

Vi har firat både på julafton och juldagen och idag fortsätter vi i samma anda då min mamma fyller år :)

Sammanfattningen av helgen så här långt lyder: härliga vinterpromenader, skridskoåkning, massor av mat, fika, godis, lek, paketöppning, prat, bus, mys, Kalle Anka, glögg, tomtar och snö, med andra ord precis som det ska vara :)

Bosse har varit med och firat, det har gått bra men nu behöver han vila... Svårt att komma till ro när det händer saker hela tiden och sen måste man ju hänga med ifall det bjuds på nåt gott som det ofta gör... Julklappar har han också fått, flera stycken...



I vårt paket fanns godis och leksaker, snabbt öppnade han sen mumsade han upp gottat och dödade leksaken... Efter en kvart såg den ut så här men skoj hade han vår Bosse :)



ett helt år kvar innan vi träffar den här filuren igen...



God fortsättning!

Tjuvstart...

Publicerad 2009-12-22 22:31:18 i Allmänt

Idag har en hel del hunnits med, storhandling av mat, sista julklappen är inhandlad och den liksom de andra klapparna ligger fint inslagna och väntar på tomten... Har även hunnit med att jobba, myst med och nattat barnen, städat, bakat och gjort Rocky Road.

Har fått ett julkort med överaskning idag, jag blev jätteglad! Barnen har också fått många fina julkort som de är väldigt stolta över! Tack alla ni!

Brukar alltid ta fram granen kvällen före julafton men i år tjuvstartade vi. Fick hjälp av sonen att klä den :)




Känns som att vi kan ha en lugn dag/kväll imorgon, nice! Blir nog bingolotto och glögg efter gröten och skinkmackan, mums :P

Nu är det läggdags då jobbet väntar imorgon bitti, sen är det julledigt i fyra sköna dagar!!!

Sov sött!

Jul i Furuvik

Publicerad 2009-12-20 20:39:28 i Allmänt

Idag packade vi ihop oss i bilen, körde ut Bosse till mina föräldrar sen fortsatte vi andra till Furuvik.

Det brukar alltid vara mysigt där när de har adventsöppet men idag var det magiskt med all snö, alla lampor, lyktor, marschaller, granar och eldar :) Julstämningen infann sig genast men vi spädde på med glögg och pepparkaka och barnen fick träffa tomten som hade en liten julklapp åt dem redan nu...



Lite karusellåkning blev det också och i tropikhuset fick jag och sonen klappa en (boa?) orm. Schimpanserna var på topphumör, dem kan man ju titta på i evigheter :) Lilltjejen skrattade så hon kiknade åt Schimpansungen, folk runt omkring drog också på smilbanden då hennes skratt smittade av sig :)

Sambon och sonen lyckades med det här konststycket...



3 kg...

På hemvägen svängde vi förbi Gävlebocken och sa hej så nu är även det avklarat :) Får väl se om den står kvar över helgerna i år.

Bytte Bosses Hurtta täcke till en storlek större, han gillar inte att ha täcke på sig så lite tjurig är han men sååå fiiin ;) Kommer inte att sitta ivägen när han ska vara med vid sidan om rinken eller pulkabacken i vinter.




Kanske man ska ta en Daim till tekoppen ikväll???

Ha det gott!

Namnbyte?

Publicerad 2009-12-19 22:45:58 i Allmänt

Nej, lugn alla, det är INTE bröllop på gång!

Funderar bara på om jag ska byta namn på bloggen, Bus Bosse har blivit en Mys Bosse :) Helst av allt vill han kura ihop sig med någon av oss, gooosigt!

Ute är det ju så kallt så ingen av oss vill gå ut men sambon offrar sig för att spola is på rinken så att vi bybor snart kan snöra på oss skridskorna!
Bosse gör det han ska göra ute snabbt för att sen springa in i värmen... Jag har köpt ett fint och praktiskt (och dyrt) Hurrta täckte till honom men det är för litet så jag måste byta det :(

Idag var jag med en kompis till köpcentrum, många som var ute och handlade men inga köer direkt och vi fick plats att fika ;) blev lite klädshopping till barnen, mjuka paket under granen på julaftons morgon så de har nåt fint att fira julen i :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Nu är det avklarat!

Publicerad 2009-12-16 20:30:03 i Allmänt

Idag var det dags för vaccination igen, denna gång hade turen kommit till Bosse. Jag var lite nervös för hur det hela skulle avlöpa eftersom det blev så konstigt sist vi var hos veterinären. Det var när Bosse kastrerades för ett halvår sen och inte någon trevlig upplevelse för någon av oss...

Bara att bita ihop och ta tjuren vid hornen för veterinärbesök måste man göra när man är hund eller matte... Hade fått tipset att köpa lugnande på hälsokost  (fungerar både på hund och matte) men hade inte tid att göra det så det fick gå ändå!

Bosse började med att medela ALLA att han kommit in hos veterinären med några rejäla skall (så liten och låter så mycket!!!) men sen var det lugnt :) Det gick iofs åt en hel del korv men vad gör man inte ;) Veterinären var supergullig, jag berättade som det var och hon tog sig verkligen tid för att det skulle bli en positiv upplevelse!

                                            

Sedan har vi fortsatt dagen med en promenad med flera hundmöten som också gick bra! Det tar sig... Bosse har även träffat grannens schäfer. De var båda kopplade på varsin sida om staketet men Bosse lyckades ändå ta vägen under staketet in till schäfern och fasta med sitt koppel runt hans tass... Spännande!!! Allt gick bra så nu vet vi att de är kompisar :) 

Klippte mina naglar idag medan lilltjejen tittade på, rätt vad det var utbrister hon "ja åsså klippa klor", lite miljöskadad kanske??? Hihi!

Ha det bra!

Snö och åter snö!

Publicerad 2009-12-15 21:04:06 i Allmänt

Be careful what you wish for, you might just get it all...

... och nu har vi MASSOR av snö! allt hade ju inte behövt komma på en gång men härligt är det :)

Snöskottning är väl ingen hit men lek i snön gillar jag! Har skrattat högt åt Bosse idag när han fick tumla runt i snön! Han var ju så liten sist det var snö och då var han väldigt betänksam men av det syntes inte ett spår! Jämfotahopp högt upp i luften för att sedan attackera högsta snödriva. Han verkar tom gilla att få snön kastad över sig :)

Julstämningen börjar så sakta infinna sig men jag börjar inse att det är hög tid att handla julklappar... Har bara fixat en hitills...

Ett tidigt julkort med de goaste får ni i alla fall! (är väldigt nöjd över den bilden för två av dem ville absolut INTE posera...)







GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!


Lucia

Publicerad 2009-12-14 20:54:49 i Allmänt

Hänt sen sist....

Lilltjejen fick feber av svinsprutan så det blev till att VAB:a tors och fre. Gjorde inte så mycket då jag inte var så pigg själv...

Lagom till lördagen var det full fart igen med årets hockeymatch, H:s hjältar mot S:s stars, ÄNTLIGEN var det hjältarnas tur och det med besked, 12-3!!! Avslutade med god mat å dryck samt rock på Livingroom :)

Luciadagen var seeeeg, vi hade inte sovit så många timmar och barnen samt Bosse hade vi portionerat ut under natten så de var också rätt slitna (men nöjda) jag passade på att sova middag med lilltjejen men slocknade ändå i soffan så fort de lagt sig för kvällen... åldern måntro??? ;)




Idag har vi sett på barnens luciafiranden på dagis, sååå goooa :) men sonen vägrade som vanligt att vara med, han sjöng i hallen istället men det gick ju det också :P ibland ä han väldigt på det klara med vad han vill och inte vill, hoppas det håller i sig till tonåren i eventuella situationer med negativt grupptryck...

Nu blir det till att plåga den fyrbente med lite kloklippning, han måste ju vara fin till veterinärbesöket på onsdag :)

Hej på er!

Shit pommes frites...

Publicerad 2009-12-09 21:11:10 i Allmänt

... skulle man kunna säga! Tiden flyger iväg... Barnen har fått en paketkalender av farmor och när man ser paketen försvinna i rasande fart inser man att snart är det jul för barnen är duktiga och öppnar inga paket i förtid! (jag är imponerad av detta!!!) ni ser själva, hälften är redan borta!



Har inte varit riktigt pigg men det är ju bara att bita ihop... Idag har jag och lilltjejen varit och fått svinsprutan så nu är vi alla vaccinerade. Vår tös var så duktig! eller som hennes bror uttryckte det "hon rockar fett" :-) Nu hoppas jag att vi klarar oss från sviter av sprutan då vi laddar för årets hockeyfest på lördag!

Bosse och jag har varit på en agillityträning i veckan. Platsen för detta var ett ridhus och jag tyckte faktiskt att vår juvel fixade nya miljön med hästar och allt riktigt bra! han har en agillitykompis som han kommer bra överens med men roligast är att göra övningarna samt att lukta på alla goda dofter... ni vet hästskit osv :-P Fick bli en dusch när vi kom hem ;-)

Sambon har fyllt år så lite fikande har det också blivit, gott och väldigt trevligt med besök :-)

Idag har vi även inhandlat vinterutrustning till barnen så nu kan det gärna bli lite kallare och komma snö tack!!!

Har unnat mig själv en tidig julklapp! Dessa armband finns hos räddabarnen på www.rb.se hälften av pengarna går till världens barn!



Köp minst ett du också, eller något annat fint på deras sida :-)

Nu blir det Persbrant å co :-)

Ha det bra alla därute i mörkret!

Seeeeeegt....

Publicerad 2009-12-03 20:34:36 i Allmänt

Puh, tur att jag inte har semester så ofta, jag är ju helt slut!

Har haft bråda dagar på jobbet, en del personal borta men alla barn är på plats och jag tror att de börjar känna av att det snart är jul och lov... lite väl livat ibland om man säger så...

Sen finns det ju en hel del som ska fixas hemma också och sambon har eftermiddag så när jag väl har kört kvällsracet med rastning, middag och nattning däckar jag i soffan...

Imorgon ska jag på 40-års kalas, det är min skola som ska firas :-) sen är det äntligen helg! Vi har lite planer men det känns som att det får bli som det blir, skönt att bara vara!

Så nu samlar jag kraft och lyfter på rumpan för att placera den och hela ryggen i soffan, hoppas Bosse gör mej sällskap :-)



OBS! kolla in den här länken, urfina änglaörhängen finns som pris i tävlingen, har sett flera av smyckena i verkligheten och de är jättefina!

Ha det bra!

Om

Min profilbild

Bosses matte

Bor på en liten ort med min sambo samt vår son och dotter. Jag jobbar som fritidspedagog. Började blogga då vi köpte Jack Russellvalpen Bosse sen har det rullat på...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela